Atacantul german de origine ghaneză, Reagy Ofosu, a constatat, în scurta perioadă petrecută la Universitatea Craiova, că noul său club se evidenţiază prin seriozitate şi organizare, precizând că la aceste capitole echipa din Bănie poate rivaliza chiar cu formaţii din Olanda sau Germania, ţări în care a evoluat de-a lungul carierei jucătorul în vârstă de 29 de ani.
Ofosu spune că a venit la echipa din Bănie pentru că se identifică cu obiectivele formației, anume cucerirea de noi trofee.
„Craiova este o echipă mare, profesionistă, cu fani grozavi, cu un stadion incredibil şi în general cu condiţii de club de anvergură. Am simţit că acest club este uimitor încă de la primul meci şi încă de atunci mi‑am zis că, dacă va fi să ajung vreodată la altă echipă din România, Craiova va fi prima mea opţiune. Dar, mai presus de orice, am venit aici pentru că mereu am simţit, din partea jucătorilor şi clubului Universitatea, acea foame de glorie şi de trofee. Şi eu sunt la fel, am putea spune că ne‑a unit această ambiţie, această foame pentru succes.
Pentru asta am venit aici, ca să înscriu goluri sau să dau pase de gol şi da, nici nu mă gândesc să nu continui pe aceeaşi linie. Profesionalismul din club este foarte important. Totul este la locul lui, jucătorii sunt trataţi foarte bine din toate punctele de vedere şi acest respect reciproc între noi şi cei din club creează o atmosferă propice performanţei. Cred că seriozitatea şi buna organizare sunt lucruri care se găsesc foarte greu în mai multe ligi, nu doar în România, de aceea cred că suntem norocoşi să fim la Craiova.
Sincer, din acest punct de vedere Craiova mi se pare la nivelul echipelor din Germania şi Olanda. Pe lângă asta, cred că avem şi un grup de jucători nu doar valoros, ci şi foarte unit. În plus, colegii mei încă sunt foarte furioşi pentru că au ratat campionatul în ultima etapă, anul trecut, aşa că simt asta de când am ajuns aici, această dorinţă de a ne lua revanşa şi de a ridica trofeul deasupra capetelor la final”, a declarat Ofosu, în programul de meci al clubului din Bănie.
Jucătorul a prefaţat partida cu Gaz Metan Mediaş, programată azi, de la ora 19.
Despre adversarul de azi al oltenilor, Ofosu a declarat: „Gaz Metan e una dintre revelaţiile ultimilor ani, inclusiv anul trecut au surprins cu prezenţa în playoff şi nicio echipă nu are meci uşor cu ei. În plus, vom juca acasă şi cred că frumuseţea stadionului nostru şi greutatea numelui Craiovei fac mereu ca meciurile de acasă să fie mai dificile, pentru că adversarii teoretic mai slabi vin extrem de motivaţi, fapt ce s‑a văzut şi cu Clinceni şi Chindia, din păcate. Însă spre deosebire de cele două, Mediaşul este o echipă mai ofensivă şi cred că vom avea mai multe spaţii şi va ieşi un joc spectaculos, în care plecăm cu prima şansă”.
Jucătorul transferat de Craiova de la FC Botoşani pentru 150.000 de euro a făcut o comparaţie între România, pe de-o parte, şi Croaţia şi Slovacia, pe de alta, ţări în care a evoluat Ofosu în cariera sa.
„Prima divizie din Slovacia se caracterizează prin forţă, pregătire fizică excelentă şi un joc foarte dur. Croaţia şi România seamănă mai mult între ele, sunt ligi care cred că în ultima vreme s‑au remarcat prin jucătorii tineri şi talentaţi pe care i‑au produs, sunt campionate ceva mai tehnice şi mai spectaculoase decât cel din Slovacia. Dar cea mai mare şi vizibilă diferenţă între cele trei este că infrastructura, şi mă refer la stadioane, vestiare, condiţii de antrenament şi recuperare, este mai bună în România decât în Croaţia şi Slovacia” a spus Ofosu, campion al Slovaciei cu Spartak Trnava, acum doi ani. Ofosu a marcat primul gol pentru Craiova în meciul de Cupă cu Progresul Spartac, încheiat 5-0.
Ofosu îl laudă pe fostul său antrenor de la FC Botoşani, Marius Croitoru, acesta fiind şi cel care l-a convins să vină în România.
„Am avut poate cel mai bun sezon din istoria Botoşaniului, anul trecut, şi s‑a creat o relaţie specială între jucători şi antrenor. Eu cu atât mai mult am o relaţie bună cu Marius Croitoru, pentru că el a fost cel care m‑a convins să vin în România, deşi mai aveam şi alte oferte, şi a avut foarte multă încredere în mine. Este un antrenor foarte bun.
Din afară poate părea un pic „nebun“, pentru că strigă foarte mult, dar cine îl cunoaşte ştie că toţi acei nervi vin din perfecţionism şi din dorinţă de a‑şi face jucătorii să se autodepăşească. Este un antrenor tânăr şi foarte bine pregătit, cred că va fi şi mai calm cu timpul. Când m‑a convins să vin în România, mi‑a spus că voi face curând pasul către o echipă mult mai bună şi mă bucur că s‑a întâmplat asta, prin transferul la Universitatea”, a declarat Ofosu, care a marcat 7 goluri în 40 de meciuri pentru FC Botoşani.
Tot în revista clubului din Bănie, Reagy Ofosu a vorbit despre originile sale, precizând că se simte ghanez, precum părinţii săi, deşi este născut şi crescut în Germania.
„M‑am născut în Germania, dar ambii mei părinţi sunt ghanezi. Am şi locuit în Ghana, de când am avut un an până pe la 3 ani, dar nu‑mi mai amintesc mare lucru de atunci. Din păcate, părinţii mei nu mai sunt împreună, dar am un frate şi păstrăm cu toţii o legătură foarte strânsă. Fotbalul a fost cam primul lucru care m‑a pasionat, deci am ştiut că asta vreau să fac încă de foarte mic.
De aceea cred că am şi jucat organizat încă de foarte devreme, de la vârsta de 7 ani. Am jucat pentru un club de copii din Hamburg cam 5 ani, până când am fost selecţionat la juniorii lui Hamburg SV. Hamburg este un club important în Germania şi, în momentul în care am semnat cu ei, am ştiut că gata, deşi am doar 12 ani, mă pot considera fotbalist profesionist. sunt născut şi crescut în Germania, pe de alta mă simt încă foarte legat de originile mele ghaneze, mai ales că tradiţiile din Ghana s‑au păstrat, în familie. Deşi sunt născut în Germania, aş zice despre mine că sunt ghanez” a declarat Ofosu.
În cariera sa, Reagy Ofosu a evoluat în 7 ţări, pentru echipele: Hamburg II, Ingolstadt II, Chemnitzer, Grodig, NEC Nijmegen, Istra 1961, Spartak Trnava, Haladas, FC Botoşani și Universitatea Craiova.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER