Prima echipă din handbalul masculin care va juca sezonul următor în cupele europene va fi cunoscută la sfârșitul acestei săptămâni, în urma turneului Final Four al Cupei României, care se va desfășura la Focșani. Interesul este mare pentru această competiție, atât pe plan local, dar și pe plan național, având în vedere că într-una din semifinale se vor înfrunta Steaua și Dinamo, iar suporterii ambelor formații au anunțat că vor face deplasarea în localitatea vrânceană.
Arena din Focșani este neîncăpătoare pentru cererea de bilete care există înaintea acestui Final Four – sala are mai puțin de 1.000 de locuri. În primul rând, gazdele joacă meci de meci în Liga Națională cu sala arhiplină. Apoi, prezența în Final Four și organizarea acestui turneu reprezintă cel mai important eveniment din istoria clubului vrâncean la handbal masculin, astfel că e lesne de înțeles că orașul este conectat la acest eveniment.
La acest interes se adaugă disputa Steaua – Dinamo, care a stârnit la rândul ei, de mai mult timp, atenția suporterilor celor două cluburi. Cum la fotbal o „competiție” între fani nu prea mai există (cazul FCSB a împărțit masa suporterilor în două), cele două galerii se pot reîntâlni la handbal. După cum a mărturisit Ovidiu Semen, team-managerul echipei Dinamo, fanii alb-roșii au solicitat 700-800 de bilete pentru acest meci. Există informații că și steliștii au cerut peste 500 de bilete. Aceste cereri au fost imposibil de rezolvat în condițiile în care arena din Focșani este totuși printre cele mai mici din Liga Națională.
Cluburile au primit fiecare câte 100 de bilete, iar o altă parte din bilete au fost vândute pe internet. Cert este că de mult timp la acest eveniment nu mai sunt biltete disponibile. Pentru a satisface și pretențiile gazdelor, oficialitățile locale au decis să monteze un ecran uriaș în Piața Unirii din Focșani, unde pot fi urmărite meciurile din Cupa României.
Ultimul meci Steaua – Dinamo cu ambele galerii în arenă, în 2016 în Sala Polivalentă din București, a început cât se poate de prost, cu … gaze lacrimogene în tribune! Jandarmeria a intervenit atunci în forță după ce galeriile au intrat în arenă, pentru a stopa din fașă o bătaie generală între suporteri. La vremea respectivă, galeriile au fost amplasate prost, iar cordon de stewarzi nu prea a existat, motiv pentru care a fost foarte ușor ca fani din ambele tabere să ajungă față în față.
Măsurile de securitate pentru Final Four sunt sporite, având în vedere că galeriile echipelor Steaua și Dinamo au de parcurs și același drum până la Focșani și vor avea aceeași intrare în arenă. Pe traseu a fost mobilizată Brigada Mobilă de Jandarmi Bacău. Apoi, bulevardul care duce spre sală va fi închis circulației, iar în drum spre sală vor fi mai multe filtre. Practic, la sală vor ajunge doar posesorii de bilete.
Înaintea turneul Final Four, atât oficialii cluburilor, dar și ai federației și autorităților locale au făcut apel la fair-play. „Fac apel la toți suporterii tuturor echipelor să se manifeste fair-play și să arate o decență în ceea ce înseamnă manifestarea în sală și în municipiu. Ne dorim să fie un eveniment care să îmbrace o haină e sărbătoare”, a declarat primarul Cristi Misăilă. „Pe teren, jucătorii sunt prieteni. Sperăm ca acest respect reciproc să se ducă și spre tribună”, a susținut și Ovidiu Semen.
CE AU DECLARAT OFICIALII CELOR PATRU ECHIPE ÎNAINTE DE FINAL FOUR
În ceea ce privește competiția, Steaua, Dinamo și Poli Timișoara au declarat că își doresc să câștige trofeul, în timp ce Focșani speră să profite de faptul că va juca „acasă” și să prindă măcar finala mare. CSM mizează și pe faptul că antrenorul Sandu Iacob este deținătorul trofeului, după ce a câștigat în 2018 cu HC Dobrogea Sud Constanța.
Dintre cele patru echipe, doar Dinamo București a câștigat Cupa României, de când se joacă în acest sistem cu Final Four, în urmă cu 2 ani, la Ploiești, după o finală cu Constanța. Steaua (2016) și Poli (2018) au jucat finala.
Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?
.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER