Este cunoscut faptul că între arbitrii și Ilie Năstase nu a fost o relație tocmai bună de-a lungul timpului. De data aceasta, Ilie va avea o altfel de întâlnire cu arbitrii, urmând să joace împotriva lor într-o partidă demonstrativă. Care va avea loc în cadrul celei de a treia ediții a Galei Arbitrilor de Tenis, programată sâmbătă, 10 decembrie, la Tenis Club din Curtea de Argeș. În meciul demonstrativ va evolua și președintele Federației Române de Tenis, George Cosac.
„Vom încheia sezonul la T.C. din Curtea de Argeș cu un eveniment special, anume Gala Arbitrilor de Tenis, unde va fi prezent și Ilie Năstase. Asta, după ce am organizat aici numeroase turnee internaționale pentru dezvoltarea tenisului românesc și pentru comunitaea locală”, a declarat Ioan Cozma, Director General Dr. Oetker România. În acest an au fost organizate concursuri de excepție la Tenis Club din Curtea de Argeș, printre care cea de a treia ediție a turneului ITF Vitality Open Tour, Tabăra „Train Like a Pro” a lui Victor Hănescu, cea de a cincea ediție a turneului internațional Vitality Open Tour, Trofeul Dr. Oetker pentru seniori, cea de a treia ediție a Press Cup Dr. Oetker sau turneul European Summer Cups Girls U 16, unde tricolorele au obținut calificarea la faza finală de la Budapesta. Iar acum, în cadrul celei de a treia ediții a Galei Arbitrilor din Tenis vor fi acordate premiile pentru „Cel mai bun arbitru” și „Cel mai bun tânăr arbitru sub 25 de ani” și de „Excelență pentru întreaga activitate”. Nominalizările sunt următoarele:
Printre cei care vor înmâna premiile se numără câștigătorii de anul trecut, Dorin Ursu (cel mai bun arbitru) și Horațiu Ursu (cel mai bun tânăr arbitru). Cele mai notabile performanțe ale arbitrilor români pe anul 2016 au fost înregistrate de Mihaela Testiban, Lucian Stănciulescu, Mircea Constantin și Vlad Domnițeanu. Mihaela Testiban (53 de ani) a fost arbitrul principal al semifinalei Grupei Mondiale a Fed Cup, dintre Cehia și Elveția. Competiția s-a desfășurat în Elveția, în aprilie. Aceasta este cea mai notabilă performanță a unui arbitru principal român de până acum. Mihaela Testiban are certificarea Gold Badge și arbitrează de peste 20 de ani, în special în circuitele ITF și WTA. Lucian Stănciulescu (33 de ani) este primul arbitru de scaun român desemnat la un turneu din circuitul ATP/WTA. Este vorba de turneul WTA de la București din luna iulie. Desemnarea a fost făcută direct de departamentul arbitraj al WTA, nu de FRT. El arbitrează de 11 ani, având 10 turnee de Grand Slam până acum ca arbitru de linie și peste 200 susținute în străinătate. Este primul arbitru român selecționat la Jocurile Olimpice (Beijing 2008), ca arbitru de linie. Are certificat arbitru internațional de scaun Bronze Badge Mircea Constantin (34 de ani) este primul român selecționat ca arbitru de linie pentru finala masculină a turneului de la Wimbledon, din iulie. A condus ca arbitru de linie la două ediții ale Jocurilor Olimpice (Londra și Rio). Este arbitru White Badge de peste 10 ani, cu o vastă experiență internațională. A fost declarat anul acesta cel mai bun arbitru de linie, conform evaluarilor, din turneul de la Wimbledon. Împreună cu Dorin Ursu (arbitru White Badge) a participat la JO de la Rio, fiind pentru prima dată cand România a avut 2 arbitrii selectionați la o Olimpiadă. Vlad Domințeanu (30 de ani) este primul român care promovează 2 școli de arbitraj ITF într-un an, White Badge Referee și White Badge Chief Umpire. La Școala de arbitrii principali (Referee) de la Hamburg, din martie, a fost cel mai bun student, conform rezultatelor ITF. Este pentru prima dată când un arbitru român promovează o asemenea școală de pe prima poziție. El lucreaza constant ca Assistant Chief Umpire la turneele ATP/WTA organizate în România și la întâlnirile de Fed Cup și Cupa Davis. De asemenea, în cadrul Galei vor fi premiați cei mai buni ziariști de tenis. Sponsorul principal este Dr. Oetker, iar organizatorul galei este Tenis Club Curtea de Argeș, în colaborare cu Federația Română de Tenis.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER