Carmen Mandiș, Daniel Nazare și Victor Vrînceanu discută despre faza semifinală de la Cupa Mondială și analizează partidele turneului final din Qatar.
Este al 20-lea episod al proiectului Jurnal de Super Mondial, care tratează meciurile turneului final Qatar 2022.
Ziua de marți are programată una dintre cele două semifinale, cealaltă fiind miercuri între Maroc și Franța.
Carmen Mandiș și Daniel Nazare analizează fiecare din cele două meciuri: echipe probabile, accidentări, abordări ale selecționerilor și tradiția fiecărei națiuni la acest turneu final.
Argentina-Croația, ora 21.00, livetext pe ProSport.ro
Cele două echipe s-au mai întâlnit de două până acum la Cupa Mondială, în faza grupelor, sud-americanii câştigând în 1998 cu 1-0, iar croaţii cu 3-0 în 2018. Bilanţul general este echilibrat, cu două victorii de fiecare parte şi un egal.
Mijlocaşii argentinieni Angel Di Maria şi Rodrigo De Paul sunt „disponibili” pentru a juca marţi în semifinale împotriva Croaţiei, a declarat luni selecţionerul argentinian, Lionel Scaloni.
„Vom vedea ce va fi. Dar înţeleg că sunt în stare (de a juca). Suntem bine, sunt doi jucători suspendaţi şi este ceva ce trebuie să rezolvăm. Dar, în general, echipa merge bine”, a adăugat el.
Argentina nu va putea conta în meciul de marţi pe fundaşii laterali Gonzalo Montiel şi Marcos Acuna, ambii suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene:
Meciul va fi arbitrat de italianul Daniele Orsato.
Pentru croaţi este a doua semifinală consecutivă la Cupa Mondială, după ce în urmă cu patru ani au pierdut finala jucată împotriva Franţei în Rusia (2-4).
Echipa antrenată de Zlatko Dalic are un bilanţ perfect la loviturile de departajare, câştigând toate cele patru meciuri care au ajuns în acest punct, două la CM 2018 şi două la CM 2022.
Croaţia va încerca să devină marţi prima echipă care joacă două finale consecutive de la Brazilia, în 2002, care a cucerit trofeul la ediţia din Coreea de Sud şi Japonia, după ce fusese învinsă de Franţa în ultimul act din 1998.
Argentina intenţionează şi ea să se califice în finală, care ar fi a doua pentru Lionel Messi, după cea pierdută în faţa Germaniei în 2014 (0-1, după prelungiri). Cupa Mondială este singurul trofeu care lipseşte din palmaresul căpitanului naţionalei Albiceleste.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER