Concursul masculin pe echipe a fost o cursă cu rezultat așteptat la Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică, de la Nanning.
China este vechea și noua campioană a lumii, la capătul unei spectaculoase revenirii în fața Japoniei, cea care a fost avantajată de startul umăr la umăr împotriva Chinei la sol. Niponii s-au distanțat la două puncte în fața reprezentanților gazdelor, care au suferit și la cel de-al doilea aparat, terminat cu un loc mai sus în clasamentul general al probei, dar tot înafara podiumului. Chinezii au legat însă patru aparate cu evoluții bune, semnând cel mai mare total la inele, sărituri, paralele și în final, bară. Cu echipa gazdă lucrând la bară după Japonia, o controversă legată de nota de pornire a unui nipon la paralele, soluționată în timpul ultimului schimb, trei execuții aclamate de public ale favoriților locali și o ultimă notă uriașă de 15,966 (singura care a depășit pragul de 15,900 la bară fixă, cea mai mare notă din întreg concursul, la orice aparat și al treilea punctaj de 15,900 obținut de chinezi, din totalul de cinci acordate de arbitrii), China a urcat pe prima treaptă a podiumului, depășind Japonia cu o zecime.
China a ajuns la al șaselea titlu mondial consecutiv în competiția masculină a echipelor.
Japonezii, cu deținătorul recordului pentru cele mai multe titluri de campion la individual compus (4) Kohei Uchimura la start, au rezistat în fotoliul de lider în primele cinci, din șase rotații, aceștia fiind nevoiți să se recunoască o dată în plus învinși în fața vecinilor de pe continentul galben. Podiumul final al probei masculine a echipelor a fost ocupat doar de echipe dinafara Europei: 1. China (273,369 puncte), 2. Japonia (273,269 puncte) și 3. Statelke Unite ale Americii (270,369 puncte).
Japonezii au contestat nota de plecare acordată de arbitrii pentru exercițiul la paralele al lui Yusuke Tanaka. Contestația i-a adus trei zecimi în plus, insuficient pentru a rămâne în fața Chinei. Decizia admiterii contestației a venit totuși în timpul exercițiilor niponilor la bară, înaintea ultimelor evoluții ale chinezilor
The inquiry for Yusuke Tanaka’s (JPN) D-score (6.300) on PB was accepted. New score: 6.600/15.166 #FIGWorlds2014ART — FIG (@officialFIG) October 7, 2014
The inquiry for Yusuke Tanaka’s (JPN) D-score (6.300) on PB was accepted. New score: 6.600/15.166 #FIGWorlds2014ART
— FIG (@officialFIG) October 7, 2014
Marea Britanie, „Campioana Europei”
Marea Britanie a ratat podiumul la limită. Singura formație de pe bătrânul continent care a reușit să se infiltreze între China și Japonia, pentru a câștiga un aparat (cal cu mânere), Marea Britanie a stat pe podium patru rotații. Bara, în schimbul cinci, a fost cea care i-a dat jos dintre primele trei formații, plasându-i chiar și în spatele Rusiei, însă adevărul este că britanicii au plătit scump faptul că evoluțiile lor au fost polarizate, cu totaluri bune și foarte bune la cal, sărituri și sol, dar și cu trei note la aparatele de forță – bară, paralele și inele în care punctajul obținut a fost la limita de 44 de puncte. Cu un total de 269,170 puncte, insularii au terminat la baza podiumului, la peste două puncte și jumătate în fața Rusiei.
Team GBR places 4th in what was an exciting and close men’s Team Final. #FIGWorlds2014ART — FIG (@officialFIG) October 7, 2014
Team GBR places 4th in what was an exciting and close men’s Team Final. #FIGWorlds2014ART
România a ratat prezența în finala masculină a echipelor, după ce a terminat în calificări doar pe locul 12, însă miercuri, la ora 14:00 (ora României), va evolua în finala feminină pe echipe, acolo unde s-a calificat cu al șaptelea punctaj.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER