„Sincer, am 26 de ani, dar mă simt ca la 18 ani. Timpul a trecut foarte rapid. La începutul carierei profesioniste, nu mă simțeam capabil să joc în turneele importante. De când am început să lucrez cu un psiholog sportiv, Ioan Popoviciu din Oradea, am început să am încredere mai mare în mine, că pot să intru în prima sută ATP. După Cupa Davis, domnul Popoviciu m-a ajutat foarte mult, am avut rezultate chiar de la începutul colaborării.
Cred că pregătirea mentală este extrem de importantă. Eu am pierdut foarte multe meciuri așa, cu adversari mai slabi decât mine. Mă băteam singur, puneam foarte multă presiune pe mine și nu reușeam să gândesc limpede. Mă gândeam doar că o să-i dezamăgesc pe cei de acasă. Eu nu joc pentru bani, de când m-am apucat de tenis am vrut să văd până unde pot să ajung.
Am început o dietă fără gluten, mănânc mult pește, fructe de mare și alte produse light. Cum m-am hotărât…eram în Australia și mâncasem foarte mult dulce, simțeam nevoia asta. Apoi m-am îngrășat 5 kilograme și am decis să schimb dieta. Mă simțeam balonat și obosit de la gluten, mi-am făcut analize și am descoperit că aveam o mică intoleranță. Am și slăbit 7-8 kilograme, am 85 de kilograme, mă simt foarte bine. Novak Djokovic este cel mai cunoscut tenismen care a adoptat dieta fără gluten, dar cred că Victor Crivoi a fost printre primii care a luat această măsură”, a spus Marius Copil la ProSport LIVE.
Mediafax
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER