Steaua nu trebuia să piardă acest meci de la Giurgiu. Nici nu cred că trebuia să-l câștige. Golurile anulate pentru ofsaid au fost marcate corect de Steaua. La faza golului lui Papp cred însă că a fost fault în atac. Este o fază dificilă, la limită, interpretabilă, dar înclin să cred că Sebastian Colțescu a judecat corect atunci când a văzut drept fault felul în care fundașul Stelei a atacat acel balon lovindu-l și pe Morais.
Partida dintre Astra și Steaua a fost una presărată cu faze în care era destul de greu de luat o decizie. Și totuși cred că mult hulitul Colțescu a luat deciziile corecte. În faza în care a dictat penalty pentru Astra, Filip ratează mingea și se ciocnește cu Morais. Este genul de fază pe care, în funcție de unghiul din care o privești, poate părea favorabilă sau nefavorabilă deciziei lui Colțescu. Cred însă că acea ciocnire, o altă fază dificilă, interpretabilă, a fost „mai degrabă” de penalty.
De asemenea, lui Colțescu i s-a reproșat că nu a dat afară doi fotbaliști, câte unul de la fiecare echipă, Budescu și Guilherme. Cred că deciziile luate în respectivele faze, cartonașe galbene, au fost cele corecte pentru că intensitatea loviturilor lor nu era de eliminări.
Președintele Stelei, Valeriu Argăseală, a fost portavocea nemulțumirilor campionilor după acest meci. Acesta a cerut scoaterea din arbitraj a lui Colțescu. Sigur, un discurs similar nu am auzit din partea lui Argăseală atunci când Colțescu a avut o prestație mult discutată la un meci între Vaslui și Steaua, arbitrul fiind acuzat atunci că ar fi ajutat echipa bucureșteană. Nu l-am auzit pe Argăseală să ceară și excluderea lui Alexandru Tudor din arbitraj, după meciul cu scandal din acest sezon de la Botoșani. Tudor are o serie lungă, foarte lungă de meciuri în care a ajutat-o pe Steaua de-a lungul anilor. Ca o părere personală, nu cred că Tudor a greșit în acest sezon pentru Steaua la Botoșani, dar rămâne lunga poveste de dragoste dintre Tudor și clubul lui Becali.
Valeriu Argăseală a fost un asistent fără mare proeminență în fotbalul românesc. A ajuns președinte al Stelei într-un mod realmente surprinzător. Argăseală poate spune ceva despre niște agende care au adus un fenomen unic în fotbalul european: cluburile românești s-au umplut de președinți și de directori executivi care au fost arbitri. Ce i s-a întâmplat Stelei la Giurgiu a fost foarte neplăcut. Astrei i-au fost băgate două puncte în buzunar, Stelei i-a fost luat un punct. După alcătuirea unui lot valoros, Astra mai dă un semn că poate conta cu adevărat în lupta pentru titlu: este ajutată de arbitri într-un derby cu Steaua. Pentru că știe și Valeriu Argăseală, a spus-o și Dinu Gheorghe, o știu toți cei din fotbal, campionatele, în România și pe multe alte plaiuri, se cam câștigă și cu arbitri.
La un moment dat, Valeriu Argăseală a spus că și domnia sa a fost arbitru, chiar în vremea lui Ceaușescu, sugerată de Argăseală, pe bună dreptate, ca epocă de maximă opacitate. Însă domnul Argăseală a reușit performanța de a prezenta drept mare beneficiară a hoțiilor cu arbitri în acele vremuri clubul din comuna natală a dictatorului, FC Olt Scornicești. Asta e ca povestea post-revoluționară cu Argeșul lui Penescu care a fost singura echipă pedepsită pentru că a corupt arbitri. Asta e lumea în care trăim, domnule Argăseală, Argeșul este singura echipă care a furat cu arbitri, iar Steaua, CFR, Dinamo, Rapid sau, mai nou, Astra, sunt niște cluburi imaculate pe acest front al corupției, așa cum ne confirmă și sublimul departament de integritate al federației.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER