– Cum a început totul? – La 8 ani. Am plecat singur, de capul meu, la un meci la echipa de liga a IV-a de la mine, de la Lehliu. Am ajuns seara acasă și ai mei nu știau unde sunt. Acolo am jucat până la 14 ani, când am plecat la Sportul.
– Ai fost atacant de la început? – Nu. Am fost portar, inclusiv când am plecat la Sportul. Îmi plăcea în poartă, dar eram mic de înălțime și am început să joc atacant. Abia apoi am crescut. Am dat început să dau goluri și am rămas atacant. Am dat goluri cam peste tot pe unde am fost.
– Care era idolul tău în copilărie? – Ronaldo. El era în mare vogă atunci. Era cel mai bun atacant și îl urmăream mult. Era greu să-i copiez mișcările, dar îmi plăcea să-l urmăresc.
„Am lucrat pe utilaje ca să mă întrețin”
– De câte ori ai vrut să renunți la fotbal? – Niciodată. Am renunțat doar atunci când am fost suspendat, dar tot timpul mi-am dorit să revin.
– Cum ai ajuns să lucrezi la Austostrada Soarelui? – Jucam la Poli Timișoara, în Divizia C și n-am primit niciun ban vreo 6 luni. Am decis să plec și domnul Zambon m-a suspendat. Am stat aproape 2 ani suspendat și trebuia să muncesc ceva să mă întrețin.
– Se câștiga bine la Autostradă? – Era salariul mediu pe economie atunci. Eram gestionar la motorină și mai lucram pe utilaje. A fost cea mai grea perioadă pentru mine, dar mă gândeam mereu că voi reveni.
– Când ai revenit în fotbal? – Aveam 20 de ani și primarul de la Lehliu i-a plătit o sumă de bani lui Zambon să renunțe la suspendare. M-am întors din nou la echipa din Lehliu și apoi la Călărași și s-a terminat coșmarul.
„Federer și Gladiatorul”
– Ce pasiuni ai în afară de fotbal? – Îmi place să joc tenis de câmp, când am ocazia. Urmăresc multe filme și mai ies cu băieții la câte o masă în oraș.
– Cine îți place cel mai mult din tenis? – Federer. E Messi al tenisului, chiar dacă acum nu mai e numărul unu. A îmbătrânit, dar nu se compară cu Nadal sau Djokovic.
– Ce gen de filme îți plac? – La „Troia” sau la „Gladiatorul” m-aș uitat oricând. În rest urmăresc filmele noi care apar sau seriale.
– Care sunt cele mai frumoase momente ale carierei tale? – Titlul cu Dinamo, chiar dacă am jucat doar 20 de minute, golul cu Astra de anul trecut, cu care Pandurii a ieșit vicecampioană, golul cu CFR-ul din derby-ul Clujului. Îmi țin majoritatea meciurilor pe dvd-uri.
– Ești golgheter în Liga I. Cui i-ai mulțumi pentru că ai ajuns aici? – Sunt foarte multe persoane. Antrenorilor Grigoraș și Teja, iar la capitolul conducători domnul Condescu și domnul Walter. Pe domnul Walter îl cunosc de foarte mult timp. E ca un tată pentru mine.
– Ce vis are golgheterul Ligii I? – Încerc să trăiesc momentul. Trăiesc realitatea. Vise avem când suntem mici. Acum nu pot spune că ar fi o echipă unde aș vrea să joc sau ceva de genul acesta. Vreau să continui forma în care mă aflu și să salvăm Universitatea de la retrogradare.
13 goluri a marcat Valentin Lemnaru în acest sezon de Liga I, două dintre acestea fiind reușite de la punctul cu var
21 de apariții are golgheterul Ligii I în tricoul Universității, de 18 ori fiind titular
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER