La polul opus față de poveștile de succes marcate de evoluții constante la cel mai înalt nivel stau revenirile de excepție, care devin adevărate povești inspiraționale. După zece luni de absență din circuit, CoCo Vandeweghe a revenit pe teren, marți, cu o victorie convingătoare în turneul de la San Jose (de categorie Premier), scor 6-2, 6-4 în fața reprezentantei Cehiei, Marie Bouzkova.
Dublă semifinalistă în turneele de Mare Șlem, americanca nu mai jucase un meci de simplu din septembrie 2018, de la Beijing, ultima sa apariție oficială înregistrându-se însă la Turneul Campioanelor, dar la dublu, alături de Ashleigh Barty. Accidentări recurente la gleznă și picior au ținut-o departe de sportul iubit, care o purtase până în Top 10 la simplu și Top 15 la dublu.
„Nu a fost simplu. Dacă te gândești că în urmă cu cinci luni de zile nu puteam să merg, să fiu aici, să joc un prim meci de două seturi… mă încearcă atâtea emoții. Iubesc sezonul de hard, îmi place vremea de aici și, după ce am fost atât de deznădăjduită fiind nevoită să ratez prima parte a sezonului, acum sunt atât de bucuroasă”, a spus Vandeweghe la finalul partidei, citată de WTA.
Un test mult mai dificil vine imediat după victoria în fața numărului 91 mondial pentru Vandeweghe, care trebuie să o înfrunte pe bielorusa Aryna Sabalenka, a zecea în clasamentul mondial.
CoCo reia viața în circuit de pe locul 636 mondial la simplu, fiind deținătoarea trofeului de la US Open la dublu. La San Jose, Vandeweghe a intrat pe tablou grație unui wildcard acordat de organizatori.
Circuitul WTA mustește în acest moment de povești inspiraționale de tipul revenirilor incredibile.
În urmă cu două săptămâni, Patricia Țig reușea, la primul turneu WTA disputat după ce a devenit mămică, fără clasament, să joace finala pe zgura de la București.
Asheigh Barty este, la 23 de ani, campioană la Roland Garros 2019, după ce la 18 ani se lăsase de tenis din cauza epuizării emoționale, după ce câștigase cam tot ce se putea câștiga la juniori, devenind, pentru o scurtă perioadă de timp, jucătoare profesionistă de cricket.
Iar lanțul actual de reveniri își are rădăcinile bine înfipte în ultimele sezoane. În 2017, Sloane Stephens câștiga primul titlu de Mare Șlem al carierei la US Open, la al cincilea turneu disputat după o absență de 11 luni impusă tot de o accidentare la picior.
Iar Serena Williams a revenit în Top 10 în 2019, chiar dacă nu cu rezultatele cu care era obișnuită în GRand Slam-uri, fiind învinsă în trei finale consecutive de mai tinerele sale adversare, după o naștere cu mari probleme, în septembrie 2017.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER