Fostul fundaş al Universităţii Craiova din anii 60-70, Victor Niculescu, îl acuză pe Mircea Lucescu de faptul că l-a sabotat pentru a nu mai fi convocat la echipa naţională în acea perioadă.
Cel alintat în Bănie „Fonfo” spune că după ce l-a lovit pe Lucescu într-un derby Universitatea Craiova – Dinamo, actualul antrenor al lui Dinamo Kiev s-a răzbunat şi a intervenit pentru ca fundaşul oltean să nu mai fie chemat vreodată la lotul naţional. Niculescu dezvăluie că Mircea Lucescu avea mare influenţă încă de pe vremea aceea şi spune că şi Nicolae Dobrin şi mai ales Ion Oblemenco au avut de suferit din cauza „tartorilor de la Bucureşti”.
Niculescu a fost fost în câteva rânduri în lotul echipei naţionale, dar nu a apucat să debuteze. Victor Niculescu spune că Mircea Lucescu nu l-a iertat nici mai târziu, când s-au intersectat la Corvinul Hunedoara, în 1977.
„Am fost în lotul naţionalei la meciurile oficiale, cu Cehoslovacia, la Bratislava, în preliminariile Campionatului Mondial, am fost rezervă la meciul cu Finlanda, când i-am bătut cu 9-0, şi trebuia eu să joc, dar l-au forţat pe Sătmăreanu I, care a jucat cu novocaină. Apoi am avut un conflict cu Mircea Lucescu şi din cauza lui nu m-au mai chemat din cauza asta la echipa naţională. Totul a plecat de la o alunecare într-un meci cu Dinamo, când i-am bătut cu 2-0. E adevărat, l-am lovit intenţionat, iar la faza aceea le-am şi dat gol. M-am dus apoi la centrul terenului să-mi cer scuze, dar Lucescu era ranchiunos. De atunci, nu am mai primit vreo convocare la echipa naţională.
Aveam numai 24 de ani, dar ăştia de la Bucureşti erau tartori atunci. Şi Dobrin avea probleme cu ei. Iar cu Nelu Oblemenco a fost situaţie unică. De patru ori golgheterul României şi nu a fost nici măcar în lot. Mircea Lucescu era un tip ranchiunos, eu jucam în prima ligă de la 19 ani, îl ştiam de când el era în Divizia B, la Politehnica Bucureşti, abia apoi l-a luat Dinamo. Am avut probleme cu el şi când era la Corvinul. Mi-a făcut rău…Cu Dinamo începea scandalul de la vestiar pe vremea aia, parcă noi eram tauri şi ei toreadori. Din echipa aia a lor aveam o stimă pentru Cornel Dinu, era profesionist şi băiat inteligent. La Jiul am făcut apoi o combinată Craiova-Dinamo, acolo am aflat multe despre Dinamo şi ce făceau ei pe vremuri” a declarat Victor Niculescu, la Oltenia TV.
Fundaş dreapta de meserie, Victor Niculescu a fost component al Campioanei Unei Mari Iubiri, aşa cum a fost alintată generaţia lui Nelu Oblemenco, a Ştiinţei Craiova, care pierdea dramatic campionatul în 1973, în favoarea lui Dinamo, pentru ca în sezonul următor, să aducă primul titlu în vitrina Universităţii Craiova, în 1974.
„Câţi bani şi-am băgat în buzunar, îmi spunea Nelu Oblemenco. Da, Nelule, dar şi eu câte centrări ţi-am dat, de ţi-a căzut şi părul. Aşa mă tachinam cu Nelu, Dumnezeu să-l ierte! Ce mingi erau atunci, grele…Cu astea de-acum cred că dădeam gol de la careul nostru de 16. Noi mai trebuia să luăm cel puţin 10 campionate din 1970 până în 1985, dar au fost anumite jocuri de culise” povesteşte cel care a jucat la Universitatea Craiova din 1968 până în 1975.
Ce spune Victor Niculescu că-i lipseşte Universităţii Craiova pentru a deveni din nou campioana României: „Trebuie să-ţi faci o echipă, un nucleu, în minim doi ani, să nu mai plece nimeni în perioada asta. Să dispară automulţumirea şi contractele enorm de mari. Trebuie seriozitate şi jucătorii să trăiască, să simtă ceva pentru echipă”.
Oprea, Manta (portari) Niculescu, Bădin, Deselnicu, Velea, Strâmbeanu, Ivan, Niță, Balaci, Berneanu, Țarălungă, Oblemenco, Bălan, Pană, Boc, Ștefănescu, Marcu, Stănescu, Kiss, Chivu, Negrilă și Constantinescu. Antrenori: Constantin Cernăianu și Constantin Oțet.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER