După amânarea Euro-2020 şi a JO de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus, Turul Franţei este în acest moment singura mare competiţie sportivă – alături poate de turneul de la Wimbledon şi de US Open – încă programată să se desfăşoare în intervalul stabilit, 27 iunie – 19 iulie.
Prima imagine cu Chris Froome pe patul de spital, după un teribil accident care l-a scos din calcule pentru Turul Franței. „Sunt norocos pentru faptul că sunt în viață”. Un coleg de cursă a crezut că a murit!
Potrivit unor surse, dacă pandemia de coronavirus va continua în vară, organizatorii vor ca Marea Buclă să se desfăşoare fără spectatori, la plecarea şi sosirea în etape.
Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a declarat că „este de o importanţă capitală ca această competiţie să se poată ţine”, notează News.ro.
Organizatorii au luat deja legătura cu partenerii, pentru ipoteza unui tur cu restricţii pentru caravana publicitară şi pentru spectatori.
Turul Franţei este cea mai importantă cursă ciclistă din lume. În cele trei săptămâni ale competiţiei, până la 12 milioane de spectatori asistă la întrecerea rutierilor pe traseul Marii Bucle. Aproape 30.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri sunt mobilizaţi pentru buna desfăşurare a turului.
„Un dezastru total” ar fi dacă Turul Franţei ar fi anulat, consideră belgianul Patrick Lefevere, patronul echipei Deceuninck. „Fără Turul Franţei, întregul model al ciclismului s-ar putea prăbuşi”, a adăugat el, potrivit AFP.
Federaţia Internaţională de Ciclism (UCI) a stabilit că nicio cursă din World Tour nu va avea loc până la 30 aprilie. În realitate, scrie Les Echos, inactivitatea se va prelungi până la 31 mai, printre „victime” numărându-se Turul Italiei, cu plecarea din Ungaria, de la Budapesta, la 9 mai.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER