Cristi Borcea a rămas fără permis de conducere, după ce Judecătoria Buftea i-a respins contestația.
Tribunalul i-a respins contestația lui Cristi Borcea formulată împotriva decizie polițiștilor rutieri de a-i suspenda dreptul de a conduce pe o perioadă de 30 de zile.
Fostul acționar de la Dinamo a încercat, în justiție, să rămână în posesia permisului de conducere, însă nu a avut succes.
În urmă cu aproximativ un an de zile, Cristi Borcea a fost oprit de Poliția Rutieră pe DN1 A, în timp ce se deplasa dinspre Ploiești spre București. Agentul susține că acesta nu a acordat prioritate pietonilor angajați în traversare regulamentară care se aflau pe sensul său de mers.
Omul de afaceri a contestat această sancțiune, susținând că nu existau pietoni în momentul în care el a trecut pe acolo, dar și că agentul constatator nu i-a permis să își exprime obiecțiile în scris. Fostul acționar de la Dinamo a cerut, astfel, ca procesul verbal să fie anulat, însă judecătorii i-au respins contestația.
Cristi Borcea a sperat ca Tribunalul să îi dea dreptate și să îi anuleze sancțiunea, însă judecătorii au considerat că cererea formulată de fostul acționar de la Dinamo nu este întemeiată.
Astfel, acesta a rămas fără dreptul de a circula pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile.
„Instanța reține că petentul (omul de afaceri Cristi Borcea, n. red.) a arătat în cuprinsul plângerii că nu a săvârșit fapta reținută în sarcina sa prin procesul-verbal, dar nu a reușit să probeze aceste susțineri. Astfel, aceasta nu a prezentat mijloace de probă apte să facă dovada contrară celor reținute în sarcina sa de către agentul constatator şi care să ducă la concluzia netemeiniciei procesului-verbal întocmit.
Respinge plângerea contravenţională formulată de petentul Borcea Cristian în contradictoriu cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov, ca neîntemeiată. Menţine procesul-verbal seria PIFW nr. XXXX/17.02.2022, ca fiind legal şi temeinic întocmit. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Judecătoria Buftea.
În ceea ce privește sancțiunile aplicate în cauză, instanța apreciază că dispozițiile art. 21 alin. 3 OG. 2/2001 au fost respectate cu ocazia aplicării sancțiunilor contravenționale, amenda și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile fiind proporționale cu gradul de pericol social al faptei săvârșite de către petent”, se arată în motivarea magistraților de la Judecătoria Buftea, potrivit Fanatik.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER