Două ore de ploaie torențială au fost de ajuns pentru ca demisolul arenei „Francisc Neuman” din Arad să fie inundat din nou.
E o situație ce se repetă periodic de la inaugurarea stadionului, adică din 2020 încoace și nu se găsesc soluții de remediere.
Sau, mai bine spus, Primăria Arad, proprietarul arenei nu vrea să ia situația în mână și să aloce fondurile necesare lucrărilor ce ar remedia erorile de proiectare.
Despre problema existentă a vorbit încă de anul trecut Radu Dragoș, directorul firmei constructoare a stadionului ce a costat comunitatea arădeană 14 milioane de euro.
„Inundațiile se produc la stadion datorită faptului că în timpul ploilor torențiale, nivelul apei pluviale în canalele stradale crește mai mult decât nivelul demisolului, în consecință apa pluvială colectată de sistemele de la stadion nu se mai poate scurge în canalizarea stradală și inundă demisolul. În timpul execuției lucrărilor am făcut adrese către beneficiar, respectiv Municipiul Arad, pentru un bazin de colectare a apelor pluviale și pomparea lor în afara incintei, soluție aprobată și de proiectant la vremea respectivă dar respinsă de Primăria Municipiului Arad datorită faptului că această soluție genera costuri suplimentare. În consecința, propunem realizarea acestei stații de colectare și pompare„, spunea șeful celor de la Drast Company.
E adevărat, Primăria din Arad a anunțat că, prin Recons S.A., a definitivat procedura de achiziție publică pentru Serviciile de proiectare tehnică- faza DALI (adică documentația de avizare a lucrărilor). Valoare totală a reparațiilor e estimată la 353.983 lei, iar printre lucrări se află și reconfigurarea sistemului de canalizare. Până una alta, Ilie Poenaru și colaboratorii săi s-au trezit inundați în propriile birouri și nu au ezitat să pună mâna pe mătură alături de alți angajați ai clubului UTA, dar și reprezentanți ai firmei ce administrează stadionul.
„Dau și acasă cu mătura, nu mi-e rușine. Nu e nicio problemă pentru mine, dar nu pot să cred că la un stadion atât de nou cei care au făcut proiectul nu au luat în considerare și natura. E incredibil ce se întâmplă. Cred că ar trebui ca pentru ziua de azi cei care au proiectat acest teren să vină să ne dea un salariu pentru că am curățat apa după ei. Lăsând gluma la o parte, facem orice pentru a avea condițiile necesare să ne desfășurăm activitatea”, a spus antrenorul principal al UTA-ei.
Majoritatea încăperilor de la demisolul arenei arădene au fost afectate, dar cel mai rău a fost în vestiarul oaspeților. Acolo, apa ajungea la glezna celor care au pus mână pe mături, mopuri și găleți. Peste două zile UTA o găzduiește pe Chindia și arădenii trebuie să se roage la Dumenezeu să mai plouă doar mâine, așa cum arată prognoza meteo și nu în ziua confruntării echipa lui Adrian Mihalcea.
„Doamne ferește, noi râdem, glumim acum, dar e posibil să se întâmple la un meci oficial și nu știu pe unde scoatem cămașa, pentru că vestiarele sunt pline de apă. Ați văzut la banca de rezerve? Dacă vrei să înoți totul e pregătit, e ca un bazin acolo. E e cam dezastru ce se întâmplă, așa că domnilor proiectanți aveți o bilă neagră la ceea ce am văzut că s-a întâmplat astăzi aici”, a încheiat Poenaru.
Reconstrucția arenei „Francisc Neuman” a început în 2014 și s-a finalizat în 2020, UTA inaugurând-o cu un 0-0 contra celor de la FC Voluntari. Pe lângă problema inflitrațiilor la demisol, mai există și una legată de starea gazonului în special în anotimpul rece sau ploios, dar și a sonorizării sau cablajelor speciale pentru transmisiile TV.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER