UTA o întâlnește luni seara, ora 19:00, pe CS Universitatea Craiova, iar previziunile pentru starea gazonului de pe arena „Francisc Neuman” nu sunt prea bune.
Chiar dacă nu a mai fost călcat decât la meciurile oficiale de către fotbaliștii arădeni, terenul e moale, îmbibat cu apă în unele porțiuni, iar probabilitatea să se „rupă” peste două zile este mare.
Evident, utiștii sunt puși în gardă de această situație pe care nu o înțeleg, dar, pe care, de voie, de nevoie, trebuie să o accepte.
„E adevărat, gazonul nu se prezintă în cele mai bune condiții. Nu avem ce face, eu sper din tot sufletul să putem să jucăm un meci de calitate sau iasă un meci al cărui rezultat să nu fie decis de calitatea gazonului. Eu sper ca acest gazon să reziste până la urmă, căci ne așteaptă un program foarte greu.
La o săptămână de la meciul cu Craiova jucăm încă o partidă acasă, cea cu Astra, după care în ianuarie și februarie efectiv vorbim despre o serie de partide apropiate ca date de disputare. Știm și noi cu toții că acele luni sunt foarte dificile din punct de vedere climateric și atunci ne punem și noi semne de întrebare, suntem puțini îngrijorați.
Dar, le luăm pas cu pas, vom vedea ce se întâmplă acum, la meciul cu Craiova, după care vom vedea ce avem de făcut în perioada următoare”, a spus Laszlo Balint.
Nefiind specialist, antrenorul arădenilor nu cunoaște cauzele deteriorării gazonului. „Nu știu de ce este atât de moale și de ce reține apa. Cred că în ultimele două luni am călcat gazonul de pe Francisc Neuman doar la meciuri tocmai în ideea de a-l proteja, practic suntem în postura unei care cam joacă mereu în deplasare.
Pe de altă parte, nu ne convine nici că la ICRTI, din cauză că ne antrenăm zilnic și pe măsură ce vremea ne pune probleme, gazonul se strică văzând cu ochii. Dar astea sunt condițiile, noi încercăm să scoatem maxim posibil din meciuri și antrenamente, suntem într-o stare de spirit care ne permite să trecem peste absolut orice dificultate și să rămânem concentrați doar pe ceea ce vrem să obținem.
Deocamdată, cel puțin până la finalul acestui tur de campionat nu ne vom muta de pe ICRTI, dar în cazul în care terenul de joc va îngheța, practic o să fim obligați să ne pregătim pe teren sintetic, la Motorul, probabil. Repet acestea sunt probleme pe care trebuie să le analizăm după ce ne întoarcem din vacanță, până atunci sper să nu vină frig, ca să înghețe terenul de antrenament”, a adăugat Balint.
Și căpitanul Ciprian Rus e indignat de starea gazonului din Calea Aurel Vlaicu și nu îi este frică de termeni când îl caracterizează. „Ne afectează starea gazonului, pentru că ea este incredibil de proastă. Avem două luni de zile de când intrăm pe el doar la meciuri, tocmai pentru nu-l strica, iar situația e penibilă, ca să o spunem pe românește.
E incredibil, sunt curios să văd în ce stare va fi la ora meciului. Și când a fost temeperatura mult mai ridicată s-a rupt și am întâmpinat probleme, mi-e teamă de ce va fi acum. Oricum, trebuie să facem tot posibilul ca, indiferent de starea terenului, să câștigăm cele trei puncte cu Craiova”, a spus atacantul „Bătrânei Doamne”.
Firma Rulouri de Gazon a predat gazonul Primăriei la începutul lunii mai când iarba arăta destul de bine. Sigur, erau condiții de primăvară, dar Ovidiu Petrache, directorul societății giurgiuvene a mai vorbit ulterior și despre o întreținere greșită din partea celor de la Primăriei sau mai precis a firmei angajată pentru asta. „Din primăvară, după ce gazonul a fost recepționat, cei de la Primăria Arad au întrerupt orice legătură cu firma noastră, așa că nu mai știm nimic din ceea ce s-a petrecut, s-a făcut sau nu s-a făcut acolo. Dacă spuneți că stă apa pe gazon…nu știu de ce s-a ajuns în această situație, sistemul de drenaj funcționa când l-am predat noi.
Acum, dacă tot s-a ajuns în această situație, se pot face niște găuri mici în gazon, în care se va băga nisip cuartic. Într-adevăr, există ceva costuri, dar ele sunt necesare. Nu spun eu 100% că aceasta este soluția pentru că nu știu exact ceea ce s-a mai întâmplat la Arad și cum arată exact gazonul, am răspuns doar la provocarea dumneavoastră. Altfel, fiind iarnă și temperaturile negative ne vor lovi în curând e clar că va trebui pornită și degivrarea.
Sistemul merge din moment ce nimeni de la Arad nu ne-a căutat să ne spună că ar fi defecțiuni, mai departe depinde de cei de acolo când și cum îl folosesc”, ne-a declarat Petrache.
3.145.368 de lei au costat lucrările de montare a gazonului de pe arena arădeană, din care s-au mai aplicat penalizări pe care firma SC Rulouri de Gazon SRL le-a considerat injuste și spunea că și le va recupera în Instanță.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER