Ionuț Negoiță nu a ajuns la un consens cu grupul străin de investitori, condus de fostul canotor Herminio Menendez, pentru vânzarea lui Dinamo. Formația bucureșteană a emis un comunicat în care a relatat motivele pentru care Dinamo încă nu are un nou finanțator.
Conform mesajului postat pe site-ul clubului, fondul de investiții străin ar fi dispus de un capital social infim, în valoare de doar 3.000 de euro, astfel că oferirea echipei unui astfel de acționariat ar fi imposibilă.
Un alt motiv, invocat de Dinamo, pentru care tranzacția a picat, este faptul că pe toată perioada discuțiilor dintre cele două părți, acționariatul străin a preferat să trimită la negocieri un intermediar.
„Dinamo București este un club emblematic al României.
Față de suporterii noștri, față de opinia publică, considerăm că avem o responsabilitate în ceea ce privește orice posibilă tranzacție și, în primul rând, trebuie găsită cea mai bună soluție pentru continuarea activității acestui club.
În general, din punct de vedere al unei tranzacții, ambele părți trebuie să fie transparente și să-și asume anumite lucruri.Dinamo a pus la dispoziție întreaga documentație cerută, întocmai și la timp. Cumpărătorul, cu toate că au fost formulate cereri în mod repetat de a dezvălui beneficiarul real al tranzacției și dacă acesta are un patrimoniu, sau cât de solidă și reală este situația financiară, nu a înțeles să răspundă acestor lucruri. Într-o tranzacție este firesc să discuți cu un intermediar până la un punct, dar apoi este imperios necesar să cunoști persoana care va ajunge să decidă viitorul acestui club. Atât noi, cât și suporterii am fost nevoiți să ne interesăm despre firma care ni s-a indicat că va cumpăra pachetul majoritar de 52% din acțiuni. Am constatat și noi, ca și alții, că avea un capital social de doar 3.000 de euro și o structură a asociaților care nu era publică.
În fotbal, în cazul unei tranzacții, unde se schimbă pachetul majoritar de acțiuni, există obligativitatea de a anunța Federația Română de Fotbal, în maximum 5 zile, cine sunt noii acționari. Așadar, cererea noastră de a ști beneficiarul real nu avea doar un fundament moral, ci și unul legal. În ultimul comunicat al cumpărătorului, publicat de presa centrală, am văzut că acesta își asumă, pe hârtie, finanțarea clubului și promitea investiții de 10 milioane de euro. În niciun moment al negocierilor nu a fost pusă la dispoziție o dovadă concretă, în sensul unui extras de cont, cu niciun fel de sumă. Pentru club, solicitarea noastră a fost ca măcar 3 milioane de euro, din cei 10, să fie puși într-un cont dedicat exclusiv lui Dinamo. Având în vedere valoarea simbolică a tranzacției, precum și istoria acestui club, era firesc să se știe cine este beneficiarul real și ce intenții are acesta cu Dinamo București”, se arată în comunicatul emis de Dinamo.
După ce negocierile cu grupul de investitori străin au picat, Ionuț Negoiță a expus motivele pentru care tranzacția nu s-a realizat. Finanțatorul formației din „Ștefan cel Mare” nu a avut cuvinte frumoase pentru oamenii care doreau să o achizționeze pe Dinamo, acesta declarând că „Nu dăm Dinamo oricărui papagal”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER