Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal se întrunește joi – 21 martie într-o ședință cu multe teme fierbinți. Unele trecute pe ordinea de zi, cum ar fi recursul Extraordinar al echipelor Dunărea Călărași și Dinamo București (pe tema cazului dreptului de joc al handbaliștilor Pejovic și Radojkovic) și decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discrimării (Federației i s-a solicitat să procedeze la modificarea regulamentului, pentru a elimina criteriile discriminatorii în privința jucătorilor străini), altele omise, cum ar fi scrisoarea trimisă președintelui FRH, Alexandru Dedu, prin care i s-a solicitat să răspundă punctual la 18 subiecte!
Remus Drăgănescu, membru în Consiliul de Administrație, i-a solicitat președintelui să răspundă în scris pe marginea unor teme, dar în același timp a propus și înscrierea punctelor pe ordinea de zi. În total, 18 puncte!
„Am transmis o solicitare pentru îndreptarea și lămurirea unor lucruri la nivelul federației, atât în ceea ce privește partea organizatorică, cât și cea metodică. Nu am cerut absolut nimic pentru mine, am cerut pentru handbal”, a susținut Remus Drăgănescu. Fostul vicepreședinte al FRH a motivat și de ce i-a cerut președintelui să răspundă în scris la o scrisoare cu 18 puncte: „De mai multe ședințe cer anumite lucruri, care se tot amână, se trec peste ele, se lasă la sfârșit. Lucruri pe care le consider importante pentru handbal. Dacă tot suntem acolo în Consiliu, este normal să și facem ceva. Am cerut o analiză a activității la juniori, în special la băieți, văd că nu se respectă nici regulamentele și statutele, iar în situația aceasta este normal să cer ceva să se facă. Consiliul de Administrație trebuie și el să fie informat în privința tuturor problemelor, nu doar în privința unora. Noi suntem buni numai când se schimbă regulamentele în favoarea celor care organizează competițiile? La presiunea la care s-a făcut în toamna trecută, am făcut o mulțime de regulamente și modificări care se dovedesc că au lacune mari. Și trebuie revizuite și adaptate în scopul handbalului. S-au preluat reguli de la alte sporturi și aduse și la handbal”.
Pentru o informare corectă a tuturor membrilor CA, s-au cerut, printre altele, detalii despre modul de cheltuire a banilor federației. Sunt speculații că FRH ar fi returnat în jur de 370.000 de lei la MTS la finalul anului 2018 (aproximativ 80.000 de euro), pentru că nu ar fi reușit să cheltuie banii. Federației i s-a cerut să ofere explicații, în cazul informația este reală. Iar acest aspect ar veni în contextul în care antrenorii români de la loturile naționale de seniori și juniori ar avea indemnizații în lei pentru fiecare zi de competiție și cantonament, iar antrenorii străini ar avea contract lunar în euro. De altfel, președintelui i s-a solicitat să răspundă și pe marginea acestui subiect. Tocmai această abordare din partea federației a creat în ultimii ani o oarecare prăpastie între antrenori români vs antrenori străini, nedrept inclusiv pentru cei din afară, veniți să pună umărul la performanțele handbalului din România.
„Care este cuantumul sumei cheltuite de FRH în 2017 și 2018, dar și cât se va aloca pentru 2019 pentru antrenorii străini care au scos timp de 4 ani echipele naționale de juniori din toate competițiile internaționale?„, este un al subiect la care Remus Drăgănescu a solicitat un răspuns. Trimiterea este către Jordi Giralt, transferat de la CNOE Sighișoara la CNOE Timișoara, el preluând și coordonarea lotul național de juniori.
Lămuriri s-au cerut și cu privire la situația financiară a Ligii Profesioniste de Handbal și dacă aceasta a fost sau nu dizolvată.
Procesele în care Federația a fost / este implicată reprezintă un alt subiect ridicat: Dosarul Ion Țibru (federația ar fi plătit 60.000 de euro pentru că nu ar fi făcut recurs la timp); cuantumul taxei de timbru achitate de FRH în procesul intentat jurnalistului „Ionel Pană” (acțiunea FRH a fost respinsă de către instanță); Dosarul ASC Școala 181 – FRH, privind dubla calitate a lui Alexandru Dedu (președinte FRH/LPH).
Ce răspunsuri au mai fost solicitate:
* tabel cu membrii tuturor comisiilor FR Handbal și cu valorile cu care sunt retribuiți membrii acestor comisii, conform importanței și volumului de muncă depus.
* analiza completă și detaliată a tuturor centrelor CNE/CNOT care sunt sub ordinea FR Handbal (condiții organizatorice, colective tehnice, sportivi, bază materială).
* rezultatul demersurilor făcute de FR Handbal privind rezolvarea legalității achitării și decontării de către cluburi a baremurilor de arbitraj, în mod special a cluburilor de juniori.
* situația și relația dintre FR Handbal (CA) și noul sindicat al handbaliștilor, dacă este oportună propunerea ca președintele ales al acestui sindicat să poată asista, fără drept de vot, la ședintele CA
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER