Totul despre colegii mei | „Deschideam portbagajul și n-aveam ce să băgăm în el!”. Cine avea mașina transformată în discotecă, bărbatul iubit de bărbați, amintirea cu Lăcătuș, Reghe de-atunci și de-acum și mijlocașul care dribla și bara. ProSport LIVE

  • Publicat:
  • Actualizat:

Prezent în studioul ProSport LIVE, antrenorul cu portarii de la FCSB în sezonul recent încheiat, Florin Tene, a răspuns provocării „Totul despre colegii mei”, rubrica în care foști și actuali jucători din Liga 1 sunt invitați să-și caracterizeze foștii colegi.

Tene a vorbit despre echipa Stelei din sezonul 1998/1999 și primul 11 de la un meci cu totul special în istoria roș-albaștrilor – partida cu Valencia, 3-4 în Ghencea, cu Lăcătuș, Dumitrescu, Militaru, Belodedici și Roșu alături de portarul  care a debutat în tricoul lui Dinamo, iar apoi a intrat între buturi și a apărat pentru toate marile cluburi din București. „În echipa adversă juca Adrian Ilie și mi-a dat două goluri„, a fost prima remarcă a lui Florin Tene.”Mi-aduc aminte că prima dată l-a ținut Baciu, după care l-a preluat Laur, dar în momentul acela, era de neoprit Adrian Ilie„.

  • Partida tur Steaua – Valencia s-a jucat pe 16 septembrie 1998, pe stadionul Ghencea, în primul tur Europa League. Adrian Ilie a reușit dubla pentru Valencia în primele 25 de minute (goluri în minutele 12 și 24), apoi Steaua, cu avantaj de om în plus din minutul 19, a egalat prin reușitele lui Lincar (min. 29) și Roșu (min. 70). Valencia a trecut din nou în avantaj în minutul 85, prin golul lui Angulo, Steaua a egalat prin Ilie Dumitrescu (min 90+3), însă a primit lovitura de grație în minutul 90+6, de la același Angulo. După acest 3-4 nebun de pe terenul Stelei, în meciul retur, spaniolii s-au impus net, 3-0 (0-0 la pauză).

Iulian Miu:Avea întotdeauna mașini foarte frumoase. Dar, întotdeauna, în portbagajul lui nu aveai ce să bagi, fiindcă el acolo avea boxele. El venea cu clubul după el, dădea drumul la muzică la maxim. Mai mergeam din când în când cu el și îmi zicea – nu-ți băga în spate! Eu – cum, mă, să nu bag în spate? Deschideam portbagajul și vedeam boxele acelea imense. Ă‚sta era Miu. Un băiat căruia îi plăcea muzica și un băiat  extraordinar”.

„Miu nu o să poată niciodată să asculte blues. Ce muzică asculta? Din aia cu părul lung, de-alea de ne plăceau și nouă: rock – numai nebunii! Noi eram în vestiar și știam că vine Miu. Auzeam mașina”,
Florin Tene

Miodrag Belodedici:Este genul de jucător pe care nu ai cum să nu îl iubești. Și ca bărbat îl iubești. Este un băiat foarte simpatic, cu foarte mult bun-simț, rar vezi așa ceva. Este un jucător foarte mare pentru România. Pe Belo îl mai știam de la echipa națională: erau meciuri în care mai greșeam și eu, dar niciodată nu mi-a spus nimic. De fiecară dată îmi dădea mâna și îmi spunea – nu e nimic, Florin, capul sus, se-ntâmplă. Și eu greșesc. Pentru asta, l-am iubit enorm„.

Erik Lincar: „Genul de jucător foarte serios. El era mai mic decât mine, el este ardelean și m-am înțeles foarte bine cu el”.

Marius Baciu: Un jucător bun, un jucător util, un băiat care avea și are coloană. Ce spunea – era bătut în cuie„.

Ilie Dumitrescu: „Am o grămadă de povești cu el. Am jucat împreună și la naționala de juniori, jucam Steaua – Dinamo la juniori, ne cunoaștem de foarte mult timp. O fază haioasă: când s-a retras din fotbal, Ilie s-a retras cu mine. Noi făceam cantonament la Forban și, la un moment dat, îmi spune Florine, te rog frumos, hai să alergi cu mine. Era și el spre bătrânețe, venea din Mexic, nu mai avea aceeași motivație. Mi-a spus – hai să alergăm amândoi, în spate. Mie îmi convenea – eram portar, nu eram printre primii la alergare. Forban este cel mai rău cantonament care există – adică, vă spun, dacă îl termini pe ăla, ajungi fotbalist! Revenind, la un moment dat, alergând, mi-a spus: Florine, lupii! Ne-am suit în copac, am stat acolo vreo 20 de minute până au trecut. Erau șapte câini! Asta a fost chestia. În momentul ăla am coborât, ne-am dus la punctul de întâlnire – echipa era la masă. Noi ajunsesem la 1:30, băieții erau la desert și nea Emi ne aștepta – ce faceți, măi, băieți? Și a ridicat mâna și i-a spus – nea Emi, eu mă las, mulțumesc frumos!. Și Ilie s-a retras atunci„.

Laurențiu Reghecampf: „Reghe era unul ditnre cei jucători la momentul acela și unul dintre cei mai buni fundași dreapta din țară, deși era foarte tânăr. Venea de la Târgoviște. Pe atunci, era mai respectuos cu mine, pentru că, acum, este șeful meu (n.r. – râde). Era ok, ne înțelegeam bine. Era un tip spirt, mai ales pentru vârsta lui. Foarte îndrăzneț„.

Marius Lăcătuș: „Când eram la Moreni și jucam contra Stelei, mi-aduc aminte că venea general Ghenoiu de la Dinamo – era președintele clubului atunci, sau venea ordin de la tovarășul Postelnicu –  ne punea în față și ne spunea: măi băieți, dacă faceți egal cu Steaua aveți aprobare de mașină. Și îmi tremurau chiloții pe mine – aprobare de mașină! Nu se dădeau deloc ușor pe vremea aia. Noi eram echipa lui Dinamo atunci. În primul meu meci contra Stelei am luat gol în minutul 1! A fost o minge la care m-am dus la blocaj, Lăcătuș mi-a venit cu talpa și mi-a pus-o aici, la cap, și am paralizat! Nu-mi venea să cred! Arbitrul se uita la el ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Lăcătuș mi-a zis – n-am nimic cu tine, cu Butufei am! I-am zis și eu – NU sunt Butufei! I-am adus aminte de acea fază mai apoi, la un șpriț, dar Lăcătuș a fost celebru! După mine, să îl ai pe Lăcătuș în echipa ta – ai asigurate trei puncte. Omul dădea suflet echipei, trăgea echipa după el. Era mai greu să joci împotriva lui”.

„Pe cei mici îi mai certam, pe Lăcătuș nu îmi permiteam. Dar cel mai adesea, îi încurajam pe cei mai mici. Nici mie nu mi-a plăcut când eram tânăr să fiu certat și atunci, nu îi certam nici eu pe cei mai tineri din echipă. Mie mi-a plăcut și întotdeauna mi-am luat jucători mai mici în cameră. Mi-a plăcut să îi cresc, să îi învăț câte ceva, pentru că îmi aduc aminte că jucam o dată la Gloria Bistrița, am intrat în vestiar cu niște colegi și un jucător pe la vreo 40 de ani ne-a spus – ce-i cu voi aici? Am spus și noi: Pâi, am venit să ne schimbăm. Ne-a spus: nu se face așa, la noi în vestiar se bate la ușă! Am ieșit frumos afară, am bătut la ușă. Zice – Cine e?. Zăgrean cu Tene și… Ne-a luat tare. Ce vreți? Noi: La antrenament! Și ne-a spus: Mai stați cinci minute! Chestia asta nu mi-a plăcut niciodată. Eu am crescut copii”,
Florin Tene

Denis Șerban:Era un copil mai altfel, mai răsfățat. Își dădea seama de talentul lui. Putea să ajungă mult mai sus. Am înțeles că o duce foarte bine, are niște afaceri în Constanța, dar cred că a fost un fotbalist foarte tehnic, care putea ajunge mult mai sus”.

Damian Militaru:Era un băiat hazliu, un băiat cu umor, care întreținea vestiarul. Fotbalist foarte bun, el a trecut și pe la Dinamo o perioadă. I se spunea Minerul. Era un jucător foarte agresiv. Dar el îi ținea pe toți copiii – pe Ciocoiu, pe Miu, pe Luțu – nimeni nu ieșea din cuvântul lui”.

Laurențiu Roșu: „A fost colegul meu de cameră. ne-am înțeles foarte bine. Am avut o perioadă foarte bună. Este un băiat foarte serios. Mă bucur pentru el, pentru că îl văd antrenor. Un jucător foarte bun – de aceea a și ajuns în Spania. Duce o viață foarte echilibrată„.

CV-ul lui Florin Tene

În Divizia A și Cupă
Debut Div.A: 18.06.1987, Sp.Stud. – Dinamo 5-4
Debut cupă: 21.02.1990, Strungul Arad – Flacăra Moreni 2-1
1986-87: Dinamo    1/0    0/0
1988-89: Flacăra Moreni    14/0    0/0
1989-90: Flacăra Moreni    31/0    1/0
1990-91: Gloria Bistrița    33/0    1/0
1991-92: Gloria Bistrița    11/0    0/0
         Dinamo    21/0    2/0
1992-93: Dinamo    9/0    0/0
         Gloria Bistrița    16/0    5/0
1993-94: Gloria Bistrița    33/1    5/0
1994-95: Dinamo    16/0    0/0
1995-96: Dinamo    5/0    0/0
         Rapid    19/0    1/0
1996-97: Rapid    25/0    1/0
1998-99: Steaua    13/0    2/0
1999-00: Rocar    10/0    0/0
         FC Argeș-Dacia    13/0    0/0
2000-01: Dinamo    5/0    0/0
Total:    275/1    18/0

A cucerit: 1 titlu (cu Dinamo) și 2 cupe (cu Gloria Bistrița și Steaua)

  • În străinătate

1997-98: Kardemir D.Ç. Karabükspor (Turcia 1)    10    0

  • În națională

Debut: 26.08.1992, România – Mexic 2-0
Total:    6    0

  • În cupele europene

Debut: 13.09.1989, FC Porto – Flacăra Moreni 2-0
Total:    15    0
Statistică: Răzvan TOMA

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
De ce e sperială ziua în care Mircea Diaconu a murit! Silviu Biriș: Nimic nu este întâmplător în viața asta
De ce e sperială ziua în care Mircea Diaconu a murit! Silviu Biriș: Nimic nu este întâmplător în viața asta
Se pregătește transfer iernii în SuperLigă: de la Dinamo la Rapid!
Se pregătește transfer iernii în SuperLigă: de la Dinamo la Rapid!
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea lui Mihai și a lui Armando, tinerii care au pierit în accidentul din Ploiești. Scene greu de privit au avut loc la cimitir, înainte să fie coborâți în groapă. Cum și-au luat rămas-bun prietenii de la ei | VIDEO
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea lui Mihai și a lui Armando, tinerii care au pierit în accidentul din Ploiești. Scene…
FCSB, probleme grave pentru meciul cu Hoffenheim: trei titulari, printre care vedeta echipei, ratează partida
FCSB, probleme grave pentru meciul cu Hoffenheim: trei titulari, printre care vedeta echipei, ratează partida
Daniel Popa, ofertat de o echipă din Superligă! Unde ar putea ajunge atacantul de la FCSB
Daniel Popa, ofertat de o echipă din Superligă! Unde ar putea ajunge atacantul de la FCSB
Şumudică s-a mândrit cu transferul reuşit de Rapid!
Şumudică s-a mândrit cu transferul reuşit de Rapid! "Era în spatele lui Messi. Ia cumpăraţi voi, mă, un jucător de…
Andreea Bănică, aproape dezgolită pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine! Artista nu se sfiește să pozeze provocator, la 46 de ani
Andreea Bănică, aproape dezgolită pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine! Artista nu se sfiește să pozeze provocator,…
BNR lansează o nouă monedă. Va fi pusă în circulație de luni, 16 decembrie
BNR lansează o nouă monedă. Va fi pusă în circulație de luni, 16 decembrie
BANCUL ZILEI. Bulă: – Mi-am dat seama că m-ai înșelat cu ăla care ne schimbă butelia!
BANCUL ZILEI. Bulă: – Mi-am dat seama că m-ai înșelat cu ăla care ne schimbă butelia!
Mai bine de jumătate de ţară, inclusiv Capitala, au intrat sub avertizări cod galben și portocaliu de vânt, viscol și polei
Mai bine de jumătate de ţară, inclusiv Capitala, au intrat sub avertizări cod galben și portocaliu de vânt, viscol și…
Un MATEMATICIAN a reușit să rezolve o PROBLEMĂ veche de 60 de ani!
Un MATEMATICIAN a reușit să rezolve o PROBLEMĂ veche de 60 de ani!
L-a curăţat amanta! Cum s-a putut prăbuşi averea miliardarului român care a fost rival cu Gigi Becali: E cea mai bogată femeie din România!
L-a curăţat amanta! Cum s-a putut prăbuşi averea miliardarului român care a fost rival cu Gigi Becali: E cea mai…
Previziunile anului 2025 văzute de Carmen Harra. Doar în anul 1989 a mai avut loc așa ceva
Previziunile anului 2025 văzute de Carmen Harra. Doar în anul 1989 a mai avut loc așa ceva
Călin Georgescu cutremură iar România. Anunțul făcut în miez de noapte: Vă asigur că...
Călin Georgescu cutremură iar România. Anunțul făcut în miez de noapte: Vă asigur că...
Anunțul momentului despre FCSB
Anunțul momentului despre FCSB
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
PlayStation 5 Pro: consola de care (NU) ai nevoie?
PlayStation 5 Pro: consola de care (NU) ai nevoie?
Guardiola îşi asumă vina după Man City-Man United, 1-2: Nu sunt suficient de bun
Guardiola îşi asumă vina după Man City-Man United, 1-2: Nu sunt suficient de bun
Este legal să ai două permise de conducere, dacă unul este de rezervă?
Este legal să ai două permise de conducere, dacă unul este de rezervă?
România și-a aflat adversarii din preliminariile Cupei Mondiale 2026! Norocul uriaș pentru naţionala lui Mircea Lucescu
România și-a aflat adversarii din preliminariile Cupei Mondiale 2026! Norocul uriaș pentru naţionala lui Mircea Lucescu
×