Vorbim din punct de vedere al jocului pe care l-au arătat cele 14 echipe în etapele jucate până acum în Liga 1 (16). Sunt puține meciurile despre care poți spune că formația trimisă în teren de Vasile Miriuță a jucat prost. Poate în cele două înfrângeri, 1-3 la FC Botoșani, din etapa a doua, în care ceferiștii parcă nu reveniseră din vacanță și, să zicem, în acel 1-2 de la Viitorul, din etapa a 13-a. În rest, am văzut o viteză de joc superioară celorlalte combatante, mult peste Steaua în meciul direct (2-1 pentru CFR), și nu numai, o acoperire aproape totală a terenului, datorită mișcării permanente a jucătorilor.
Nu prea vezi la CFR ca un jucător sau doi să se plimbe pe teren în dorul lelii. Toți aleargă, toți creează densitate în zona în care se află mingea și, peste toate, au și câșiva jucători tehnici, care pot scoate adversri din joc.
Și defensiva, cu doar 12 goluri primite (doar Steaua stă un pic mai bune la acest capitol – 11), și ofensiva, cu 28 de goluri marcate – cel mai bun atac din Liga 1 -, funcționează la parametri foarte buni.
Să mai ținem cont că trupa antrenată de Miriuță a jucat aseară în Ștefan cel Mare fără golgheterul ei, Bud, suspendat pentru meciul cu Dinamo, cel care a înscris de 8 ori până acum și care a dat două și în poarta Stelei, pe terenul acesteia (așa zis terenul Stelei, pentru că roș-albaștrii nu au stadion propriu și joacă pe Național Arena). Și să nu-i uităm pe cei doi portari, Marc și mIncă, ambii cu intervenții sigure și foarte puține gafe.
Repet, vorbim strict din punct de vedere al jocului prestat de echipele din Liga 1. Dacă am băga în ecuație situațiile financiare, insolvențele, datoriile, atunci ar trebui să discutăm altfel. Dar să ne facem că nu știm despre acestea, pentru că, altfel, probabil că Steaua ar mai avea lângă ea una sau două adversare.
Și pentru că a venit vorba de Steaua, am tot așteptat saltul acesteia de la mai nimic la ceva, dar Reghecampf nu reușește să găsească formula care să-l satisfacă pe patron și pe fani, câți au mai rămas ei. Am mai spus-o, cred că e mai degrabă vorba de aroganță, când încerci niște improvizații uluitoare, dar și de lipsă de tact, de simț pedagogic și psihologic în relațiile cu anumiți jucători. Altfel nu se explică evoluțiile slabe ale lui Boldrin, De Amorim, Aganovici, Achim, Enache, ca să nu mai vorbim de Golubovic și Tudorie – cu toții aduși ca niște jucători de prim-plan în campionatul nostru extrem de modest, să recunoaștem.
Despre Dinamo. Din păcate pentru competiție, nu are față de titlu în momentul actual. Multe schimbări după Rednic, jucători mediocri, mai e de muncă și de investit dacă vrei să te bați la titlu.
Și Craiovei îi lipsește ceva, deși, dacă ar fi să mă ghidez după jocul prestat în cele 16 etape, aș așeza-o pe locul 2. Apropo, iată un Top 8, din punctul meu de vedere, ținând cont de trei factori: impresia artistică, eficiență și siguranța în apărare:
Va fi luptă mare pentru locul 6 din clasamentul real, ultimul ce duce în play-off, pentru care se bat acum Astra, Dinamo și Botoșani.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER