Ieri, 25 iunie, s-au împlinit 94 de ani de la înființarea Rapidului. Cu această ocazie, pe stadionul Giulești au avut loc cinci partide demonstrative pentru a celebra momentul. Aceasta au fost de altfel și ultimele meciuri găzduite vreodată de stadionul din Giulești, arena urmând a fi demolată pentru a se construi un stadion nou în perspectiva Campionatului European din 2020.
Imediat după eveniment, asociația ACS Susțin Rapidul a trimis o scrisoare deschisă către președintele FRF, președintele LPF și către CS Rapid București prin care se solicită sprijinul în vederea redresării clubului giuleștean.
Suporterii rapidiștii i-au dat drept exemplu pe cei de la Glasgow Rangers, Borussia Dortmund sau Fiorentina, cluburi care au trecut prin experiențe similare Rapidului și care au fost ajutate și sprijinite de forurile decizionale din țările lor pentru a reveni pe linia de plutire.
„Cunoaștem cazuri ale unor echipe precum Glasgow Rangers, Borussia Dortmund sau Fiorentina, care deși au trecut prin situații, nu identice dar similare cu Rapidul, au fost ajutate să-și continue existența. Desigur, soluțiile au fost diferite dar, în esență este vorba despre același principiu. Anume, că reprezintă branduri puternice legate de fenomenul fotbalistic al fiecărei națiuni și, pentru că fotbalul este un fenomen global, mărci importante ale sportului mondial”, se arată în scrisoarea deschisă a fanilor rapidiști.
De asemenea, suporterii giuleșteni prezintă și o serie de idei care ar putea ajuta Rapidul să-și recapete gloria de altădată.
„Considerăm că trebuie făcut lobby pentru o Lege a sponsorizarii și o Lege a sportului, așteptate de mulți ani – acte normative în care fotbalul să reprezinte un capitol important. Apoi, am avea propuneri legate de posibilitatea ca fanii să fie implicați. Anume, credem că este necesară, pe de-o parte o simplificare a modalităților prin care asociațiile să poată recupera contribuțiile private prevăzute de lege, iar pe de altă parte ar fi benefic pentru asociațiile de genul nostru ca fiecare contribuabil să poată decide să direcționeze, în loc de doar 2% din impozitul pe venit, până la 10%. Acest lucru nu poate fi realizat decât cu implicarea dvs. iar în acest sens suntem gata să contribuim la strângerea de semnături, pentru o eventuală petiție către Parlamentul României”.
SCRISOARE DESCHISĂ‚ A FANILOR GIULEȘTENI POATE FI CITITĂ‚ INTEGRAL AICI
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER