Fotbaliștii români sunt specialiști în trasul de timp. O dovedește statistica realizată de francezii de la Football Observatory, care s-au bazat pe cifrele furnizate de InStat când au măsurat timpul de joc efectiv din primele 70 de competiții organizate în Europa. Liga 1 din România se află pe poziția 30 în acest top, sub campionatul nostru clasându-se doar 7 campionate: Elveția, Polonia, Cehia, Championship, Segunda Division, Scoția și Portugalia.
49 de minute de fotbal efectiv
Din totalul de 90 de minute, în România se joacă în medie 49 de minute de fotbal efectiv. Asta înseamnă că mai bine de 40 de minute mingea nu se află în joc, ori partidele sunt întrerupte de arbitru. Cifrele sunt îngrijorătoare pentru că sunt direct proporționale cu spectacolul oferit. Se pierde cel mai puțin timp în partidele din Suedia, unde se joacă în medie 54 de minute. Urmează partidele din Champions League, unde timpul efectiv de joc este cu câteva secunde mai scurt, în condițiile în care media europeană înseamnă 51 de minute de joc efectiv.
Gaz Metan joacă 46 de minute, din 90
Cel mai prost la acest capitol stă Gaz Metan, echipă antrenată până la finele anului trecut de Mihai Teja. În partidele formației din Mediaș s-au jucat în medie doar 46 de minute în acest sezon, aproape de minimul european. Practic, aproape în jumătate din aceste meciuri mingea nu a fost în joc, iar fotbaliștii au stat. Paradoxal, cel mai puțin s-a pierdut timpul în partidele codașei FC Voluntari. În aceste meciuri, timpul de joc efectiv a fost de 61 de minute.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER