Jucătorii păcăliți de CFR Cluj prin intrarea intempestivă în insolvență vor face plângeri împotriva judecătorilor de la Tribunalul Specializat Cluj, care au aprobat la foc automat insolvența clubului din Gruia. Fotbaliștii în cauză – Maftei, Hora, L. Ganea, Voiculeț și Sepsi -, susținuți de AFAN, au formulat plângeri la Consiliul Superior al Magistraturii, bănuind că intrarea în insolvență a clubului CFR Cluj a fost facilitată ilegal de magistrați ai Tribunalului Specializat Cluj.
La primul complet de judecată, de pe 3 februarie 2015, judecătoarea Camelia Botiș a făcut o cerere de abținere, care a fost judecată la urgență a doua zi, chiar mai devreme decât ora anunțată pe portalul instanțelor de judecată (s-a judecat la 10:35, deși ședința era anunțată la ora 11:00). Imediat după aprobarea cererii de abținere, s-a format rapid un nou complet de judecată, care a avut pe rol un singur dosar, cel al cererii de insolvență a clubului CFR! De ce atâta grabă? Chiar în acea zi, gruparea din Gruia trebuia să plătească 300.000 de euro păgubiților enumerați mai sus.
Cum cererea de intrare în insolvență a fost aprobată atunci, pe 4 februiarie, CFR nu s-a mai văzut obligată să plătească această datorie, considerând că jucătorii în cauză, amânați oricum de mai bine de șase luni, trebuie să se înscrie la masa credală, să formuleze cereri de recuperare a datoriilor, adică alte luni de așteptare.
ProSport a formulat câteva întrtebări pentru reprezentanții Tribunalului Specializat Cluj, pe care le-a trimis purtătorului de cuvânt și, totodată, președintelui acestei instituții, Flavius Moțu. Iată întrebările noastre, la care așteptăm răspuns:
1. De ce a fost dată decizia cererii de abținere a judecătoarei de la primul complet, reunit pe 3 februarie, a doua zi, la ora 10:35, din moment ce completul de judecată se reunea la ora 11:00 (conform portalului instanței, portal.just.ro)?
2. După aprobarea cererii de abținere, cum s-a format imediat un alt complet de judecată, care a avut de judecat un singur dosar, cel al cererii de intrare în insolvență a clubului CFR Cluj?
3. Această viteză cu care au fost judecate cele două cereri, pe 4 februarie, de abținere și de intrare în insolvență, reprezintă o practică generală a Tribunalului Specializat Cluj sau a fost ceva special pentru CFR Cluj?
4. De ce numele CFR Cluj apare CRF Cluj în Dosarul de intrare în insolvență de la Tribunalul Specializat Cluj?
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER