Tribunele stadionului din Giurgiu sunt aproape pline. O imagine cu care nu am fost obișnuiți la meciurile campioanei de pe teren propriu. Organizatorii au lăsat intrarea liberă pentru această partidă, probabil că de aici și explicația numărului mare de spectatori. Dar până la urmă știți cum ar spune Machiavelli, „scopul scuză mijloacele”. Important e să fie cât mai multă lume la meciurile din campionatul nostru, nu mai contează cum sau de unde vin.
Astra e calificată în play-off, rămâne de văzut dacă de pe locul șase sau de pe locul cinci. În funcție de rezultatul campioanei vom afla și programul complet din play-off. Pentru Botoșani nu există niciun fel de miză la această partidă, fiind doar un meci de palmares. Totuși, nu în fiecare zi ai șansa de a înfrunta o echipă care a jucat în primăvara Europa League. Așadar, pentru formația din nordul țării e un meci important din punct de vedere al conștiinței fotbalistice. Chiar dacă mergi în play-out, poți merge cu capul sus, știind că ai făcut un meci bun contra unei echipe care s-a luptat de la egal la egal cu Roma sau West Ham.
Oaspeții au intrat foarte motivați și parcă ar juca cu un trofeu pe masă. Astra e pe nicăieri.
Băieții lui Leo Grozavu au început partida în forță iar Vașvari a încercat poarta încă din minutul 2, cu un șut de la distanță. Surprinși de jocul curajos al oaspeților, campionii lui Marius Șumudică se văd dominați copios în debutul partidei. Daniel Niculae putea deschide scorul contrar cursului jocului, dar preluarea l-a trădat. La faza imediat următoare, Constantin Budescu a trimis pe poartă direct din corner dar Cobrea nu a fost păcălit. Vașvari și-a încercat din nou norocul de la distanță, dar fără rezultat. Cea mai mare ocazie a primei reprize a venit în minutul 15. Geraldo l-a ținut în joc pe Mihai Roman care a rămas singur cu Lung Jr. Cum mingea i-a venit pe sus, Roman a ales să șuteze în forță din voleu. Nici de această dată, mingea nu a prins cadrul porții lui Silviu Lung. Șutul fostului rapidist a trecut puțin peste bara transverală dar tabela a rămas intactă. Roman a continuat să se zbată, încercând să șteargă cu buretele ocazie imensă pe care a ratat-o. Poate din cauza adrenalinei, mijlocașul oaspeților a forțat mai mult decât trebuia, și a fost nevoit să ceară schimbarea în minutul 32, din cauza unei accidentări în zona inghinală. Cătălin Golofca îl înlocuiește pe Roman, un jucător a cărui cariera a fost marcată de accidentări cât timp acesta a evoluat în Franța pentru Toulouse.
Sursă:Digi Sport
În preajma porții apărate de Alberto Cobrea, Budescu a continuat să paseze ca Pirlo în tinerețe, dar Daniel Niculae a fost din alt film. Marius Șumudică a schimbat și el înainte de pauză, oarecum forțat de regula U21. L-a scos pe Pițian și l-a trimis pe Alexandru Ioniță pentru a schimba ceva în ofensivă, și pentru a rămâne cu un jucător sub 21 de ani în teren. Budescu a semnat cea mai mare ocazie a Astrei din prima repriză în minutul 37. Decarul a trimis puțin peste poartă din lovitură liberă, mingea chiar a mușcat din transversală.
În primele 45 de minute am avut parte de un meci demn de prima ligă. Oaspeții puteau da lovitura dacă erau mai concentrați la finalizare. Rămâne de văzut cum se vor prezenta jucătorii după ce ies de la cabine.
Botoșaniul parcă a uitat să mai iasă de la vestiare. Marius Șumudică și-a readus băieții cu picioarele pe pământ iar Astra a preluat conducerea partidei.
Echipa campioana a ieșit mult mai montată de la cabine și a început imediat să-și domine adversarul. În minutul 55, Constantin Budescu a făcut diferența și a marcat pentru 1-0 din lovitură liberă. Cobrea are și el o parte de vină, primind golul la colțul scurt. Reușita decarului de la Giurgiu le-a turnat plumb în ghete celor de la Botoșani. La doar două minute după deschiderea scorului, Alexandru Ioniță a ratat dintr-o poziție ideală, trimițând direct în brațele lui Cobrea.
În minutul 60 a intrat Sergiu Buș în locul lui Daniel Niculae, iar frații Buș aveau să fie din nou adversari pentru 30 de minute. Laurențiu conducea cu 1-0 la meciuri directe, dar colegii lui Sergiu aveau să-l ajute să restabilească egalitatea. Botoșaniul continuă să evolueze extrem de slab, în comparație cu prima repriză, iar Teixeira își permite să rateze și el o șansă bună de 2-0. În minutul 76 Claudiu Belu a pus capăt speranțelor lui Leo Grozavu. Fundașul lateral a finalizat aproape de vinclu acțiunea de atac a echipei sale. Meciul era gata. Pietricica aruncată de Budescu la vale s-a transformat într-un bolovan care a trecut fără probleme peste FC Botoșani. Camerele de filmat pare că l-au surprins pe tehnicianul oaspeților luând la palme un jucător pe banca de rezervă. Frustrare mare în tabăra oaspeților. În schimb la Astra toate bune și frumoase. Budescu a încercat să marcheze cu un lob din afara careului, dar Cobrea nu a mai fost învins de această dată.
În minutul 85 Botoșaniul mai primește o lovitură. Sergiu Buș marchează primul său gol pentru Astra după venirea din Anglia, ducând scorul la 3-0. Scor de prezentare pentru Grozavu&co. Laurențiu Buș cedează fără drept de apel în fața frateului său și poate va avea șansa la revanșă în sezonul viitor.
Astra ajunge la opt victorii consecutive iar titlul nu mai pare un vis pentru Marius Șumudică. Campioana ar putea fi principala candidată la titlu, dacă ne uităm la jocul prestat de echipele prezente în play-off.
Liga 1, etapa 26
Astra: Lung Jr. – Belu (76′), Fabricio, Săpunaru, Stan – Pițian (Ioniță), Boubacar – Budescu (55′), Seto, Teixeira (Florea) – Niculae (Buș 85′). Antrenor: Marius Șumudică
Botoșani: Cobrea – Patache, Tincu, Burcă, Mușat – Vașvari, Cucu – Roman [Golofca(Herghelegiu)], Moruțan (Fulop), Buș – Kuku. Antrenor: Leo Grozavu
Stadion: Marin Anastasovici (Giurgiu). Arbitru: Marcel Bîrsan.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER