Ducu Ninu, fotbalist care s-a aflat sub contract cu FCSB în perioada iulie 2007 – iulie 2010, a avut o racție destul de dură la adresa modului în care sunt tratați sportivii din România. Acesta s-a rupt total de sportul rege și a învățat cum să gestioneze banii pe care i-a câștigat în perioada în care era jucător profesionist.
”Ultimii 3 ani și jumătate pe care i-am jucat afară m-au făcut să înțeleg că noi suntem niște sclavi în România, ca sportivi. Din prisma alimentației, din prisma educației pe care o primim în contextul echipei, din prisma asigurărilor medicale. Pentru orice jucător care se acidentează în România și nu are asigurare făcută de el, ajunge să se lase de fotbal, M-am săturatt să ajungem să fim reactivi. Adică să ajungem la vârsta de 35 de ani sau 40 de ani, să nu știm ce să facem, să dăm din colț în colț, în loc să te gândești înante. Ce pot să fac când o să ajung la vârsta respectivă, am din ce să trăiesc? Am nevoie de bani, am nevoie de asta. De unde îi fac?
Eu m-am gândit și am știut ce să fac. Pentru că altfel eram un jucător care ajunge la vârsta de 30 de ani, ajunge să se umilească pe la Liga a 3-a, Liga a 2-a, pentru un salariu de 2.000 de lei și niciodată nu m-am complăcut în situația asta. Și am preferat să o iau de la zero Nu o spun cu răutate, dar mulți dintre noi din fotbal, din sport, nu știm ce înseamnă această educație financiară. Mulți dobândim bani în fotbal și nu știm ce să facem cu ei. Eu aveam idee ce înseamnă tranzacționatul, ce înseamnă investiția la bursă, ce înseamnă investiția într-o piață financiară, doar că știam exact toate dedesubturile.
Prin simplul fapt că făceam asta înainte să mă las de fotbal, m=am dus cu ideea: ”Bun, poate pot să trăiesc și din asta”. Și așa am ajuns să lucrez la Profit Punt. Așa se numește. Tot ce înseamnă predare, pentru că țin cursuri de educație financiară, cursuri de tranzacționare și investiții. Atât practică, cât și teoretică”, a spus Ducu Ninu pentru Telekomsport.ro.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER