Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, susține ideea lui Gică Hagi în ceea ce privește dreptul de acces al echipelor din campionatele mai slabe din Europa să ajungă direct în grupele Ligii Campionilor.
Deși „Regele” susținea că UEFA ar trebui să îi ofere campioanei României un loc direct în grupele competiției, Burleanu a precizat că poziția Federației Române în cadrul dezabaterilor UEFA este să fie redus numărul de echipe din campionatele importante din Europa (Spania, Anglia, Italia și Germania) care merg direct în grupe, de la patru formații să rămâne doar trei. În cazul acesta, vor reuși și alte ligi să aibă grupări în cea mai importantă competiție intercluburi.
În formatul actual, 26 de echipe intră direct în faza grupelor, iar alte șase echipe își câștigă locul în urma partidelor din preliminarii.
„În momentul de față, după cum știți, din cele 32 de echipe pe care le avem la nivelul grupelor Champions League, 26 se cunosc deja. Deci practic toate celelalte echipe care participă în fazele preliminare își dispută doar 6 locuri.
Conform actualului format competițional, modificat în 2016, cele 4 campionate cele mai puternice dau automat 4 echipe în grupele Champions League. Luând în considerare acest aspect, poziția FRF în aceste dezbateri a fost de o reducere a numărului alocat celor mai importante 4 cluburi din Europa, de la 4 la 3.
Astfel încât, în cascadă, acest număr să scadă și să facem posibil ca mult mai multe campionate din Europa să dea echipe în grupele Champions League și bineînțeles să creștem în același timp numărul de locuri care vor fi disputate în fazele preliminare.
Astăzi, veniturile produse de echipele din Champions League susțin financiar competiția numită Europa League. Totodată același lucru va continua și în ceea ce privește crearea celei de a treia competiții, Europa League 2, așa cum este ea numită astăzi, dar va trebui să primească un număr de scenă, un brand în perioada următoare.
Vrem ca 10% din veniturile din drepturile TV încasate de ligile importante din Europa să se întoarcă către cluburile din țara respectivă.
10% din drepturile încasate în România de la deținătorii drepturilor tv încasate de cele mai importante cluburi din Europa să se întoarcă către cluburile din România.
UEFA a și demarat deja o analiză împreună cu câteva companii de audit, astfel încât să avem o prognoză foarte clară în ceea ce privește impactul unei asemenea decizii„, a declarat Răzvan Burleanu.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER