Conducerea Teatrului Național dezminte afirmațiile lui Dumitru Dragomir, fostul șef al LPF care a declarat în emisiunea ProSport Live că inclusiv instituția proaspăt renovată, aflată în Piața Universității, reprezintă „un pericol total” pentru spectatori.
„Eu mă duc des la teatru. Trage nevastă-mea de mine și mă duce peste tot, dar îmi place și mie. La teatru este un pericol total, inclusiv la Teatru Național, care este modern. Urci pe scările alea…este moarte curată, n-ai nicio șansă să scapi cu viață. Prevenirea este importantă, nu aprobările. Aprobările poți să le obții. Am fost și acum două săptămâni la teatru. Sunt săli jos și sus. Alea sus sunt un pericol total, n-ai nicio șansă să scapi. Sunt scări de 30 de metri, când vor veni toți buluc, nu ai nicio șansă. Trebuie să aibă fiecare un hidrant și să aibă sprinklere d-alea. La mine în hotel nu se fumează, se fumează în parcare. Nu trebuie, domnule, aprobările scrise. Aprobările scrise se dau pe șpagă. Trebuie lege”, declarase Dragomir săptămâna trecută.
Conducerea TNB susține că lucrurile nu stau deloc și a trimis o copie după autorizația eliberată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență în data de 24 iulie 2015. Potrivit comunicatului transmis către ProSport, „începând cu 19 octombrie 2015, clădirea TNB este asigurată de către Allianz TIRIAC ASIGURARI S.A., pentru o gamă largă de riscuri, incluzând incendiile și cutremurele”.
„Autorizația de securitate la incendiu a Teatrului Național „l.L.Caragiale” din București a fost obținută în urma actualizării scenariului de securitate la incendiu, realizată la terminarea lucrărilor de consolidare și modernizare a Teatrului. Astfel, în documentație, sunt prevăzute funcționarea tuturor instalațiilor de hidranți, sprinklere, drencere, a stației de pompe și hidrofoare, a rezervorului de apă de incendiu cu o capacitate de 1.600 mc.
De asemenea, instalația de avertizare, detecție de incendiu și adresare publică (inclusiv supraveghere video) conține sisteme de desfumare-presurizare, trape-fum și uși cu deschidere automată. Este prevăzută și instalația pentru iluminarea de siguranță în caz de întrerupere accidentală sau forță majoră a energiei electrice, teatrul dispunând de grup electrogen propriu ca sursă de rezervă. Construcția îndeplinește normativele în vigoare, având prevăzute suficiente căi de acces pentru evacuarea publicului și a personalului în cel mai scurt timp.
Teatrul are, deasemenea, un contract cu o firmă specializată de prevenire și stingere a incendiilor, de categoria a V-a, care asigură permanența (24 ore/ 7 zile, cu două autospeciale parcate în curtea Teatrului, în proximitatea rezervorului de apă de incendiu) și cu o firmă specializată în monitorizarea sistemelor de avertizare și detecție incendiu”, spune directorul administrativ al teatrului, Dan Stoichițescu.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER