Campionatul Mondial de Skandenberg a început marți la Constanța. E a 41-a ediție a celui mai puternic turneu al acestei discipline , totodată fiind și a 22-a serie a Mondialului pentru persoanele cu dizabilități.
Această zi a fost dedicată duelurilor cu brațul stâng, în scenă intrând juniorii U15, U18 și tinerii U21. România a fost reprezentată marți, 29 octombrie, de 20 de sportivi, iar tricolorii au cucerit două medalii: una de bronz – Ionuț Daogaru (juniori +70) – și o medalie de argint – Roxana Spirea (junioare +70), plus alte șase locuri patru.
Programul de mâine, 30 octombrie, al concursului este următorul: brațul drept – pentru juniori U15 și U18 ani, tineret U21 / Cântarul pentru categorii Master / Finalele și festivitatea de premiere – pentru juniori U15 și U18 ani, tineret U21.
Antidoping Campionatul Mondial de Skandenberg
După fiecare ceremonie de premiere, toți medaliații vor efectua un test antidoping. Atleții vor avea asupra lor un act de identitate. Vor extrage câte un card pe care e scris în ordine aleatorie testul pe care-l vor efectua. Agenţia Naţională Anti-Doping, condusă de fostul mare arbitru Cristian Balaj, este parteneră cu Asociația Română de Skandenberg ”Braț de Fier” la acest Mondial. Înaintea turneului, cei de la ANAD le-au făcut educație antidoping sportivilor înregistrați în competiție, inclusiv persoanelor cu dizabilități, și le-au acordat premii, constând în echipament sportiv.
Clasificarea se va face în funcție de medalia obținută, aur, argint, bronz, și doar dacă echipele sunt la perfectă egalitate se acordă: locul 1 – 10 puncte, locul 2 – 7 puncte, locul 3 – 5 puncte, locul 4 – 4 puncte, locul 5 – 3 puncte, locul 6 – 2 puncte, locul 7 – 1 punct.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER