Cine o poate opri pe Simona Halep pe traseul spre primul ei trofeu de Grand Slam? O întrebare la care am vrea să răspundem rapid: „Nimeni!”. Dar nu e chiar așa!
În primul rând, Simona trebuie să fie bine din punct de vedere fizic și să nu mai simtă nici o reținere când se sprijină pe piciorul stâng, cel la care s-a accidentat în primul tur.
Numărul 1 mondial ne-a arătat în primul meci, cu micuța gigantă Aiava, că poate câștiga și într-un picior, folosindu-și mintea și atuul moral al experienței și al poziției pe care o ocupă în acest moment.
Cu Bouchard, am avut emoții doar în privința unei recidive a accidentării. Ca joc, Halep a depășit-o clar pe canadiancă și părerea mea este că nici nu a forțat prea mult. 6-2, 6-2 jucând economicos, fără să alerge în zadar și dozându-și energia pentru meciurile următoare.
Urmează în turul III Lauren Davis, numărul 76 WTA, meci în care Simona n-ar trebui să aibă niciun fel de probleme, pentru că se află la un alt nivel, mult mai ridicat decât americanca de 24 de ani. Ultimul și singurul meci jucat între cele două: 6-2, 6-0 pentru Halep, în 2013, la Indian Wells.
În optimi, românca noastră ar trebui să o întâlnească pe învingătoarea dintre Ashleigh Barty (Australia, 21 de ani, 17 WTA) și Naomi Osaka (Japonia, 20 de ani, 72 WTA).
Probabil că va fi un meci cu reprezentanta gazdelor, care a pierdut set în ambele tururi de până acum, o jucătoare dificilă, împinsă de la spate și de public, dar pe care Simona o poate bate de asemenea destul de clar. Cele două nu s-au mai întâlnit până acum.
Ei, și de acum începe greul! În sferturi, Halep poate da de Karolina Pliskova (Cehia, 25 de ani, 6 WTA), dacă nu vom avea parte de o nouă surpriză, după eliminările favoritelor Muguruza și Konta. Pliskova are atuul serviciului-bombă, dar e limitată tehnic.
Halep a învins-o pe cehoaică în ultimele două meciuri: 6-4, 3-6, 6-3, în semifinale la Roland Garros 2017, pe zgură, și 6-3, 6-3 la Canadian Masters, în 2016, pe hard, deci are și în fața ei un ascendent moral și statistic (5-2 la general în confruntările directe). Simona ar trebui să treacă și de Karolina Pliskova.
Să vedem cine ar putea urma în semifinale. În mod normal, Kerber (Germania, 29 de ani, 16 WTA) sau Șarapova (Rusia, 30 de ani, 48 WTA), care se întâlnesc chiar în turul III!
Kerber a avut un 2017 catastrofal, dar a început excelent acest an și, în plus, a bătut-o pe Simona în ultimele două meciuri directe, ambele în 2016, 6-4, 6-2 la Turneul Campioanelor și 6-3, 6-4 la Cincinatti, ambele pe hard, dar românca noastră e mai în formă în acest moment. Simona a distrus și mitul Șarapova, pe care a învins-o în 2017 categoric, 6-2, 6-2 la Beijing, pe hard.
Iar în finală, aproape că nu mai contează, măcar să ajujngem acolo! Dar să ne facem datoria și să mergem până la capăt! Wozniacki (Danemarca, 27 de ani, 2 WTA) sau Svitolina (Ucraina, 23 de ani, 4 WTA), două dintre cele mai puternice jucătoare din circuit la ora actuală.
Cu Wozniacki e o problemă: a depășit-o pe Simona de fiecared dată în ultimele trei partide, de două ori în 2017, atât pe iarbă, cât și pe zgură, dar și pe hard! Nici cu Svitolina nu stăm prea bine. Simona s-a întâlnit cu ucrainianca de patru ori anul trecut, reușind să câștige doar o dată, în sferturi la Roland Garros, după ce a întors neverosimil de la 3-6, 1-5!!!
Bineînțeles, turneul e lung și mai pot apărea surprize, dar eu cred că Simona nu ar trebui să aibă mari probleme până în semifinale. De aici, mai intervine și norocul și starea emoțională, iar noi sperăm ca toate să fie de această dată de partea româncei noastre.
Hai Simona!
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER