Horia Tecău și Jean-Julien Rojer joacă primul turneu din postura de pereche numărul unu a lumii la Doha (turneu ATP 250). Campionii de la Wimbledon vor debuta împotriva unei echipe nou-formate, Jonathan Erlich / Colin Fleming, în primul tur al probei de dublu din cadrul turneului dotat cu premii totale de aproape 1,2 milioane de dolari.
Privind mai departe, în faza sferturilor de finală, Tecău și Rojer ar putea avea parte de o reîntâlnire cu Rafael Nadal, pe care liderii mondiali l-au învins în turneul de casă al lui Roger Federer, la Basel, chiar în 2015, tot pe tabloul de opt. „Matadorul” este campionul în exercițiu al probei de dublu de la Doha, alături de argentinianul Juan Monaco. În 2016, Nadal face pereche cu Fernando Verdasco, iar pentru rendez-vous-ul cu Horia și Juls trebuie să treacă de cuplul format din Teimuraz Gabașvili și Albert Ramos-Vinolas.
Horia Tecău și Jean Julien Rojer încep cursa pentru primul obiectiv – Australian Open, cu foame de trofee, așa cum declara constănțeanul în final de an 2015, și cu avantaj important în fața multor echipe, întrucât mai multe permutări au redistribuit forțele în proba masculină de dublu. Favoriți doi la Doha sunt Jamie Murray și Bruno Soares (liderul mondial în ierarhia individuală a jucătorilor de dublu), cei care vor juca primul turneu împreună.
Jucătorul care va împlini 31 de ani în timpul Australian Open-ului a radiografiat schimbările din cadrul echipei sale, la capătul celui mai bun an al carierei sale. „În 2015 am început să vorbim mai mult, să folosim alte cuvinte – per total, să comunicăm mai bine. Am învățat cum să ne calmăm, atunci când simțim că unul dintre noi se enervează, cum să ne motivăm când simțim că unul dintre noi este puțin deconectat. Am lucrat mult la detalii tehnice, dar mai mult am lucrat la comunicarea dintre noi, la relația dintre noi„, a rezumat Horia Tecău principalele câștiguri ale anului 2015 pentru el și olandezul Jean Julien Rojer, la microfonul DigiSport. „Sunt lucruri pe care le-am antrenat un an și jumătate. Ajung acum să nu mai apuc să dau a doua lovitură după serviciu, pentru că Juls intră foarte bine cu voleul – a progresat foarte mult, acoperă incredibil fileul. Îmi doresc să ajung să fac și eu același lucru pe partea mea. Mai avem de lucrat, de progresat, individual, dar și ca echipă. Avem de lucrat la retur, eu de exemplu vreau să lucrez mai mult la serviciul kick, pentru că ar fi o armă în plus pe care aș putea s-o folosesc. Juls poate pune puțin mai multă forță la serviciu. Dar suntem o echipă destul de completă, cu puține puncte slabe„, a tras concluzia Horia Tecău.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER