Naționala masculină susține joi și duminică două partide încărcate de emoții, de pasiune, în compania Serbiei (preliminariile Campionatului European din 2018). Fetele trăiesc aceleași sentimente la nivel de club: CSM București joacă la sfârșitul acestei săptămâni pentru trofeul Ligii Campionilor. Cu astfel de evenimente la orizont, handbalul se poate considera un sport tare norocos în România, cel puțin în această săptămână.
Tricolorii sunt deja în focuri în Baia Mare și încearcă să dărâme un zid de care s-au tot izbit în ultimele două decenii, fără a-i slăbi rezistența, o calificare la un Campionat European. Fetele vor intra în atmosfera turneului Final 4 de joi, când vor ajunge la Budapesta. Ele calcă deja pe un drum bătătorit încă de anul trecut, când au și câștigat trofeul după o pauză de mai bine de 50 de ani (handbal feminin). Asta nu înseamnă că titlul este dinainte tot o afacere „CSM București” și în 2017. „În 2016 am fost privite ca outsiders și am jucat fără presiune, foarte degajate. A fost atu-ul nostru cu care am ajuns în finală și am câștigat trofeul. Acum există puțină presiune, suntem câștigătoarele Ligii Campionilor. Sper și aș vrea să vorbesc cu fetele să lăsăm deoparte presiunea și să jucăm degajate. Numai așa ne putem face un meci mai ușor și putem să jucăm la adevărata noastra valoare”, a susținut Oana Manea.
Atât naționala masculină, cât și CSM București se bucură în acest moment de doi antrenori foarte buni, Xavier Pascual, respectiv Per Johansson. Schimbările în bine aduse de cei doi tehnicieni pe termen scurt au fost vizibile. Mental, lucrurile stau diferit acum, după cum a evidențiat căpitanul CSM București: „Înainte de a se face schimbarea cu Per, am declarat, mi-era frică de echipa noastră și de modul nostru de a juca. Iar acum simt o emoție foarte mare, nerăbdarea de a ajunge acolo (n.r. la turneul Final 4). Am încredere totală în fete că vom face meciuri foarte bune”.
Pentru a câștiga din nou trofeul Ligii Campionilor, CSM București trebuie să găsească aceeași rețetă de anul trecut, adică să câștige două jocuri într-un interval de 24 de ore. De la terminarea semifinalei cu Vardar (începe la 18:45 și se termină cel mai devreme la 20:15) și până la startul finalei mari, pe care și-o dorește handbalul românesc (ora 18:45) sunt mai puțin de 24 de ore. „Dacă am ajunge în finală la fel ca anul trecut, n-am mai simți nici oboseală, nici lovituri. Nu te mai gândești la absolut nimic, decât să joci. Știi că mai ai 60 de minute și pe urmă rămâi fără voce”, a zâmbit Oana Manea.
În 2016, după ce a câștigat Liga Campionilor, pivotul echipei a rămas fără voce (VIDEO AICI), acesta fiind „sacrificiul” pentru imensa bucurie ce a urmat după ridicarea trofeului.
CSM București – Vardar Skopje și Gyor – Buducnost sunt cele două semifinale ale Ligii Campionilor.
Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?
.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER