O comisie tehnică formată din consilieri municipali și angajați ai Primăriei Bistrița a început, luni, evaluarea bunurilor fostei echipe Gloria Bistrița, care a intrat în faliment în 2012, stadionul, tribuneleși terenurile de antrenament fiind scoase la vânzare de un lichidator.
Complexul a fost evaluat la 39 milioane de lei, informează corespondentul MEDIAFAX. Primăria Bistrița intenționează să cumpere stadionul municipal „Jean Pădureanu” și bunurile din incinta bazei sportive a orașului, situat în parcul central, consilierii municipali și personalul tehnic al primăriei municipiului Bistrița începând de luni să evalueze bunurile scoase la vânzare de lichidator.
Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, cel care este principalul susținător al achiziției bazei sportive, spune ca terenul ar trebui să ajungă în proprietatea municipalității deoarece nu există niciun investitor privat dispus să preia baza sportivă și să o reabiliteze. „Nu vreau să se facă blocuri aici, vreau ca baza sportivă construită în trecut cu muncă voluntară, cu munca bistrițenilor, să rămână a lor. Stadionul s-a construit de oamenii din oraș, de la companiile mari, și a rămas în ideea colectivă că este un bun al întregii comunități. Comisia tehnică de analiză a situației bazei materiale are termen să finalizeze evaluarea bazei și să vină cu o serie de propuneri până în 15 ianuarie 2017, înainte de stabilirea bugetului pentru anul 2017. De la această comisie am pretenția să vină și să ne spună dacă Primăria Bistrița trebuie să cumpere sau nu această bază sportivă, ce investiții sunt necesare, ce se poate face aici pentru ca baza sportivă să se transforme într-una profitabilă”, a declarat primarul Ovidiu Crețu.
Clubul de Fotbal Gloria Bistrița au intrat în lichidare în anul 2013 după ce datoriile clubului au ajuns la 13 milioane de lei. Încă din 2013 primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu a anunțat că vrea să achiziționeze baza sportivă și să mențină echipa de fotbal Gloria în Liga I, însă tranzacția a fost amânată după ce lichidatorul a fost acționat în judecată de Clubul Sportiv Municipal care susținea că ar fi de fapt proprietarul bazei sportive. După trei ani de procese instanța a stabilit că bunurile ACF Gloria 1922 sunt ale lichidatorului – Societatea Civilă Profesională de Insolvență Consult Management UV IPURL. Decizia instanței este una definitivă așa că municipalitatea a reluat discuțiile privind cumpărarea terenului și a activelor imobile și mobile din cadrul stadionului Jean Pădureanu.
„Este vorba despre vânzarea stadionului cu terenul și tribunele dar și spațiile de lângă stadion, terenul sintetic, terenul de antrenamente, toate instalațiile existente aici, bunurile mobile și imobile ale fostului club de fotbal. Evaluarea a fost făcută în cadrul procedurii falimentului și ajunge la 39 milioane de lei. Evaluarea a fost realizată de un evaluator autorizat ANEVAR. Dacă municipalitatea ar achiziționa întregul clubul repede, nu ar trebui făcute investiții foarte mari. Se pot face proiecte, se pot accesa fonduri – ne putem uita la Cluj care are o sală de sport și un teren unic în România, se pot face acțiuni frumoase și menite să aducă bani pentru municipiul Bistrița” a declarat corespondentului MEDIAFAX, lichidatorul Vasile Urs.
Echipa de fotbal ACF Gloria 1922 Bistrița a evoluat neîntrerupt în prima ligă din 1990 până în 2011 când, din cauza datoriilor, nu a primit licența pentru sezonul următor, neîndeplinind criteriile financiare de licențiere.
Stadionul pe care a evoluat clubul Gloria a fost inaugurat în 1930. Ultima reabilitare majoră a avut loc în 2008 când stadionul a beneficiat de o serie de lucrări în urma cărora a fost dotat cu instalație de nocturnă, instalații de irigat și de încălzire a gazonului, tabelă de marcaj electronică și sistem electronic de acces și ticketing.
În 2013 denumirea stadionului a fost schimbată din Stadionul „Municipal” Gloria în Stadionul „Jean Pădureanu”, în onoarea fostului jucător și președinte al cubului.
Sursa: MEDIAFAX
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER