Întâmplător sau nu, FCSB a intrat într-o formă foarte slabă imediat după demiterea lui Laurențiu Reghecampf de la Al Hilal. Campioana României este de nerecunoscut și s-a schimbat radical față de turul campionatului.
Steaua a obținut doar două succese în 2015, în cele șase partide pe care le-a disputat, 3-0 cu Astra și 1-0 cu CFR Cluj. În afară de turul din semifinalele Cupei Ligii, celelalte cinci meciuri au fost sub orice așteptări și predicții, atât ca joc, cât și ca atitudine din partea jucătorilor. Echipa antrenată de Costel Gâlcă și-a pierdut din siguranța pe care a afișat-o în tur, din creativitate, dar și din angajament. Antrenorul Stelei este pus însă în fața unui concurs de împrejurări total nefavorabil.
Plecările lui Sânmărtean, Szukala și Keșeru, prima mare lovitură pentru Gâlcă
Față de prima parte a sezonului, FCSB a rămas fără trei dintre cei mai importanți jucători, Lucian Sânmărtean, Lukasz Szukala și Claudiu Keșeru. Primii doi au fost convinși de Victor Pițurcă să semneze contracte cu Al Ittihad, în timp ce Keșeru a plecat la Al Gharafa. Ce a pierdut Steaua prin plecarea celor trei? Pe lângă siguranța pe care o dădeau echipei, performanțele celor doi sunt remarcabile.
La un calcul matematic, Steaua ar fi avut un minus de 21 puncte dacă nu-i avea la dispoziție pe cei doi în turul campionatului. Dincolo de cifre, Sânmărtean și Szukala au contribuit din plin prin evoluțiile lor la siguranța jocului și la forța echipei.
Cine a venit în locul lor
În încercarea de a întări echipa, conducerea din Ghencea i-a transferat pe Gabi Tamaș, George Țucudean și Guilherme. Evoluțiile celor trei au fost însă destul de slabe.
8 goluri a primit Steaua în tot turul campionatului, adică în 17 partide. 4 goluri a încasat Steaua în primele 4 etape din retur, jumătate din câte primise în prima parte a sezonului
Reghecampf „dă târcoale”
Chiar în condițiile celor 3 jucători importanți care au plecat, FCSB dispune în continuare de un lot peste media campionatului. A arătat-o în turul semifinalei din Cupa Ligii cu Astra, când s-au impus cu 3-0 și au arătat un joc solid și legat. Însă, întâmplare sau nu, Steaua a avut un parcurs dezastruos după acel meci. Meciul cu Astra s-a jucat pe 18 februarie, cu două zile mai târziu după demiterea lui Reghecampf de la Al Hilal.
După acea victorie, jucătorii lui Gâlcă au fost de nerecunoscut. A urmat eșecul cu Rapid – meci la care Becali a decis să-i excludă din lot pe Prepeliță și Arlauskis – dar cea mai mare schimbare față de meciul cu Astra a fost jocul. Evoluțiile steliștilor au fost foarte slabe, fără consistență, fără orizonturi, fără imaginație, fără atitudine. Chiar și Costel Gâlcă a recunoscut că Reghecampf discută des cu patronul echipei.
Soția fostului antrenor al Stelei controlează mare parte din jucătorii importanți. Speculațiile în această direcție au fost alimentate după ce o mare parte dintre jucătorii aflați sub contract cu soția lui Reghecampf au petrecut alături de fostul antrenor, la un eveniment organizat de Alex Bourceanu. În plus, toți jucătorii aduși în această iarnă sunt reprezentați de soția lui Reghecampf și au fost transferați peste capul lui Gâlcă.
Câțiva dintre jucătorii Stelei au fost invitați de Bourceanu la petrecerea de aniversare a 12 ani de căsnicie. La eveniment au fost prezenți și soții Reghecampf, însă Gâlcă n-a fost invitat
Cristi Tănase și Alex Chipciu nu sunt reprezentați de soția lui Laurențiu Reghecampf, dar au o relație bună cu familia acestuia.
Steaua, în tur 17 meciuri, 14 victorii, un egal, două eșecuri Golaveraj: 36-8 Puncte: 43 Media de puncte pe meci: 2,52 Locul: 1
Steaua, în retur 4 meciuri, o victorie, un egal, două înfrângeri Golaveraj: 2-4 Puncte: 4 Media de puncte pe meci: 1 Locul: 12
Becali șubrezește atmosfera din vestiar
Din informațiile ProSport, Reghecampf negociază cu Becali revenirea la Steaua (DETALII AICI). Însă fostul antrenor al lui Al Hilal își dorește ca acest lucru să se întâmple în vară, când ar avea posibilitatea să-și construiască echipa pentru sezonul următor. Contractul lui Costel Gâlcă expiră în vară, iar Gigi Becali nu vrea să-i propună prelungirea.
Aceste informații au ajuns la urechile jucătorilor, care nu mai sunt la fel de concentrați la indicațiile lui Gâlcă. Intervine astfel o relaxare în rândul jucătorilor, care știu că nu riscă mare lucru cât timp actualul antrenor va pleca: „Dacă tu știi că îți vine un alt antrenor și e doar o chestiune de timp să câștigi titlul, cum mai poți da 100%? Asta se întâmplă la echipă”, a explicat o persoană care cunoaște bine situația de la echipă.
Această atitudine a jucătorilor puși în astfel de condiții a fost explicată și de Jurgen Klopp, antrenorul Borussiei Dortmund. Căutat în vara lui 2014 de mai multe echipe mari din Europa, Klopp a răspuns prin semnarea prelungirii contractului cu Borussia Dortmund: „Îmi voi respecta contractul până la capăt. Jucătorii nu au încredere într-un antrenor care poate pleca oricând”
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER