Viorel Păunescu, cel care i-a vândut Steaua lui Gigi Becali, este omul care a dat startul dezastrului de la Sportul Studențesc, echipă de tradiție care este dispărută de mulți ani de pe harta fotbalului românesc.
Patronul Sportului Studențesc, Vasile Șiman, este privit drept omul care a îngropat legendarul club din București, însă acesta a trecut în revistă mai multe episoade care au șubrezit gruparea și care au condus la situația din ziua de azi. Omul de afaceri spune că totul a început în 2003, când FRF a luat o măsură abuzivă din cauza unei datorii către Viorel Păunescu, și acuză federația că a luat constant decizii împotriva „studenților”.
Vasile Șiman a povestit cum jucătorii săi au fost încurajați de fostul președinte al forului, Mircea Sandu, să nu se prezinte la un meci, dar și cum echipa a fost retrogradată la „masa verde” cu toate că își primise licența pentru Liga 1.
Sportul Studențesc a dispărut din fotbalul mare, motiv pentru care suporterii au început un demers prin care își doresc să readucă la viață formația cunoscută drept „Gașca nebună”. Cu toate că Vasile Șiman a fost acuzat de fani că a îngropat clubul din Regie, acesta a anunțat care au fost cele trei momente cheie care au slăbit balamalele grupării.
Primul moment în care FRF a acționat împotriva Sportului Studențesc s-a consumat în 2003, când echipa a pierdut la masa verde jocul cu FCM Bacău din cauza unei datorii către Viorel Păunescu.
„Toate măsurile care au fost luate împotriva Sportului au fost măsuri abuzive. Măsuri neregulamentare. Au fost decizii în conformitate cu momentele istorice pe care le-am trăit, fără acoperire regulamentară, dar cu acoperire decizională. S-au întâlnit unii și au decis.
În momentul în care n-am fost programați la un meci cu Bacău, pentru o așa-zisă datorie față de Steaua, 150.000 de euro din transferul lui Maxim. Care datorie, de fapt, nu exista față de Steaua, ci către Viorel Păunescu. Fiind o persoană fizică, Federația nu putea interveni. La momentul respectiv nici nu exista vreo sancțiune pentru neplată. Dar, Comitetul Executiv atotputernic de atunci a luat împotriva Sportului o măsură care nu era în regulament”, a declarat Vasile Șiman pentru GSP.
FRF a acționat de fiecare dată când a avut ocazia împotriva Sportului Studențesc, conform patronului Vasile Șiman, care deține în continuare marca grupării din Regie. Acesta spune că s-a lovit din nou de abuzurile federației în 2006, când clubul a fost retrogradat deși primise licența de participare în Liga 1.
„2006. Un abuz mult mai mare decât cel din 2003! Atunci ne-am clasat pe locul 3-4, la egalitate cu Dinamo, ne-a fost acordată licența la 15 mai. Viorel Duru, directorul de licențiere, avea dreptul să facă apel, timp de zece zile, dar nu a făcut. Decizia a rămas definitivă pentru că nu a fost atacată, apoi, unic în istorie, ne-au retras licența! Într-un mod abuziv!”, a mai spus Vasile Șiman.
Patronul Sportului Studențesc nu a uitat nici episodul din 2013, când spune că fostul președinte al FRF Mircea Sandu i-a încurajat pe jucători să intre în grevă. „Răscoala revoluționarilor de la Sportul. Un fel de revoluție de catifea. Nemulțumiții sau păcăliții cum au fost la vremurile respective. S-au adresat Sindicatului, s-au dus la Mircea Sandu și au spus că n-au fost plătiți de nu știu cât timp și că refuză să mai joace. «Foarte bine faceți, nu mai jucați!», le-a spus. A fost pentru prima dată în istorie când o Federația a încurajat ca unii jucători să nu mai intre pe teren”, a conchis Vasile Șiman.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER