CSM București și-a încheiat parcursul în grupa A a Ligii Campionilor cu o înfrângere la Metz, cu scorul de 25-22. În urma acestui rezultat, coroborat cu victoria celor de la Rostov cu Ferencvaros (26-24), „tigroaicele” au terminat pe locul 3 în grupă.
CSM București a avut multe calcule înaintea ultimului weekend în grupele Ligii Campionilor, dar până la urmă s-a „potrivit” scenariul cu cele mai mari șanse: a pierdut la Metz, dar a terminat pe locul 3, pentru că și Ferencvaros a cedat la Rostov Don.
Adrian Vasile & Co au încercat printre altele să schimbe istoria meciurilor directe în Franța (0-3), dar CSM București a contat doar vreo 25 de minute. Cristina Neagu a fost în mare vervă în prima parte a jocului și a marcat 5 goluri în 20 de minute, iar reprezentanta României a reușit să mențină un echilibru aproape perfect. Până în minutul 24, la scorul de 11-11, nicio formație nu a reușit să conducă la o diferență mai mare de un gol.
Pe finalul primei reprize, CSM București a avut câteva erori în atac, Metz a profitat imediat și a luat un avans de patru goluri înainte de a pleca la cabine, 16-12.
De la acest scor, gazdele au gestionat perfect jocul și au reușit să le țină la respect pe „tigroaice” în partea a doua, care au reușit doar să reducă diferența la 3 goluri în ultimele minute. Trupa lui Mayonnade a condus în câteva rânduri și la 6 goluri, iar la final a obținut un succes fără emoții, cu 25-22.
CSM București s-a împăcat până la urmă cu locul 3 în grupă, care îi oferă de asememea șansa unui meci retur pe teren propriu în optimile de finală. Nu însă și în „sferturi”, dacă merge mai departe.
Metz a învins CSM București cu 25-22. „Tigroaicele” au terminat pe locul 3 în Grupă. În optimile de finală vor înfrunta SCM Rm. Vâlcea sau Buducnost.
Crina Pintea a fost din nou eliminată pentru 2 minute.
Final, Rostov – Ferencvaros 26-24
Barbara Lazovic și Elizabeth Omoregie mai strâng diferența în minutul 55, 21-25.
Crina Pintea este eliminată 2 minute, iar Metz reface diferența maximă de 6 goluri în minutul 52, 25-19, și pare că s-a desprins decisiv.
În minutul 54, Rostov – Ferencvaros 23-21.
După un time-out, Metz a luat din nou viteză, 24-19 (min. 50).
Carmen Martin fructifică a treia aruncare de la 7 metri, iar CSM mai are trei goluri de recuperat, cu 12 minute înainte de final, 19-22.
În minutul 47, Rostov – Ferencvaros 21-19. O „dublă” românească în Liga Campionilor devine tot mai probabilă.
Cu Barbara Lazovic eliminată pentru 2 minute, CSM reduce din handicap, 17-21. Cristina Neagu a marcat primul gol al reprizei a doua în minutul 44.
Metz apasă în continuare pe accelerație și ajunge la șase goluri diferență în minutul 38, scor 20-14. În Rusia, Ferencvaros a preluat din nou conducerea în minutul 41, 18-17.
CSM București a prins un portar în mare formă în tabăra adversă. Sako a ajuns la 9 intervenții, 19-14 (min. 37).
Rostov – Ferencvaros 17-16 (min. 37)
Elizabeth Omoregie a văzut a doua eliminare de 2 minute.
Rostov are un avantaj de 2 goluri în minutul 35, scor 15-13.
Metz și-a mărit avansul la începutul părții secunde la 5 goluri, scor 17-12.
Caseta tehnică a echipei CSM București după primele 30 de minute:
Metz a plecat la cabine cu un avantaj de 4 goluri, 16-12. Cristina Neagu a ratat un 7 metri în ultima secundă a primei părți.
Rostov și Ferencvaros sunt la egalitate la pauză, 12-12.
Siraba Dembele a întrerupt seria de 5 goluri a gazdelor.
CSM București are un final de repriză în corzi. Andrea Klikovac este eliminată 2 minute, iar gazdele au luat un avans de 4 goluri, 15-11 (min. 28).
Momente favorabile pentru Metz, care se desprinde la 14-11 în minutul 28!
În minutul 27 se înregistrează pentru prima dată o diferență de 2 goluri, în favoarea gazdelor, 13-11.
Metz revine în avantaj în minutul 24, scor 12-11, după un contraatac fructificat de Broch.
Rostov a restabilit egalitatea cu Ferencvaros, 11-11 (min. 25).
În ciuda unui 7 metri ratat, Cristina Neagu este în mare vervă. Căpitanul ajunge la 5 goluri în 20 de minute, iar CSM este din nou în față, 10-9.
Au trecut 18 minute de joc și nicio echipă nu a reușit însă să se desprindă, 9-9. Metz este din nou în inferioritate numerică. Neagu a ratat o aruncare de la 7 metri.
În Rusia, Ferencvaros conduce la Rostov cu 9-6
Adrian Vasile este primul care solicită time-out, în minutul 17, la scorul de 8-8.
Elizabeth Omoregie a fost eliminată 2 minute, dar Cristina Neagu a reușit să înscrie în inferioritate. CSM are un avantaj minim după 13 minute, cu 8-7.
Partida a fost destul de echilibrată în primele 11 minute, drept dovadă fiind faptul că s-au înregistrat deja șase egalități, 6-6.
Metz este în dublă inferioritate. Cristina Neagu își readuce echipa în avantaj dintr-o aruncare de la 7 metri (5-4, min. 9).
Crina Pintea ratează o șansă importantă la scorul 4-4. Portarul Sako a apărat deja patru mingi.
? Hatadou Sako destroys an easy chance for @csm_bucharest as Saturday’s #deloehfcl matches get started ? @MetzHandball #showtimeforchampions pic.twitter.com/7C3IhagGT6 — EHF Champions League (@ehfcl) February 13, 2021
? Hatadou Sako destroys an easy chance for @csm_bucharest as Saturday’s #deloehfcl matches get started ? @MetzHandball #showtimeforchampions pic.twitter.com/7C3IhagGT6
— EHF Champions League (@ehfcl) February 13, 2021
Cristina Neagu a trimis o minge imparabilă pentru 3-2 în minutul 5, dar Metz egalează imediat după o repunere rapidă.
Meciul a început într-un ritm foarte alert. Jelena Grubisic a apărat un 7 metri. Elizabeth Omoregie și Crina Pintea au marcat primele goluri pentru CSM (scor 2-2).
CSM București a început în atac, dar primul gol a fost realizat de echipa gazdă, pe contraatac, prin Laura Kanor.
Marie Davidsen, Malin Aune Larsen, Emilie Hegh Arntzen, Lorena Ostase și Ema Ramusovic sunt câteva din jucătoarele cu care CSM București încearcă să întărească pentru sezonul următor.
Miza întâlnirii Metz – CSM București este locul 2 la finalul meciurilor în Grupa A. Echipa franceză poate termina și pe locul 1, dacă Rostov va fi înfrântă de Ferencvaros pe teren propriu, într-un joc care se desfășoară la aceeași oră. Clasamentul la vârf arată astfel: 1. Rostov – 19p, 2. Metz – 18p, 3. CSM București – 17p, 4. Ferencvaros – 16p.
„Nu putem prinde locul 1, dar se poate întâmpla orice la locurile 2,3,4, pentru că este mult echilibru în această grupă. Mereu trebuie să ai o perspectivă amplă asupra situației în care ești, dar noi respectăm competiția și trebuie să facem orice să ne câștigăm meciul. Singurul calcul pe care-l avem în cap este să învingem acolo”, a declarat Adrian Vasile, antrenorul echipei CSM București, înaintea acestei partide.
Reprezentanta României a făcut deplasarea în Franța cu 15 jucătoare:
Dedu, Grubisic; Neagu, Perianu, Klikovac, Omoregie, Martin, Fînaru, Smeets, Lazovic, Dembele, Jipa, Pintea, Moisă, Bazaliu
De partea cealaltă, Metz va alinia următoarea echipă:
Eckerle, Sako; Gautschi, Micijevic, N’Gouan, Nocandy, Houette, Bont, Stanko, Orlane Kanor, Burgaard, Laura Kanor, Sajka, Luciano, Brochm Perederiy.
În cazul în care CSM București va termina grupa pe locul 2, va înfrunta Borussia Dortmund în optimile de finală. Locul 3 la final îi aduce în proporție de 99% o „dublă” cu SCM Rm. Vâlcea, iar de pe locul 4 ar urma să înfrunte Buducnost Podgorica.
Mai departe, o calificare în sferturi de pe locul 2 i-ar aduce o „dublă” cu Brest Bretagne, iar de pe locurile 3-4, o confruntare cu CSKA Moscova sau Gyor.
SCM Rm. Vâlcea, a doua reprezentantă a României, și-a asigurat cel puțin locul 6 în grupă, după ce partida de duminică, de pe teren propriu, cu Brest Bretagne a fost anulată.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER