Selecţionata Angliei, vicecampioana europeană, a fost umilită de echipa Ungariei, care s-a impus cu scorul de 4-0, chiar la Wolverhampton, marţi seara, într-un meci din eşalonul de elită al Ligii Naţiunilor la fotbal. Dar sportul din această țara vecină s-a dezvoltat incredibil în ultimii ani.
Maghiarii, antrenaţi de italianul Marco Rossi, s-au impus prin golurile marcate de Roland Sallai (16, 70), Zsolt Nagy (80) şi Daniel Gazdag (89), în timp ce echipa pregătită de Gareth Southgate a încheiat meciul în zece oameni şi ocupă ultimul loc în grupă, fără victorie. Ungaria a învins Anglia şi la Budapesta, cu 1-0.
Ungaria este liderul grupei, după victoria din Albion. Ungaria nu mai câştigase în deplasare cu Anglia de la celebrul meci din 1953, când se impunea cu 6-3 pe Wembley. Selecţionata „Three Lions” nu mai pierduse la o asemenea diferenţă acasă din 1928, când Scoţia se impunea cu 5-1.
Ascensiunea maghiarilor nu se prezintă doar în fotbal, ci și în alte sporturi. Proiectul fiscal adoptat în 2011 de premierul Viktor Orban, prin care companiile beneficiază de scăderea bazei de impozitare pe profit în funcție de sumele virate cu titlu de sponsorizare în sport sau zona culturală, a început să funcționeze.
Pentru cei care nu știu Budapesta a candidat pentru organizarea Jocurilor Olimpice în 2024, dar a ieșit din cursă din diverse motive, la fel ca Roma și ca Hamburg. Parisul a câștigat lupta în final,după o luptă strânsă cu orașul american Los Angeles.
Viktor Orban a pus accent pe câteva sporturi la care Ungaria se prezintă bine în competiții, cele legate de natație, fotbal și handbal.
Ungaria are șapte medalii la Jocurile Olimpice. de iarnă, noi una, iar Ungaria nu are munți. În plus, peste 50 de patinoare acoperite. Are un lac important, peste 80 de medalii la canotaj și 9 titluri olimpice la polo.
La Londra 2012 Ungaria a luat 8 medalii de aur (4 argint și 6 de bronz), la Rio 2016 a bifat tot 8 medalii de aur (3 de argint, două de bronz). La Tokyo doar 6 de aur (7 argint și 7 de bronz).
România a obţinut la ultima ediție de Olimpiadă o medalie de aur, la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş) şi trei de argint (Ana-Maria Popescu la spadă, echipajul masculin de patru rame fără cârmaci – Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari şi cel de dublu rame masculin – Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă) şi încheie Jocurile Olimpice de la Tokyo pe locul 46.
Cele mai multe medalii all time le au la scrimă, natație, caiac-canoe, lupte și gimnastică.
La polo, acum doi ani, Ungaria a devenit campioană europeană la polo pe apă masculin, după 14-13 cu Spania, iar la Tokyo a luat medalia de bronz! Înotătoarea Katinka Hosszu are 3 aur și un argint la Olimpiadă, 11-1-5 la Mondiale, 17 medalii mondiale de aur în bazin scurt și 34 medalii de aur europene(bazin normal și scurt).
Triplă campioană mondială în bazin lung, deține recordul mondial la 100 m mixt, la 200 metri mixt (bazin scurt și bazin lung), la 400 metri mixt (bazin scurt și bazin lung), la 100 metri spate (bazin scurt) și la 200 metri spate (bazin scurt).
De asemenea, Eto Gyor face senzație în habdalul feminin, de cinci ori câștigătoare a Ligii Campionilor la handbal feminin după 2013. Anul acesta a juca finala competiției.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER