Demonstrație de precizie în aer în parcul Izvor. Fetele au cules laurii și diplomele, după trei salturi cu parașuta de la 1 500 de metri, la Cupa Red Bull Ordinul Smaranda, băieții și-au asumat zborurile-sondă, oferindu-le colegelor informațiile pentru ajustările de ultim moment, copii au învățat să facă corect un avion din hărtie, la standul de origami iar punctul culminant a fost coborârea cu un steag tricolor de 100 de metri, a unui parașutist cu 30 de ani de experiență în spate și peste 1.000 de lansări la activ.
„Parașutismul a fost idee… am sărit, mi-a plăcut și mi-am făcut și un job din asta” spune câștigătoarea despre începutul din 2002. Sportiva din Brașov a terminat întrecerea cu același punctaj (0,9), ca și colega sa de club, Steliana Popa, dublă căștigătoare, în 2011 și 2013 a competiției dedicate „Reginei înălțimilor”, Smaranda Brăescu. Gabriela Bălășcău a avut însă o aterizare mai bună decât colega sa, notată cu 0,1 față de 0,2, chiar la ultima încercare. Sarcina sportivelor a fost îngreunată de condițiile meteo, de curenții de aer, care s-au adăugat locației care din start, necesită un antrenament special „pentru că nu este o zonă degajată, sunt multe obstacole – copaci, clădiri, care accentuează turbulențele” după cum a relatat Marius Petre, pentru ProSport, experimentatul parașutist care a purtat tricolorul.
12 sportive au luat startul în cea de-a cincea ediție a Cupei Red Bull Ordinul Smaranda, 10 senioare dat și 2 junioare, Diana Mariș fiind, la 22 de ani, mezina concursului.
articol scris de Cezara Paraschiv
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER