Victorie decisă în tiebreak-ul setului întâi pentru Simona Halep, la startul sezonului nord-american pe ciment. Primul serviciu a arătat semne de rugină, dar Sloane Stephens este încă nepregătită, la doar al doilea meci jucat în ultimul an

Victorie decisă în tiebreak-ul setului întâi pentru Simona Halep, la startul sezonului nord-american pe ciment. Primul serviciu a arătat semne de rugină, dar Sloane Stephens este încă nepregătită, la doar al doilea meci jucat în ultimul an
  • Publicat:
  • Actualizat:

Simona Halep (2 WTA) a dat start sezonului nord-american pe ciment cu victorie, dar nu de manieră impresionantă. Pentru Sloane Stephens (957 WTA), fost număr 11 WTA, duelul cu o sportivă de Top 10 a venit prea devreme, la doar al doilea meci jucat în ultimul an și o operație la picior, iar constănțeanca a reușit să profite de acest lucru, deși singură și-a complicat partida. Cheia: tiebreak-ul setului inaugural și luciditatea din acest decisiv al manșei întâi.

Principala favorită a turneului ajunge astfel în optimile turneului de la Washington, acolo unde o va întâlni pe Mariana Duque-Marino (115 WTA).

Simona a început meciul cu procentaj de sub 30% la prima minge, iar asta i-a oferit șanse nesperate americancei Stephens. La rândul ei, Sloane a intrat ezitant în meci, atacând prea mult, tocmai pentru a proteja carențele în deplasare. Desprinderea la 3-1 nu a fost însă decisivă pentru Simona. Din contră, lăsată să revină la 3-3, Sloane Stephens s-a văzut introdusă în meci, iar forehand-ul ei a prins elan. Până în tiebreak, când plusul Simonei a redevenit evident.

Fără a mai fi conectată la tensiunea unor astfel de momente, Stephens a clacat. Mai întâi trimițând o dublă greșeală în tiebreak – moment speculat exemplar de Simona, cu atacuri bine țintite pe latura mai slabă a adversarei – reverul până la scorul final de 7-3. Iar mai apoi, totul s-a dus ca un castel de nisip surpat brusc: americanca a rămas ancorată în acel moment al tiebreak-ului, iar loviturile ei au ratat din ce în ce mai des ținta. Mai atentă la prima minge, ducând procentajul primei mingi de la 40% la final de prim set – la 60% – media din al doilea, Simona a avansat astfel lin spre un 5-0 de neîntors și nici măcar mica relaxare din final nu a mai costat-o vreun game.

DESFĂ‚ȘURAREA PAS CU PAS A MECIULUI SIMONA HALEP – SLOANE STEPHENS

22:20 Simona Halep încheie conturile, 7-6, 6-0 în meciul cu Sloane Stephens. Tresărirea de orgoliu în manșa a doua vine sub forma a două retururi foarte bune pentru americancă, Simona pare deconectată, ratând puțin mai mult, dar constănțeanca nu este dispusă să mai rămânbă pe teren pentru un alt game. Salvează două mingi de break, face as și pe mingea a doua și câștigă, într-o oră și 19 minute.

23 de erori neforțate pentru Simona – 48 pentru Stephens


22:15 Simona servește pentru victorie, după 75 de minute. Are 5-0 pe tabelă și doar trei puncte cedate în game-urile sale în acest set doi.


22:10 Dublu break pentru Simona Halep. Principala favorită de la Washington este la un punct de game alb și pe serviciu, iar mai apoi setul continuă să curgă cu viteză amețitoare pentru Sloane Stephens, în direcție greșită: românca ia la avantaj al doilea break.


22:03 Break, Simona! Sloane Stephens pare serios afectată de pierderea primului set. Este extrem de nervoasă la pauza dintre seturi, iar asta se vede mai departe în primele puncte. Simona ia, rapid, break alb.


22:00 Prim set câștigat de Simona, 7-3 în tiebreak. O doză de șansă o ajută pe Halep: deși a avut primul punct câștigat la retur în acest decisiv al primului set, Stephens dă rateu la serviciu și comite dublă greșeală. Astfel, Simona schimbă terenul la 4-2 și, mai departe, exploatează reverul americancei, încă fluctuant – spre deosebire de forehandul încălzit și din ce în ce mai amenințător. 54 de minute a durat acest set.

33 de erori neforțate a făcut Sloane Stephens în manșa inaugurală


21:50 Este echilibru și în game-ul următor: Simona are șansă de a câștiga contra serviciului, americanca însă găsește o scurtă pe care Simona nu o poate ajunge. Banda fileului o ajută pe Stephens la a doua minge de break, iar americanca obține decizia la tiebreak.


21:45 Darren Cahill este chemat în teren, pentru consultare, la 6-5. Simona a trecut prin momente dificile: Sloane Stephens a avut minge de break, însă primul serviciu a ajutat-o în punctul critic pe Halep. Mai mult top spin, mai multă alergătură pentru Sloane și mai multă atenție la prima minge – cere australianul.


21:40 Sloane Stephens reușește un prim game fără eroare în acest meci, într-un moment crucial, în care un break ar fi însemnat automat și pierderea manșei. Atacurile ei sunt însă ferme, iar jocul alb forțează prelungirile.


21:37 După cinci game-uri pe serviciu disputate, Simona are procentaj la primul serviciu de 33%. A jucat de 18 ori cu serviciul doi și doar de 9 ori cu primul. Chiar și așa, și-a câștigat lansarea de patru ori. 5-4 pentru Simona.


21:30 Sloane Stephens servește impecabil, la 0-40, anulând cu minim efort trei mingi de break ale Simonei, oferite pe erori neforțate. Simona găsește un retur foarte bun, în picioarele americancei, pentru care Sloane nu are viteza necasară pentru a se retrage, însă nici a patra minge de break nu este cu noroc. Nici a cincea, iar Stephens atacă la plasă, trimite violent pe centru, în locul lăsat liber de Simona, oferindu-și minge de game, iar Halep nu mai poate întoarce. După cinci mingi de break anulate, Stephens respiră ușurată, la 4-4


21:25 Este break și re-break, pentru că americanca își croiește drum pe serviciul doi al româncei. 3-2 pentru Simona, la schimbul de terenuri, cu Sloane Stephens urmând la serviciu.


21:18 Break, Simona! Sloane Stephens greșește de trei ori consecutiv, iar Simona se desprinde pe tabelă, 3-1. Americanca este decisă în tactica ei: trebuie să atace devreme și să țină punctele scurte. Chiar dacă și forehandul, și reverul au produs câte un punct spectaculos, constanța lipsește clar, iar punctele împrăștiate costă.


21:12 Simona Halep schimbă terenul în avantaj, la 2-1. Stephens rămâne pe linia de fund a terenului și caută ritm. Cu procentaj bun la prima minge, Sloane egalează, dar la retur nu amenință poziția Simonei. 


21:07 Simona trece testul primului game pe serviciu, deși prima lansare nu a găsit terenul corect. Cinci puncte din șase începute de tricoloră cu mingea a doua, Sloane mușcă deja decisiv cu reverul, însă tabela indică 1-0 pentru Halep.


21:02 Start joc! Simona servește prima – alegerea americancei.


20:55 Lady in black versus lady in blue. Jucătoarele au intrat pe teren: Simona, cu un echipament negru cu o tușă de galben și șepcuță.


20:50 Este ziua românilor pe centralul de la Washington. Două dueluri româno-americane consecutive vor vedea fanii prezenți în tribune: Halep – Stephens și Copil – Sock.


20:45 Salut! Ne pregătim de meci, aruncând un ochi pe declarația Simonei Halep, care prefațează duelul cu Sloane Stephens, pe care îl vom urmări în continuare, în format live blog.

„Cred că este un prim meci foarte greu, poate cel mai greu de pe tablou. Dar sunt aici pentru a încerca să dau tot ce am mai bun, vreau să îmi fac jocul și să mă reobișnuiesc cu suprafața – pentru că nu am mai jucat de mult timp pe hard, de la Miami. Încerc să îmi găsesc ritmul”,
Simona Halep


Simona Halep dă start, în această seară, de la ora 20:50, sezonului nord-american de ciment. Numărul doi mondial are un duel interesant, pe hârtie, cu favorita gazdelor, Sloane Stephens – fost număr 11 WTA, dar aflată la doar al doilea meci după un an de absență din circuit și o operație la picior.

Chiar dacă ia un start mai devreme pe suprafața iute, față de anul trecut de exemplu, Simona solicitând expres un wildcard pentru a reveni pe teren încă din prima săptămână din august, constănțeanca este așteptată să facă, din nou, tranziția spre ciment în mod convingător.

Vara nord-americană a fost una a reușitelor pentru Simona, în ultimii ani

2013, anul marii ascensiuni în circuit pentru Simona Halep, a consacrat-o și ca o redutabilă competitoare pentru această secvență a circuitului WTA. Cu două stopuri pe zgură după iarbă, constănțeanca a legat un sfert de finală la Cincinnati cu un titlu la New Haven – rezultate remarcabile pentru jucătoarea care abia lua pulsul Top 30-ului. Chiar și optimea de la US Open – prima a carierei într-un Grand Slam – indică net faptul că, sportiva tricoloră este nu doar o foarte bună speocialistă pe zgură, ci și o bună competitoare în această vară nord-americană pe iute.

2014, anul finalei de la Roland Garros și al semifinalei de Wimbledon complicată de o accidentare parșivă, a confirmat doar parțial regula: după o serie de turnee cu multe emoții, care au consumat multă energie, Simona și-a bulversat și mai mult calendarul prin participarea în concursul de la București, a sărit peste Rogers Cup pentru a pune ceva rezerve în baterii, dar apoi a început bine pe ciment, la Cincinnati, cu victorie la Safarova (17 WTA) și un nou sfert de finală pe ciment trecut în CV. Simona a fost învinsă pe tabloul de opt de Maria Șarapova. Totuși, turneul de categorie inferioară care a urmat, de la New Haven, dar și US Open-ul, au fost ratate.

În 2015, Simona Halep a făcut direct tranziția, ca și în 2017, de la iarbă la ciment. Iar vara nord-americană a fost extrem de generoasă: 1950 puncte strânse în US Open Series, cu finale jucate la Toronto și Cincinnati, apoi semifinală la Flushing Meadows.

În 2016, după sezonul de iarbă, Halep a făcut un scurt popas pe zgură, pentru turneul de la București, înainte de a se concentra pe sezonul de rapid. Dincolo de Ocean, de la Rogers Cup și până la US Open, jucătoarea pregătită de australianul Darren Cahill nu a pierdut niciodată înainte de sferturi (titlu la Montreal, semifinală la Cincinnati, sferturi la US Open).

Palmaresul direct: 3-2 pentru Simona Halep

Meciul din primul tur de la Washington este al șaselea dintre Simona și Sloane. În condițiile actuale, palmaresul direct are puțină relevanță, însă merită menționat faptul că cele două nu au disputat niciodată un meci de trei seturi, Simona și Sloane și-au împărțit victoriile la Grand Slam-uri (1-1, românca impunându-se la Paris, iar americanca – la Melbourne), iar patru dintre seturi s-au încheiat fie la zero, fie la 1, o singură manșă ajungând în prelungiri și fiind adjudecată cu 7-5 de Simona, la Miami, în cel mai recent duel direct, din 2015.

În programul zilei de marți la Washington se mai află patru români: trei angrenați la simplu, unul la dublu

  • Marius Copil (90 ATP) joacă în turul doi al tabloului de simplu masculin, de la ora 23:00, împotriva americanului Jack Sock (19 ATP, favorit 8 în capitala Statelor Unite). Este primul meci direct între cei doi la nivel ATP.
  • Patricia Țig (134 WTA) caută să întrerupă o serie de coșmar de opt meciuri fără victorie la simplu sau dublu. Revenită pe suprafața pe care a triumfat ultima dată în 2017, la Miami, într-un turneu de vis în care a trecut de Watson și Mladenovic, Țig o reîntâlnește pe britanica pe care o bătea în luna martie, cu 7-6(4), 6-1. Sportiva din Insulă are însă meciuri în picioare, câștigându-și locul pe tabloul principal de la Washington în calificări.
  • Monica Niculescu (favorită șase la Washington) joacă dincolo de miezul nopții, cel mai probabil în jurul orei două, cu japoneza Nao Hibino (72 WTA). este primul meci direct al celor două.

 

  • Horia Tecău și Jean Julien Rojer joacă la dublu împotriva unui cuplu inedit, format din Grigor Dimitrov și Lucas Pouille.

 

  • Bianca Andreescu, reprezentanta Canadei cu origini românești, a obținut, ieri, prima victorie WTA a carierei, la Camila Giorgi, iar astăzi va evolua la dublu.
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
Ar fi revenirea anului: „Barcelona a primit o șansă de aur”! Numele uriaș care poate semna în 2025
Ar fi revenirea anului: „Barcelona a primit o șansă de aur”! Numele uriaș care poate semna în 2025
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul…
Gică Popescu a făcut anunțul! Ce se va întâmpla după ce va fi numit un nou premier la Palatul Victoria
Gică Popescu a făcut anunțul! Ce se va întâmpla după ce va fi numit un nou premier la Palatul Victoria
LIVE TEXT | Alegerile prezidenţiale, pe site-ul Prima Sport! Elena Lasconi a intrat în turul 2! Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă şi-au dat demisia
LIVE TEXT | Alegerile prezidenţiale, pe site-ul Prima Sport! Elena Lasconi a intrat în turul 2! Marcel Ciolacu şi Nicolae…
Ilie Năstase dă o veste îngrijorătoare înainte de turul 2 la prezidenţiale. Aşteaptă un semn pentru a accepta:
Ilie Năstase dă o veste îngrijorătoare înainte de turul 2 la prezidenţiale. Aşteaptă un semn pentru a accepta: "Normal" |…
Cum se menține în formă Cristela Georgescu, la 54 de ani! Soția lui Călin Georgescu a renunțat definitiv la anumite alimente
Cum se menține în formă Cristela Georgescu, la 54 de ani! Soția lui Călin Georgescu a renunțat definitiv la anumite…
Rezultate şocante, răsturnare de situaţie. REZULTATE ALEGERI în timp real
Rezultate şocante, răsturnare de situaţie. REZULTATE ALEGERI în timp real
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
Fenomenul Călin Georgescu pe TikTok, ignorat de SRI. Cifrele uriaşe ale candidatului viral pe reţea
Fenomenul Călin Georgescu pe TikTok, ignorat de SRI. Cifrele uriaşe ale candidatului viral pe reţea
Descoperire INCREDIBILĂ despre INIMA umană! Ce au găsit medicii?
Descoperire INCREDIBILĂ despre INIMA umană! Ce au găsit medicii?
Ion Ţiriac a dezvăluit ce preşedinte vrea pentru România: Din păcate, nu prea am avut aşa ceva!
Ion Ţiriac a dezvăluit ce preşedinte vrea pentru România: Din păcate, nu prea am avut aşa ceva!
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
Călin Georgescu detonează România. Primul anunț oficial după alegeri: Acum urmează...
Călin Georgescu detonează România. Primul anunț oficial după alegeri: Acum urmează...
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de asta până acum
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de asta până acum
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social media
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social media
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
Max Verstappen, campion mondial pentru a patra oară în Formula 1
Max Verstappen, campion mondial pentru a patra oară în Formula 1
Anunțul RAR pentru cei care vor să facă ITP-ul
Anunțul RAR pentru cei care vor să facă ITP-ul
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și prieten cu „regele banilor” Novak Djokovic
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și prieten cu „regele banilor” Novak…
×