ProSport va publica în zilele următoare o serie de cifre oficiale legate de activitatea Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, pentru a evidenția care sunt costurile pe care Statul Român, prin Ministerul Apărării Naționale, le are cu secția de fotbal a clubului din Ghencea.
Primul astfel de material are în vedere declarațiile de avere ale conducătorilor CSA Steaua.
ProSport a cerut de la MApN să facă publice declarațiile de avere ale următorilor oficiali ai CSA Steaua: Daniel Oprița (antrenor fotbal CSA Steaua – Liga 2), George Ogăraru (manager sportiv fotbal juniori), Iulian Miu (face parte din staff-ul tehnic al echipei de fotbal CSA Steaua), Ștefan Iovan și Adrian Bumbescu (antrenori copii și juniori CSA Steaua), Adrian Popa (jucător fotbal CSA Steaua – Liga 2), Bogdan Marinescu (manager sportiv tenis de masă, rugby, fotbal seniori CSA Steaua), Florin Talpan (jurist CSA Steaua) și comandantul CSA Steaua Ștefan Răzvan Bichir.
Cu toate acestea, cel care a răspuns în termen de 30 de zile la cererea ProSport a fost departamentul de presă al CSA: „vă aducem la cunoștință că doar personalul cu atribuții de conducere al CSA Steaua București are obligația legală, conform Legii 176/2010 să completeze declarații de avere și de interes. Adăugăm că declarațiile de avere și de interes ale personalului cu atribuții de conducere pot fi consultate pe portalul http://declaratii.integritate.eu/”.
Dacă în cazul celorlalte cifre, care vor fi publicate de ProSport zilele viitoare, au fost transparenți, în cazul declarațiilor de avere nominale a fost făcută o trimitere către un portal, unde nu sunt la zi declarațiile de avere ale tututor conducătorilor CSA Steaua.
Pe portalul respectiv nu regăsim numele lui George Ogăraru, în prezent manager sportiv al academiei CSA Steaua, dar care în trecut a ocupat funcția de manager al secției de fotbal a CSA. Actualul manager al secției de fotbal a CSA Steaua este Bogdan Marinescu, însă ultima declarație de avere completată de acesta a fost în anul 2019.
Ștefan Bichir a devenit comandant al Clubului Sportiv al Armatei Steaua București în luna martie a anului 2021, înlocuindu-l pe Mădălin Sorin Hîncu, în momentul în care prima echipă a secției de fotbal a clubului pe care-l conduce se afla la debutul în Liga 2.
În declarația de avere pe anul 2021, Ștefan Bichir figurează cu un salariu anual de 118.786 lei (9.899 lei / lună). Un an mai târziu, în declarația de avere a comandantului Bichir salariul anual al acestuia a ajuns la 145.419 lei (12.118 lei / lună). În ultimul an, Bichir a contractat și un credit în valoare de 75.200 de lei, pe lângă un alt credit pe care-l contractase deja în anul 2009 în valoare de 57.000 de euro.
De menționat că în mandatul comandantului Ștefan Bichir, Clubul Sportiv al Armatei Steaua București l-a pierdut pe înotătorul David Popovici, care a semnat cu Dinamo, iar echipa de fotbal a CSA nu și-a pus în ordine forma juridică pentru a putea promova legal în Liga 1.
Pe lângă aceste contraperformanțe, CSA Steaua se poate lăuda și cu câteva performanțe de excepție în sporturi mai slab cotate: Cătălin Chirilă (aur la mondialele de kaiac-canoe din Canada pe distanța de 1000 m și argint la distanța de 500 m), Lăcrămioara Perijoc (argint la mondialele de box feminin), Simona Radiș și Ancuța Bodnar (aur la mondialele din Cehia în proba de dublu vâsle feminin). Ținând cont că CSA Steaua are 34 de secții sportive, ar fi dificil să menționăm chiar fiecare performanță în parte, însă performanțele n-au lipsit de la Steaua în ultima perioadă. Totuși, cea mai importantă secție, cea de fotbal, după cum chiar și Bichir recunoaște, n-a reușit să performeze prea mult.
„Fără îndoială sunt multe lucruri care pot fi menționate, dar din punctul meu de vedere cea mai mare realizare este faptul că am reușit să menținem activitatea la toate cele 34 de secții sportive. Dezamăgire? Fără niciun dubiu este situația echipei de fotbal, unde nu am reușit, încă, să găsim soluția juridică pentru a putea promova în Liga 1.
În acest moment totul depinde de cei de la Ministerul Sportului. Noi am făcut toate demersurile pentru modificarea Legii Sportului și sperăm ca în cel mai scurt timp noua lege să intre în vigoare. Referitor la posibilitatea de a merge la TAS, vă spun că nu excludem nicio variantă, însă așteptăm să vedem pe ce poziție vom termina play-off-ul ligii secunde”, spunea Ștefan Bichir într-un interviu acordat celor de la Fanatik în aprilie 2022.
„Fotbalul este la fel de important ca și celelalte sporturi, dar este clar că se bucură de cea mai mare popularitate în rândul fanilor și de aceea mass-media acordă un interes mai mare echipei noastre de fotbal” – Ștefan Răzvan Bichir
ProSport a încercat în ultimele luni să ia legătura cu oamenii care conduc secția de fotbal a CSA Steaua, însă toți s-au ascuns, de la comandantul Ștefan Bichir până la Răzvan Marinescu și Florin Talpan.
În altă ordine de idei, soția lui Ștefan Bichir, Florentina, n-a avut parte de o creștere salarială atât de mare precum a soțului. Dacă în 2021 încasa un salariu anual de 62.291 lei, în 2022 remunerația acesteia a ajuns al 65.749.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER