Partida-vedetă din grupa tricolorilor, cea împotriva nemților, va fi transmisă la tv pe teritoriul german de postul privat RTL.
La microfonul acestei transmisii va fi Floryan Konig, unul dintre specialiștii pe fotbal german dar și pe cursele din Formula 1, dar și fosta mare glorie din sportul-rege german, Uli Hoeness, fost preşedinte al clubului Bayern Munchen. Ambii se vor afla într-un studio amenajat special la Koln.
Pentru cele trei partide din startul preliminariilor CM 2022 – Islanda, România și Macedonia de Nord – Uli Hoeness va fi retribuit cu 60.000 de euro, bani pe care-i va distribui către o cauză caritabilă.
“Mă bucură această nouă experienţă, pentru mine ceva total nou. Cei care mă cunosc ştiu că mă dăruiesc total în tot ceea ce fac. Promit că voi da sută la sută pentru fani şi telespectatori”, a declarat Uli Hoeness la semnarea contractului.
Hoeness şi-a legat destinul ca jucător de Bayern în 1970 şi a făcut parte din acea generaţie legendară care a dominat campionatul Germaniei şi Europa în prima jumătate a anilor 70.
Trei titluri consecutive (1971-1974), trei trofee în Cupa Campionilor Europeni (1974, 1975, 1976), fac parte din cartea de vizită a acelei echipe legendare.
Das Debüt von Uli #Hoeneß als Experte für das .@DFB_Team bei #RTL lief anders, als viele erwartet hätten. #DFB #GERISL https://t.co/iwPqdNTKyt — watson (@watson_de) March 26, 2021
Das Debüt von Uli #Hoeneß als Experte für das .@DFB_Team bei #RTL lief anders, als viele erwartet hätten. #DFB #GERISL https://t.co/iwPqdNTKyt
— watson (@watson_de) March 26, 2021
La finalul anului 1975, într-un meci cu Leeds United, Hoeness a suferit o accidentare la genunchi, care l-a făcut să renunţe prematur la cariera de jucător. În 1979, la 27 ani, Uli a renunţat la ghete pentru a deveni manager al clubului, un rol care echivala atunci cu cel de secret
Din 2001, tot datorită lui Hoeness, Bayern a ajuns o societate pe acţiuni, la care clubul are un pachet de 75%, în timp ce 25% sunt împărţite între Adidas, Allianz şi Audi.
Societatea este condusă de Karl Heinz Rummenigge, preşedintele consiliului de administraţie, şi deţine un organism de control, Consiliul consultativ, prezidat de ceva timp chiar de Hoeness.
Condamnat în 2014 la trei ani şi jumătate de închisoare (specularea bursei și evaziune fiscală), Hoeness a fost eliberat după 21 luni de detenţie, pentru bună purtare, însă el a fost supus unei perioade de probaţiune.
Cum în această perioadă nu au existat probleme, tribunalul din Augsburg a ridicat definitiv pedeapsa cu suspendare care îl ameninţa pe Hoeness, în caz de recidivă.
Această decizie este „urmarea normală a unei perioade de probaţiune care a ajuns la final”, a precizat tribunalul.
Uli Hoeness, fostă glorie a clubului Bayern în anii 70, şi-a părăsit funcţiile de conducere deţinute în cadrul grupării din Munchen după ce a fost condamnat pentru faptul că a ascuns de fisc peste 28 de milioane de euro.
Însă, după ce a fost pus în libertate, Uli Hoeness a fost reales preşedinte al clubului Bayern Munchen, în noiembrie 2016, de adunarea generală a grupării, cu 98,5 la sută din voturi. Apoi și-a încheiat mandatul în 2019.
În timpul în care Hoeness s-a aflat în conducerea clubului din Munchen, echipa a câştigat de 21 de ori campionatul Germaniei, de 12 ori Cupa Germaniei şi de două ori Liga Campionilor, în 2001 şi 2013.
Reprezentativa Germaniei este adversara României în preliminariile CM-2022 pe stadionul Arena Națională. Meciul va avea loc duminică 28 martie, de la ora 21.45.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER