„Cluj Arena are cel mai prost gazon din țară”, a spus Eugen Neagoe, cel care s-a plâns și după partida cu UTA, la care o mare parte din suprafața de joc a fost acoperită cu noroi: „Ne mai uitam pe la televizor și vedeam luptele în noroi. Exact asta s-a întâmplat în această după amiază. O rușine de gazon. Peste puțin timp intrăm în 2023, vrem să intrăm în Schengen și noi venim înainte de meci și aruncăm pe teren gazon tuns, din altă parte venit și îl aruncăm pe teren să arate cât de cât a verde.
Este rușinos, credeți-mă este jenant. Oraș de 5 stele, stadion de 5 stele și gazon lupte în noroi. N-am văzut niciodată făcând cineva la terenul ăsta. Nu putem să jucăm pe un asemenea teren. N-ai cum să joci fotbal. Se arunca gazon prin 16 metri”.
Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, instituție care are în proprietate stadionul Cluj Arena, spune că a început deja demersurile pentru înlocuirea totală a suprafeței de joc.
„Nu știu dacă este cel mai prost sau cel mai bun gazon. Eu nu vreau să comentez ce se declară. Vă pot spune că gazonul nu a fost schimbat de 10 ani în totalitate și este momentul să o facem. Am și anunțat că la anul, fiind Campionatul European (n.r. Euro under 21), va fi schimbat. Am dat și drumul la licitații. Este deja în curs procedura pentru licitații la schimbarea gazonului și la cele două rânduri de leduri de jur imprejurul terenului.
Gazonul a fost schimbat parțial acolo unde a fost afectat, fie de către cei de la Untold fie de alții care l-au folosit. Noi ne-am exprimat disponibilitatea și va fi renovat și stadionul, unde s-a deteriorat. Se va face o igienizare totală”, a declarat pentru Prosport, Alin Tișe, care spune că acest lucru a fost anunțat de mult timp: „Poate dacă vedea declarațiile noastre nu s-ar fi plâns public. Am anunțat inclusiv Federația pentru Campionatul European. Costurile vor fi suportate în totalitate de Consiliul Județean, evident. Suntem proprietari”.
„U” Cluj va beneficia de un gazon nou în primăvară, Alin Tișe estimând că lucrările ar putea începe în marte: „În martie, când timpul permite. În perioada de iarnă dorim finalizarea licitației”.
Președintele Consiliului Județean Cluj spune că „U” Cluj achită o taxă foarte mică pentru închirierea stadionului și că este deschis la propuneri prin care clubul clujean sau un alt privat să suporte costurile de întreținere ale stadionului.
„Sunt multe cheltuieli pe care „U” Cluj nu le plătește. Întreținem gazonul, sistemul de iluminat, sistemul de încălzire în gazon, parcarea, turnicheții… U Cluj plătește cea mai mică taxă din România pentru un stadion. 1000 și ceva de euro cu tot cu antrenamentele de dinaintea jocului pentru că s-ar redus în timpul pandemiei. Acesta este tot un avantaj. Pot să accept că experiența noastră nu a fost la nivelul celor din Madrid sau alte părți, dar și clima este foarte importantă. Înțeleg că e vorba de climă foarte mult.
Nu ne permitem să ținem pornit permanent sistemul de încălzire în acest moment, ca să ții firul de iarbă la o temperatură constantă de primăvară. Poate tot noi am greșit, poate trebuia să administreze arena un privat sau „U” Cluj sau un sponsor de-al lor. Eu sunt deschis la orice formulă. Dacă mâine aș ști că s-ar aduce mult mai mulți bani la județ și nu am mai cheltui bani de la buget aș face mâine o astfel de formulă”, a spus președintele Consiliului Județean Cluj.
„În acest sezon, chiria achitată de FC Universitatea Cluj Consiliului Județean pentru un meci pe Cluj Arena a variat între 4.000 de euro + TVA (pentru meciul cu UTA) si 9.000 euro + TVA (pentru meciul cu Sepsi, primul după seria de partide jucate la Mediaș la începutul sezonului). La chirie se adaugă de fiecare dată și costul utilităților consumate pe perioada închirierii stadionului” – poziția oficială a Universității Cluj
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER