FC Petrolul a notat, sâmbătă, pe site-ul oficial, că insolvența nu reprezintă „punctul terminus al lupilor galbeni”, ci va fi baza reconstrucției sănătoase a grupării prahovene.
„Aprobarea de către Tribunalul Prahova a cererii SC FC Petrolul Ploiești SA privind deschidera procedurii de insolvență, cu intenția fermă de reorganizare a activițății clubului nostru sub control judicial, reprezintă singura măsură viabilă, oportună și decentă ce s-a impus în actualul context economico-financiar creat și în raport cu multiplele dificultăți pe care clubul trebuie să le gestioneze. Insolvența, în forma sa generală, declarată în scopul identificării celor mai oportune măsuri de redresare economică prin reorganizarea activității pe baza unui plan aprobat de creditori, NU este și NU va fi niciodată punctul terminus al lupilor galbeni ci, din contră, va fi baza reconstrucției sănătoase a clubului nostru. FC Petrolul Ploiești își exprimă încrederea că toți suporterii echipei noastre vor înțelege foarte clar că acest pas făcut de către club reprezintă un nou început, pe care întreaga suflare petrolistă trebuie să îl trateze cu maximă solidaritate”, se arată în comunicatul clubului Petrolul intitulat „Insolvența, un nou început, nicidecum finalul!”.
Tribunalul Prahova a admis, vineri, cererea societății care administrează clubul Petrolul Ploiești de deschidere a procedurii generale a insolvenței, stabilind termen pentru continuarea procesului data de 6 aprilie.
„Admite cererea debitoarei, dispune deschiderea procedurii generale a insolvenței față de debitoare (n.r. – FC Petrolul SA). Desemnează administrator judiciar provizoriu pe VIA INSOLV SPRL, care va îndeplini atribuțiile prevăzute de art. 58 din lege, cu un onorariu de 1.500 lei”, se arată în soluția Tribunalului Prahova publicată pe portalul instanțelor de judecată.
Conform hotărârii instanței, administratorul judiciar trebuie să depună până la 25 martie raportul privind cauzele și împrejurările care au dus la apariția insolvenței cu menționarea persoanelor vinovate, precum și asupra posibilității reale de reorganizare a activității debitorului ori a motivelor care nu permit reorganizarea.
Termenul limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanțelor este 1 aprilie, iar termenul limită pentru verificarea creanțelor, întocmirea, afișarea și comunicarea tabelului preliminar al creanțelor este 20 aprilie. De asemenea, până la 15 mai trebuie soluționate eventualele contestații și definitivarea tabelului creanțelor.
Prima ședință a Adunării Creditorilor a fost stabilită pentru 25 aprilie.
Instanța a pus în vedere administratorului judiciar să comunice tuturor instanțelor în a căror circumscripție își are sediul debitorul, precum și băncilor la care acesta are deschise conturi bancare, hotărârea de deschidere a procedurii de insolvență în vederea suspendării tuturor acțiunilor judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creanțelor împotriva debitorului sau a bunurilor acestuia.
Gruparea Petrolul Ploiești traversează o criză financiară de la sfârșitul anului trecut, acționarii Daniel și Nicolae Capră precum și directorului general al clubului, Marius Bucuroiu, fiind acuzați de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15 milioane de euro.
Petrolul Ploiești este al optulea club de Liga I care solicită intrarea în insolvență în ultimii doi ani, după FC Rapid, Gloria Bistrița, Universitatea Cluj, Oțelul Galați, FC Vaslui, FC Dinamo și CFR Cluj. Dintre acestea, doar șase mai activează în prezent în primul eșalon, Gloria Bistrița și FC Vaslui fiind dezafiliate de Federația Română de Fotbal.
Conform legislației UEFA un club nu poate participa în cupele europene în perioada în care se află în insolvență. UEFA permite înscrierea cluburilor în competițiile pe care le organizează după un an de la încheierea acestei proceduri.
Formația Petrolul Ploiești ocupă în prezent poziția a treia în clasament la finalul turului Ligii I, loc care i-ar fi permis să participe în ediția 2015-2016 a Ligii Europa.
Mediafax
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER