UPDATE 12:45: Răzvan Burleanu a comentat subiectul legat de posibilitatea ca Adrian Mutu să aibă interdicție în Japonia.
„Am vorbit la ambasadă. E o știre falsă. Urmează ca cei să trimită o înștiințare scrisă”, asigură Răzvan Burleanu.
UPDATE 12:20: Momentul mult așteptat: vorbește Lucian Burchel, noul director al Școlii Federale de Antrenori.
„Sunt mulțumit și bucuros că mă alătur acestui proiect. Am avut nevoie de o pauză și am mai avut niște oferte. Mă bucur că am ales FRF pentru că aici se face performanță. Analizăm posibiltatea unor examene intermediare pentru toți posesorii de licență. Deocamdată urmează o perioadă de evaluare”, a spus Burchel.
„Acest proiect m-a atras instantaneu, pentru că voi lucra după două principii care m-au ghidat și ca om, și ca profesionist, educație și performanță. Cunosc progresele Școlii Federale de Antrenori care în următoarele luni va intra în proces de evaluare. La finalul acestuia vom avea o imagine clară și vom putea continua toate aspectele pozitive și să corectăm tot ce necesită îmbunătățiri. Este o șansă pentru mine de a pune în aplicare, în folosul fotbalului românesc, tot ce am învățat de-a lungul carierei”, a spus Lucian Burchel, noul Director al Școlii Federale de Antrenori.
UPDATE 12:15: Mihai Stoichiță a luat cuvântul.
„E nevoie de profesionalizarea la toate nivelurile fotbalului, nu numai la antrenori. Lucrăm la FRF pe toate planurile. Se vede, în cinci ani, o schimbare la nivelul FRF. Se vede că la Viitorul sunt oameni instruiți. De aceea e domnul Burchel aici. E un câștig pentru FRF”, a spus directorul tehnic al FRF.
„Ne dorim copii bine instruiți, iar acest lucru presupune o școală de antrenori care să producă cei mai buni specialiști. Avem aproximativ 3.000 de antrenori cu licență în țară, antrenori care trebuie în permanență perfecționați. Lucian Burchel reprezintă un câștig pentru noi și o piatră de temelie pentru ceea ce ne dorim să dezvoltăm. Îi mulțumesc domnului Dan Apolzan pentru activitatea sa la conducerea Școlii Federale de Antrenori, va continua să colaboreze cu domnul Burchel în această zonă”, a punctat directorul tehnic FRF, Mihai Stoichiță.
UPDATE 12:00: A început conferința de presă! Răzvan Burleanu, în deschidere.
„Suntem singura federație din România, care are un plan strategic. Investim foarte mult în copii și juniori, financiar și din punct de vedere al competitivității. Un pilon important la noi este și selecția. Clasificarea academiilor este noua provocare care va fi introdusă în licențierea cluburilor. Vom înființa Academia de Fotbal la FRF, care va fi o zonă unde specialiștii se pot perfecționa. Primele cursuri vor fi de instructor sportiv și preparator fizic”, au fost principalele idei enunțate de către președintele FRF în deschiderea conferinței de presă.
Sediul Federației Române de Fotbal va găzdui azi o conferință de presă la care vor participa: Răzvan Burleanu, președinte FRF, Mihai Stoichiță, director tehnic al FRF, și domnul Lucian Burchel. Tema discutată va fi oficializarea numirii lui Lucian Burchel în funcția de director al Școlii Federale de Antrenori.
Actualul șef, Dan Apolzan, va ieși la pensie însă va rămâne colaborator al echipei conduse de Răzvan Burleanu. Burchel, fost coleg la Luceafărul cu Gică Hagi, a fost până în noiembrie șeful Academiei Viitorul Ovidiu
Lucian Burchel a lucrat la Ovidiu încă de la înființarea academiei lui Hagi, în urmă cu mai bine de 10 ani. Mijlocaș creativ, de mare talent, a debutat în 1980, la 16 ani, la Minerul Lupeni, reușind și o promovare, pentru ca, în sezonul 1981-1982 să facă parte din celebra echipă a Luceafărului București, lotul național de juniori, acolo unde se strângea tot ce avea mai bun fotbalul românesc juvenil. Luceafărul a funcționat între 1978 și 1985 și, din acele generații, au ieșit numeroși jucători de valoare.
Pensionarea lui Dan Apolzan e o regulă la Școala Federală de Antrenori. Pe 1 septembrie 2011 a fost scos tot la pensie din această funcție MIrcea Rădulescu. FIFA a impus limita de vârstă pentru toţi salariatii federaţiilor afiliate, iar eu am atins această vârstă, astfel încât am fost nevoit să închei colaborarea cu Şcoala de Antrenori”, a declarat la acea vreme Mircea Rădulescu, acuzat de mulță că scotea pe bandă rulantă antrenori slab pregătiți. Ulterior, lucrurile s-au schimbat și obținerea de licențe în fotbalul autohton a devenit mult mai dificilă. La ultimul examen de licența Pro, deși au fost mai mulți concurenți decât numărul acestora, nu toate au fost obținute. Nume ca Ilie Poenaru, Sergiu Radu, Giani Kiriță, Adrian Bogoi și Ionuț Luțu n-au obținut notă de trecere.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER