Andreas Hniatiuc, un cunoscut psiholog sportiv din România, l-a „măcelărit” pe Cosmin Contra (43 de ani), selecționerul naționalei României, după ieșirea pe care acesta a avut-o la adresa lui George Pușcaș, pe care l-a înjurat după ce vârful de atac a ratat o lovitură de la 11 metri în meciul România – Norvegia 1-1.
Hniatiuc, fost lector la Școala Federală de Antrenor, l-a criticat în termeni duri pe Contra, pe care nu-l consideră potrivit pentru postul de selecționer. Redăm mai jos, în integralitate, mesajul postat de Andrea Hniatiuc pe pagina sa de Facebook.
„Dincolo de entuziasmul copiilor din tribune și de dăruirea de care au dat dovadă jucatorii, rămân multe întrebări referitoare la cel căruia, dintr-un exces de euforie, unii jucători s-au grăbit sa-i spună „Cholo”! Cum Dumnezeu să înțeleagă ceva ăsta dintr-un sport, care înainte de toate înseamnă STRATEGIE, cata vreme el n-a înțeles niciodată gramatica limbii materne? Cum să transmită ăsta MESAJE CLARE jucătorilor, câtă vreme el vorbește „dancileza”, limba analfabeților, cu tupeu? La orice conferinta de presa macelareste limba română, mai ceva ca studenții congolezi, în primul an de studenție, la București? Cum să emane acest dușman al acordului dintre subiect și predicat ECHILIBRU și concentrare, câtă vreme după obținerea unui penalty isi manifesta bucuria ca un cimpanzeu, pe marginea terenului, deși România nu marcase. Cum să transmită ăsta ÎNCREDERE propriilor jucători, cata vreme la penalty, s-a întors ca un laș, cu spatele la faza, neavând curajul să-și privească propriul jucător, executând o simplă formalitate? Cum să fie ăsta un model, câtă vreme, lipsit de RESPECT și EDUCATIE, își înjură ca un derbedeu, propriul jucător, după ratarea penalty-ului, în văzul și auzul a 30.000 de copii? Cum să transmită ăsta UNITATE, cata vreme după marcarea golului, cand toata lumea se bucura împreună, el alerga singur pe marginea terenului? Cum să transmită ăsta FAIR-PLAY, câtă vreme a intrat ca un ultras pe teren, pentru a cere socoteala arbitrului, în loc să tragă cu ochiul la omologul său norvegian și să învețe lecția bunului simț? În urmă cu ceva vreme „Cholo-zii de tenis” afirma că dacă în 10 ani nu va antrena la Atletico Madrid se va lăsa de meserie. Primul an s-a scurs, cu greu. Ne „reauzim” în 2028! Ce ma bucură însă este faptul că banca tehnică a naționalei a preluat repede, din fotbalul mare, schema aia cu vorbitul, punând mâna la gură, pentru a nu se putea citi pe buze conversația. O fi fost divulgat secretul eșecului sau or fi mâncat usturoi la masa de seară?”, este mesajul transmis de Hniatiuc.
„Dincolo de entuziasmul copiilor din tribune și de dăruirea de care au dat dovadă jucatorii, rămân multe întrebări referitoare la cel căruia, dintr-un exces de euforie, unii jucători s-au grăbit sa-i spună „Cholo”!
Cum Dumnezeu să înțeleagă ceva ăsta dintr-un sport, care înainte de toate înseamnă STRATEGIE, cata vreme el n-a înțeles niciodată gramatica limbii materne?
Cum să transmită ăsta MESAJE CLARE jucătorilor, câtă vreme el vorbește „dancileza”, limba analfabeților, cu tupeu? La orice conferinta de presa macelareste limba română, mai ceva ca studenții congolezi, în primul an de studenție, la București?
Cum să emane acest dușman al acordului dintre subiect și predicat ECHILIBRU și concentrare, câtă vreme după obținerea unui penalty isi manifesta bucuria ca un cimpanzeu, pe marginea terenului, deși România nu marcase.
Cum să transmită ăsta ÎNCREDERE propriilor jucători, cata vreme la penalty, s-a întors ca un laș, cu spatele la faza, neavând curajul să-și privească propriul jucător, executând o simplă formalitate?
Cum să fie ăsta un model, câtă vreme, lipsit de RESPECT și EDUCATIE, își înjură ca un derbedeu, propriul jucător, după ratarea penalty-ului, în văzul și auzul a 30.000 de copii?
Cum să transmită ăsta UNITATE, cata vreme după marcarea golului, cand toata lumea se bucura împreună, el alerga singur pe marginea terenului?
Cum să transmită ăsta FAIR-PLAY, câtă vreme a intrat ca un ultras pe teren, pentru a cere socoteala arbitrului, în loc să tragă cu ochiul la omologul său norvegian și să învețe lecția bunului simț?
În urmă cu ceva vreme „Cholo-zii de tenis” afirma că dacă în 10 ani nu va antrena la Atletico Madrid se va lăsa de meserie. Primul an s-a scurs, cu greu. Ne „reauzim” în 2028! Ce ma bucură însă este faptul că banca tehnică a naționalei a preluat repede, din fotbalul mare, schema aia cu vorbitul, punând mâna la gură, pentru a nu se putea citi pe buze conversația. O fi fost divulgat secretul eșecului sau or fi mâncat usturoi la masa de seară?”, este mesajul transmis de Hniatiuc.
„F***-ți morții mă-tii să-ți f*t, Pușcaș!”. Acestea au fost cuvintele pe care Cosmin Contra le-a folosit în minutul 52 al partidei cu Norvegia, când George Pușcaș a ratat o lovitură de la 11 metri. Apoi, după meci, la conferința de presă, Contra și-a cerut scuze. „Am greșit. Se mai întâmplă astfel de lucruri pe teren. Îmi cer scuze. Am vorbit deja cu Pușcaș”, a spus „Guriță”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER