Steaua a demarat în trombă. După un succes pe terenul Brașovului în prima etapă a Campionatului Național de hochei pe gheață, CSA Steaua Rangers s-a impus și în acest weekend, la Cârța, învingând Sport Club Miercurea-Ciuc în ambele meciuri din dubla etapei a doua. După ce, în prima partidă, s-au văzut conduși cu 4-1 încă din primul act, elevii antrenorului Nelu Alexe au revenit spectaculos în următoarele două reprize și au răsturnat scorul, impunându-se în final cu scorul de 5-4. Scorul pe reprize a fost 1-4, 2-0, 2-0.
Scorul s-a repetat și în cea de-a doua partidă, disputată aseară. Deși susținuți de un mare număr de suporteri, ciucanii nu au reușit să obțină așteptata revanșă. Militarii au dominat tactic partida, au preluat conducerea încă din prima repriză și au menținut permanent controlul, nelăsând harghitenilor niciun moment șansa de a egala. În final, partida s-a încheiat cu scorul de 5-4 (2-1, 2-2, 1-1).
Ambele partide au fost extrem de disputate și tensionate, așa cum au fost dintotdeauna confruntările dintre cele două forțe tradiționale ale hocheiului românesc. Steliștii au dovedit însă mai multă luciditate și control, depășind atât presiunea creată de spectatori, cât și desele erori de arbitraj ale centralului Lehel Gergely, care au încins spiritele în câteva rânduri.
Cristian Cîrlan, cheia succesului pentru militari
Vremurile când team-ul militar dispăruse din topul hocheiului românesc, nemaicontând în lupta pentru titlu, par deja apuse. Cu toate că nu dispun de un patinoar în București și sunt nevoiți să se pregătească și să joace meciurile departe de casă, într-o comună harghiteană din apropierea Ciucului, steliștii par hotărâți să se impună în actualul sezon.
Revirimentul echipei nu este însă întâmplător, ci este direct legat de întoarcerea la conducerea echipei a președintelui secției militare de hochei, Cristian Cîrlan. După retragerea lui din activitate în 2012 și închiderea patinoarului Mihai Flamaropol din București, Steaua a cunoscut o perioadă de decădere accentuată, gloria de altă dată fiind înlocuită de un vid accentuat de performanță și imagine. CSA Steaua București nemaigăsind alte soluții manageriale care să-și asume munca la una dintre cele mai grele secții ale clubului, echipa a fost chiar la un pas de desființare.
Toate acestea s-au încheiat însă sezonul trecut, când hocheiștii steliști și conducerea CSA Steaua l-au convins pe Cristian Cîrlan să se întoarcă la echipă. Cunoscut pentru abilitățile sale manageriale, Cîrlan a reușit să le dea un suflu nou militarilor, a reconstruit din mers și, într-un singur sezon, a reușit să creeze o echipă competitivă care se califica din nou, după 5 ani, în finala Campionatului Național. Pentru a reuși aceasta Cîrlan și-a reluat strategia de promovare a tinerilor, dar a apelat și la sprijinul unor jucători străini valoroși, hocheiști ucraineni cu care mai lucrase și cu care Steaua câștigase în trecut atât campionatul, cât și Cupa României precum Denys Zabludovsky, Ievgen Iemleyanenko, frații Andrey și Anton Butochnov sau Artem Bondariev.
Condusă de pe banca tehnică de același antrenor inimos Nelu Alexe, iar de pe gheață de același legendar căpitan Ioan Timaru, Steaua arată acum ca o echipă solidă, valoroasă, hotărâtă să aducă în acest sezon primul titlu național din vitrina CSA Steaua, după o îndelungată perioadă de secetă la nivelul jocurilor sportive din club.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER