CSM București a învins Metz cu 34-21 în manșa tur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, astfel că și-a asigurat în mare măsură calificarea în turneul Final 4 pentru al treilea an consecutiv. Partida retur din 15 aprilie ar trebui să fie doar o simplă formalitate.
Uneori, pentru o echipă precum CSM București este suficient și o săptămână de antrenament pentru a face senzație. Per Johansson a avut doar câteva zile la dispoziție pentru a se reacomoda cu „tigroaicele”, suficient pentru a schimba la față echipa, raportat la ce a arătat campioana României în ultima perioadă. Antrenorul suedez nu le-a învățat pe Neagu & Co mai mult handbal, dar a reușit ceea ce și-a propus pentru început: să le transmită fetelor energie, putere de luptă.
Campioana României a avut atitudine încă din minutul 1, jucătoarele au fost practic „franțuzoaice” încă de la bun început. Franța a câștigat titlul mondial în luna decembrie 2017 în primul rând pe fondul unei atitudini, a unei forțe interioare de invidiat. După numai 9 minute de joc, Emmanuel Mayonnade a fost nevoit să solicite time-out, după ce reprezentanta României s-a desprins la 6-2. Cristina Neagu a fost cu adevărat „regină” și a scuturat plasa adversă de la bun început. Căpitanul echipei naționale a fost însă una din piesele de rezistență de pe tăblița lui Per Johansson. Isabelle Gullden a ținut pasul, la fel și toate celelalte fete care au început jocul.
Antrenorul lui Metz a reușit să oprească pentru o perioadă „furia” CSM București, iar la un moment dat chiar a început să spere că poate emite pretenții. Campioana Franței a revenit la un gol în spatele „tigroaicelor” (9-8, 10-9, 11-10), grație slovenei Ana Gros, care a fost tot-factum pentru echipa ei. Interul dreapta a vrut să țină pasul cu Cristina Neagu și chiar a reușit pentru o repriză. Slovena a marcat 8 goluri din 13 pentru Metz în prima repriză, având un procentaj formidabil al reușitelor. Ultimul cuvânt al reprizei l-a avut însă tot Cristina Neagu. Interul stânga a închis repriza la 19-13, pe fondul unui iureș declanșat de câteva minute. Jucătoarele venbite de pe bancă, Line Jorgensen, Gnonsiane Niombla și Majda Mehmedovic au avut și ele partea lor de contribuție la desprinderea din finalul reprizei.
Partea secundă a debut în aceeași notă cum s-a terminat prima repriză, într-o euforie totală și în teren, dar și în tribune. Bineînțeles, CSM București a fost prim solistă. Cristina a continuat să înscrie la foc automat, turnând plumb în același timp în ghetele adversarelor. Metz s-a pierdut total, drept dovadă că în câteva ocazii nu a mai nimerit nici poarta sau a trimis în bară. După 7 minute de la reluare, CSM a făcut o diferență de 10 goluri (23-13), una incredibilă dacă ne gândim cum evolua în urmă cu vreo lună. Campioana României a reușit un parțial de 5-0, primul gol al adversarei în repriza secundă venind abia în minutul 42, pe un contraatac.
Per Johansson a continuat să se consume la fel de mult pe margine ca și „tigroaicele” în teren și a cerut atac continuu. Jucătoarele l-au ascultat și au continuat să țină pedala apăsată, astfel că în minutul 54 au ajuns la un neverosimil 31-17. Metz era deja „ciuruită”, Kurtovic n-a avut însă milă și a apărut și la finalul unei aeriene, pentru golul serii. A fost o reușită de senzație așa cum a fost, de altfel, întreaga seară în Polivalentă.
La final, CSM București s-a impus cu 34-21, suficient pentru a se gândi deja la Final 4. Reîntoarcerea lui Per Johansson este en-fanfare! Așteptăm și continuarea.
CSM București – Metz 34-21 (19-13)
Ungureanu, Grubisic – portari; Udriștioiu, Frafjord 1, Gullden 7, Curea 3, Neagu 10, Jacobsen, Jorgensen 1, Ayglon, Bazaliu, Manea 1, Kurtovic 5, Niombla 2, Hagman, Mehmedovic 4. Antrenor: Per Johansson
Csapo, Dos Reis, Rajcic – portari; Edwinge 1, Gautschi, Gros 9, Zaadi 2, Flippes 2, Nocandy, Houette, Landre 1, Kanor, Smits 3, Sajka, Maubon, Luciano 3. Antrenor: Emmanuel Mayonnade
Arbitri: Branka Maric – Zorica Masic (Serbia)
Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?
.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER