CFR a câștigat al treilea titlu consecutiv și al 6-lea din palmares. Clujenii domină și 11-le ideal dat publicității de Liga Profesionistă. Florinel Coman este singurul fotbalist al lui Gigi Becali care prinde „lotul” celor de la LPF. Marius Constantin și Jonathan Rodriguez sunt marile surprize.
Dan Petrescu a transformat din temelii CFR Cluj. După a perioadă de secetă, ardelenii au redevenit killer-ul Ligii 1. Feroviarii au câștigat finala campionatului de la Craiova și s-au instalat în fruntea provinciei, la numprul de trofee câștigate.
Parcursul excelent al CFR-ului se regăsește și în echipa ideală dată publicității de cei de la LPF. Clujenii au 4 nume, în timp ce Florinel Coman este singurul jucător de la FCSB care prinde echipa. Dan Nistor și Cicâldău reprizintă Craiova. Dar iată echipa aleasă de LPF:
Portar:
Giedrius Arlauskis (CFR Cluj, 32 de ani, 28 de jocuri)
Fundași:
Paulo Vinicius (CFR Cluj, 35 de ani, 25 de jocuri) Marius Constantin (Gaz Metan, 35 de ani, 30 de jocuri) Andrei Burcă (CFR Cluj, 27 de ani, 21 de jocuri)
Mijlocași:
Ciprian Deac (CFR Cluj, 34 de ani, 25 de jocuri) Dan Nistor (Dinamo/Craiova, 32 de ani, 29 de jocuri) Jonathan Rodriguez (Botoșani, 30 de ani, 29 de jocuri) Alexandru Cicâldău (Craiova, 23 de ani, 32 de jocuri)
Atacanți:
Gabriel Iancu (Viitorul, 26 de ani, 28 de jocuri) Denis Alibec (Astra, 29 de ani, 25 de jocuri) Florinel Coman (FCSB, 22 de ani, 28 de jocuri)
Iată cum sunt descriși oamenii aleși de LPF în echipa ideală 2019-2020:
Giedrius Arlauskis (CFR Cluj / 32 de ani / 28 de jocuri) – Singurul portar şi unicul străin campion cu trei echipe diferite şi-a trecut în palmares al cincilea titlu. A strâns 19 meciuri fără gol primit, fiind depăşit în istoria campionatului doar de Dumitru Stângaciu (20 de jocuri fără gol primit în sezoanele 1986/1987 și 1993/1994).
Andrei Burcă (CFR Cluj / 27 de ani / 21 de jocuri) – Transferat în vara anului 2019 de la FC Botoşani, s-a integrat rapid în lotul clujenilor şi a devenit om de bază în defensiva ardelenilor, cea mai bună din CASA Liga 1. Seriozitatea aratată în teren a reprezentat un mare atu în faţa exigentului antrenor Dan Petrescu.
Paulo Vinicius (CFR Cluj / 35 de ani / 25 de jocuri) – Indiscutabil, cel mai bun fundaş central din principala competiţie internă! Prinde pentru al treilea sezon la rând echipa campionatului. Pe lângă prestaţiile sigure din defensivă, s-a evidenţiat şi în ofensivă, în contul său fiind trecute cinci goluri. Nu în ultimul rând, trebuie subliniat un aspect fără egal în rândul apărătorilor: în cele trei ediţii, Vinicius nu a fost suspendat niciodată pentru cartonaşe roşii sau cumul de galbene!
Marius Constantin (Gaz Metan / 35 de ani / 30 de jocuri) – Din postura de căpitan, i-a condus pe medieşeni spre o performanţă unică în istoria clubului, prima calificare în play-off! În plus, a arătat că este un caracter puternic, dovadă fiind cele șapte goluri înscrise din penalty, cel mai bun din Liga 1 la acest capitol.
Ciprian Deac (CFR Cluj / 34 de ani / 25 de jocuri) – Locomotiva CFR-ului! A tras echipa după el, a făcut diferenţa în momentele dificile. A încheiat cel mai bun sezon din carieră cu 14 goluri marcate, dintre care șapte în play-off (cel mai bun marcator) şi nouă pase decisive (patru doar în play-off, cele mai multe). Este un model de profesionalism!
Dan Nistor (Dinamo – 16 jocuri, Universitatea Craiova – 13 jocuri / 32 de ani) – Graţie celor 11 assist- uri reuşite, Nistor a încheiat pentru al doilea sezon consecutiv în fruntea clasamentului pasatorilor decisivi. Transferul său la Universitatea le-a adus oltenilor un plus de experienţă, care i-a ajutat să lupte pentru titlu până la final.
Jonathan Rodriguez (FC Botoşani / 30 de ani / 29 de jocuri) – Argentinianul a coordonat jocul botoşănenilor, a fost fotbalistul care s-a evidenţiat prin dăruire în teren, dar şi prin calităţile tehnice deosebite. A înscris de două ori şi a oferit șase pase decisive.
Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova / 23 de ani / 32 de jocuri) – A avut un sezon fantastic! Posesor al unui bagaj tehnic deosebit, a încântat de multe ori prin deciziile surprinzătoare luate pe durata meciurilor. A fost jucătorul din lotul alb-albaştrilor cu cele mai multe reuşite ofensive: 14 goluri marcate şi șase assist-uri.
Gabriel Iancu (Viitorul / 26 de ani / 28 de jocuri) – Revenit sub conducerea lui Gheorghe Hagi, şi-a găsit echilibrul şi a devenit fotbalistul decisiv pe care mulţi îl vedeau acum câţiva ani. A terminat campionatul în fruntea clasamentului golgheterilor – 18 goluri marcate. În plus, a mai reuşit opt pase decisive şi a scos două penalty- uri.
Denis Alibec (Astra / 29 de ani / 25 de jocuri) – Un artist în teren, un jucător născut pentru a încânta tribunele cu execuţiile sale! A contribuit din plin la parcursul forte bun al giurgiuvenilor cu 14 goluri, 10 pase decisive şi un penalty scos.
Florinel Coman (FCSB / 22 de ani / 28 de jocuri) – În ciuda unui parcurs oscilant al roş-albaştrilor în campionat, prestaţiile sale au fost printre cele mai bune din CASA Liga 1. A contribuit la 22 dintre reuşitele bucureştenilor: 12 goluri, nouă pase decisive şi un penalty obţinut.
Dan Petrescu (CFR Cluj / 52 de ani) – Fostul mare jucător al „Generaţiei de aur” scrie istorie şi ca antrenor! A devenit primul tehnician, după Dumitru Dumitriu (1994/95, 1995/96, 1996/97), care a câştigat titlul trei sezoane consecutiv şi a făcut-o pe CFR singura echipă din provincie laureată trei ediţii la rând în ultimii 93 de ani!
Întrebat despre posibile oferte primite în această perioadă, Dan Petrescu a negat existența acestora și a dezvăluit că are o clauză de reziliere imensă în contractul cu CFR Cluj.
„Am doi an contract, ce oferte să am? Nu cred că e momentul ca cineva să facă o ofertă, mai ales în pandemie și mai ales că echipa a câștigat un nou titlu. E mai greu acum. Nu am primit nicio ofertă de la nimeni. Dacă nu mă dă afară, rămân la CFR. E o clauză mai mare de un milion de euro. Mă aștept la orice oricând. Asta e meseria mea de antrenor”, a spus Dan Petrescu.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER