„Carnea este deja contaminată!” este varianta care poate schimba tot cazul de dopaj în care e implicată Simona Halep.
Directorul general al Federației Române de Tenis, Răzvan Itu argumentează posibila contaminarea a produselor folosite de Simona Halep la New York (restaurantul jucătorilor de la US Open, masa servită în oraș, la hotelul unde a fost cazată, etc).
„Argentinienii cum pot alerga atât de mult fără să obosească?! Nouă ni s-a spus când am mers acolo să evităm această carne, de vită pentru că ea deja conține elemente care îți dau putere (n.r. aflate pe lista antidoping)”, deconspiră Itu avertismentul primit de la Federația Internațională de Tenis cu ocazia meciului de Cupa Davis jucat de România, în 2011, la Buenos Aires.
„În Argentina, carnea este contaminată, carnea conține deja substanțe asociate cu cele incluse pe lista celor interzise de agențiile mondiale anti-doping”, își asumă Itu detalii știute la cel mai înalt nivel al forurilor mondiale ale tenisului.
„Suntem în spatele Simonei, o susținem, dar tot ceea ce primim de la Federația Internațională (ITF), noi nu ne putem opune. Federația Internațională este cea care îți transmite și îți spune ceea ce tu, ca Federație, trebuie să pui în practică”, nu ascunde Itu că Federația Română a primit o notificare cu recomandări individualizate în cazul de “dopaj Halep”.
Celebra Gabriela Sabatini promovează carnea de vită argentiniană ca parte a culturii țării ei, în tot circuitul mondial de tenis dar, cu predilecție, la turneele majore unde preparatul de pe urma căruia Argentina câștigă anual 5 miliarde de euro, este servit pe flacară de cărbune.
De ce Sabatini promovează carnea marmorată de Black Angus cu colesterol redus?
Inversarea anotimpurilor a făcut ca argentinienii să exporte carnea de vită din emisfera sudică într-un moment al anului în care nu este atât de comercializată în emisfera nordică.
Motor al creșterii economice și al doilea exportator mondial, Argentina are a doua cea mai mare rată anuală de consum de carne de vită din lume, cu 55 kg pe persoană.
În Argentina, siguranța alimentară, dată de etichete, nu este certificată de Guvern, motiv pentru care producătorii sud-americani au înființat carnea Angus Certificada.
Echipa de Cupa Davis a României a fost avertizată să nu consume carne de vită la Buenos Aires chiar dacă, în 2001, a fost creat Instituto de Promocion de la Carne Vacuna Argentina ca organizație publică neguvernamentală.
„Secretul Las Leonas”— Las Leonas , echipa argentiniană de hochei pe gazon, are un contract cu IPCVA pentru a mânca carne de vită argentiniană.
Acest sport este utilizat ca mod de promovare a cărnii, mai ales că prestigiul este unul dintre factorii cheie ai imaginii cărnii de vită argentiniene.
Cu o rată de ucidere/sacrificare de 13 milioane de animale pe an, Institutul neguvernamental câștigă 23.400.000 de pesos argentinieni ajungând la un buget de peste 6.325.000 EUR pe an.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER