FCSB a plecat în cantonamentul din Turcia fără Leo Strizu, omul care a condus-o în acte pe vicecampioana României din luna noiembrie a anului trecut. De pregătirea echipei va urma să se ocupe Mihai Pintilii, care nu are însă licența Pro și nu poate antrena în mod oficial.
Mihai Stoichiță, care ocupă funcția de director tehnic la FRF, se declară dezamăgit de situația pe care o traversează Leo Strizu, îndepărtat de Gigi Becali de la FCSB.
„Îmi pare rău pentru Leo Strizu, care mi-a fost și fotbalist, pentru că situațiile în care a fost pus pot fi interpretate. El a acceptat o situație ca să ajute Steaua (n.r. – FCSB), club de care el aparține trup și suflet. Asta e, nu vreau să comentez mai multe. Fiecare decide pentru el”, a declarat Stoichiță la Digi Sport.
FCSB l-a adus pe Leo Strizu la FCSB la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut deoarece Mihai Pintilii, omul care conduce de facto echipa, nu deține licența Pro și nu poate să antreneze în mod oficial la nivelul Ligii 1. Chiar dacă Strizu era trecut în acte principal, Pintilii era cel care se ocupa de pregătirea jucătorilor.
Prin decizia luată de Becali, FCSB încalcă regulamentele Federației Române de Fotbal, însă are toate șansele să scape nepedepsită, din cauza unor lacune în ROAF. Mihai Stoichiță va încerca totuși să găsească o soluție.
„Pintilii, împreună cu Croitoru s-au înscris la cursurile de perfecționare ca să obțină carnetele de antrenor. Cum să ai dreptul să antrenezi? Păi regulamentele spun că nu ai dreptul. Și Pintilii spune că nu ai dreptul. Nu știu ce se va întâmpla, dar trebuie să ne supunem legilor. Nu este un moft al FRF, dar trebuie să ne supunem legislației. Eu cred că trebuie umblat la ele și reglementate, pentru că există acest paralelism între UEFA și statul român, care trebuie puse în concordanță. Cea mai importată treabă este conștientizarea lumii că, dacă nu se reglementează și nu se respectă aceste legi să practici o meserie, însemnă că acea meserie cade în derizoriu.
Mie îmi pare rău că nu antrenează Pintilii, dar consecințele acestei situații vor duce ca această meserie sa cadă în derizoriu, va face să se creadă că oricine poate fi antrenor. Și antrenorii care plătesc ani de zile să vină și să spună: «stai domnule, păi nu se respectă nicio lege?» Eu primesc o grămadă de sesizări. Sunt frustrări ale unora care nu antrenează, nu au oferte. Noi am încercat să reglementăm cât de repede am putut acestă situație care durează de zeci de ani. Trebuie umblat la ele, trebuie updatate la ziua de astăzi. Trebuie să nu mai fie echivoc, sunt foarte multe situații, pentru că ajungem la conflicte care nu ar trebui să existe. Și eu am fost șomer, dar am acceptat meseria pe care am îmbrățișat-o, asta e viața”, și-a încheiat Stoichiță intervenția.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER