Chiar dacă au anunțat că vor ataca pe căi extraordinare decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, cei de la FCSB și-au dat seama că vor avea probleme mult mai mari dacă nu se vor așeza la masa negocierilor cu Clubul Sportiv al Armatei.
Primul lider ATP, Ilie Năstase, spunea săptămâna trecută că nu-i înțelege pe cei de la echipa de fotbal, de ce nu vor să discute cu MApN. Și e adevărat, până la aflarea motivării deciziei ÎCCJ, șefii care se ocupă de destinele liderului din Liga 1 nici nu doreau să audă de vreo negociere cu MApN-ul în privința siglei.
E normal ca CSA Steaua să obțină bani pentru utilizarea siglei. Brandul Steaua nu a fost făurit doar de fotbaliștii care au câștigat în ’86 Cupa Campionilor, ci și de sportivi. La Jocurile Olimpice din ’84 (n.r.- Los Angeles), Steaua a avut mai multe medalii decât Franța
Gheorghe Goran, campion mondial handbal
E pregătit un contract cadru
Însă optica lui Gigi Becali s-a schimbat radical după ce a văzut că nu mai e sigur nici de palmares. De altfel, Valeriu Argăseală spunea, miercuri, că în urma acestei motivări cele două părți se pot așeza la masa tratativelor.
Clubul Sportiv al Armatei are pregătit un contract cadru prin care se poate folosi sigla de către societatea comercială Steaua București SA și prin care CSA dorește 10% din profitul pe care SA îl face din vânzările comerciale care derivă prin folosirea brandului Steaua. În același timp, se poate merge în paralel în procesul de evaluare a mărcii Steaua, process ce va dura cel puțin câteva luni și care va costa o sumă importantă de bani, peste 50.000 de euro.
Dacă ar fi după mine, eu aș risca totul și nu aș plăti nimic celor de la MApN. E un șantaj!
Helmuth Duckadam, președinte de imagine FCSB, declarație acordată pentru Sport.ro
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER