Managerul executiv al Politehnicii Iași, Adrian Ambrosie, fost președinte executiv înainte de venirea lui Ciprian Paraschiv în Copou, a demisionat din funcție. Acesta a renunțat la funcția executivă, dar a decis să rămână în club ca membru în Comitetul Director.
Ambrosie și-a anunțat demisia pe pagina sa de Faceebok, după o perioadă în care relația sa cu actualul președinte executiv s-a erodat tot mai mult.
„Dragii mei,
După exact un deceniu de când am înfiinţat actuala echipă de fotbal a Iaşului, CSM Politehnica, am luat decizia de a mă retrage din funcţia de manager executiv al clubului din Copou. Mai exact la 3 ani de când mi-am asumat preşedinţia executivă a grupării şi la 45 de ani de când am fost legitimat prima dată la Centrul de copii şi juniori al Politehnicii.
Sigur, la acest moment poate că mai multe ar fi de spus, dar nu ţin să vă răpesc prea multe minute înaintea unui meci atât de important precum cel de luni, din Copou, cu Viitorul Constanţa.
Prezenţă în Europa League şi clasare în play-off
Nu pot trece bunăoară cu vederea cum am fondat acum zece ani, împreună cu o mână de oameni de fotbal entuziaşti, buni cunoscători ai fenomenului şi dornici ca Iaşul să nu rămână fără fotbal, o formaţie care în tot acest interval a depăşit orice performanţe ale CSMS-ului, de acum jumătate de secol, ori ale continuatoarei acestei echipe. Şi acum îmi amintesc cu mare plăcere de acea fuziune dintre clubul pe care îl patronam, Navobi Charity Cup Iaşi, şi noua divizionară secundă Tricolorul Breaza, reprezentată de profesorul Constantin Anghelache, într-un moment în care formaţia din Copou pur şi simplu se desfiinţase…
Cu multă muncă, cu tact, cu răbdare, dar şi cu investiţii, am ajuns chiar şi la o calificare în cupele europene, altfel una în premieră pentru Iaşi (în 2016, odată cu dubla din Europa League cu Hajduk Split) ori clasarea pe locul al VI-lea în Liga I (în 2018), rezultat pe care fotbalul din Copou îl reuşise o singură dată în întreaga sa istorie, în 1966.
Antrenori de top şi tineri de mare talent
Sigur, nu îmi arog toate meritele acestor rezultate de excepţie, deoarece permanent am fost adeptul lucrului în echipă, totul realizându-se împreună cu membrii din sectorul executiv și administrativ, dar şi alături de cei ai Consiliului Director, organismul care conduce teoretic şi practic gruparea Iaşului. Şi nu doar împreună cu ei, ci alături de nişte antrenori de top pe care i-am convins să urce în Copou, precum Flavius Stoican, Mihai Teja sau Mircea Rednic, dar şi alături de nişte fotbalişti, de această dată nu cu nume sonore, dar vă asigur că aproape toţi de mult bun simţ şi de mare caracter. De asemenea, mă bucur că în toată această perioadă am reuşit să promovăm la prima echipă a Politehnicii mai mulţi tineri de mare talent din propria pepinieră, precum Zaharia, Danale, Chelaru, Pipoş, Francisc Cristea, iar mai nou şi pe Târnovanu, Axinte sau Agape, care sper ca în cel mai scurt timp să devină titulari în Liga I.
Bani aduşi în Copou
Ce-ar mai fi de spus? Poate că în mandatul de doi ani şi jumătate la şefia executivă a clubului s-au refăcut terenurile II şi I ale Arenei Emil Alexandrescu, faptul că am contribuit la dotarea cu suprafaţă sintetică a stadionului din Dealul Abatorului. Iar toate acestea pentru că am avut relaţii corecte cu absolut toată lumea, începând cu conducerea Primăriei şi cu membrii Consiliului Local Municipal, dar şi cu Federaţia sau cu Liga Profesionistă de Fotbal.
Ar mai fi poate de menţionat că din vara lui 2017 până iarna trecută au intrat în conturile Politehnicii mai multe milioane de euro, din sponsorizări, marketing-publicitate, vânzări de jucători ori şi din vânzarea abonamentelor şi a tichetelor la meciurile disputate în Copou. Sigur, nu este o sumă uriaşă, dar deseori sumele intrate din alte surse decât cele binecunoscute ne-au permis să ne putem descurca, deoarece fără doar şi poate au existat şi săptămâni foarte grele în ultimii ani. Dar poate că cea mai mare bucurie a fost aceea a creşterii constante a numărului de spectatori de pe stadionul Emil Alexandrescu, semn că suporterii au apreciat eforturile noastre, ale tuturor.
Acum să nu creadă cineva că părăsesc marea mea dragoste, Politehnica Iaşi, ci fac momentan doar un pas în lateral, pentru simplul fapt că aşa cred acum că este mai bine. Pentru toată lumea. Dumnezeu știe. Adică rămân un atent observator al celor care se vor petrece pe mai departe la echipă, dar din aceeaşi postură din care am şi urcat în 2010 Copou, cea de membru fondator și membru în Consiliul Director. Le mulţumesc, aşadar, jucătorilor, antrenorilor, celorlalte persoane din staful administrativ, oficialităţilor din Iaşi şi Bucureşti și reprezentanților mass-media care m-au susţinut, dorindu-le și celorlalți rămaşi în executiv, în special lui Ciprian Paraschiv, mult, mult succes în continuare. Şi nu în ultimul rând familei, suporterilor şi celorlalţi susţinători, care au dat dovadă de răbdare şi înţelepciune în relaţia cu Politehnica Iaşi. O grupare ce este şi va rămâne veşnic în inima mea. Mult succes, Poli! Dumnezeu să binecuvinteze Politehnica Iași!”, a scris Adrian Ambrosie pe pagina sa de Facebook.