Dezvăluire bombă despre Simona Halep în plin scandal de dopaj: românca a trebuit să utilizeze, din cauza WTA, medicamente interzise în perioada turneelor din America de Nord! Excepția de uz terapeutic folosită înainte să fie depistată pozitiv | EXCLUSIV

Redactor:
Ilie Pavel
Dezvăluire bombă despre Simona Halep în plin scandal de dopaj: românca a trebuit să utilizeze, din cauza WTA, medicamente interzise în perioada turneelor din America de Nord! Excepția de uz terapeutic folosită înainte să fie depistată pozitiv | EXCLUSIV
Simona Halep a trebuit să utilizeze din cauza WTA medicamente interzise în perioada turneelor din America
  • Publicat:
  • Actualizat:

Imediat după semifinala pierdută, la 9 iulie, cu Elena Rybakina la Wimbledon, Halep și-a luat vacanță și a mers în Grecia cu Toni Iuruc. După sejurul pe insula Mykonos din Marea Egee, Simona a solicitat WTA, în a doua parte a lunii iulie 2022, aprobarea excepției de uz terapeutic (TUE) pentru sinuzită, inflamație severă a mucoasei care căptușește sinusurile (cavitățile) paranazale și fosele nazale. O agravare risca o complicație gravă dată fiind localizarea sinusurilor în vecinătatea unor elemente vitale ale cutiei craniene: creier, orbită, meninge.

Simona Halep a trebuit să utilizeze din cauza WTA medicamente interzise în perioada turneelor din America de Nord

Unele sinuzite acute se pot vindeca și fără tratatment, fără repercusiuni pe termen mediu și lung asupra sănătății, însă un procent semnificativ se cronicizează fără intervenție medicamentoasă și provoacă osteită, celulită sau abcese orbitale, meningită, tromboză de sinus cavernos.

Simona avea o predispoziție la dezvoltarea sinuzitei prin prezența unor probleme anatomice (n.red. de regulă deviația de sept, rinita cronică, hipertrofia vegetațiilor adenoide-polipii, etc) dar și a mediului climatic frecvent schimbat (umed, uscat, temperatură) impus de turneele jucate în aer liber sau în sală.

Aerul condiționat pe parcursul zborurilor aeriene timp de cel puțin 30 de săptămâni din cele 52 ale anului dar și climatizarea, configurată de multe ori excesiv, a spațiilor închise (vestiare, restaurante, sălii de pregătire fizică, masaj, etc) de la turneele de tenis au agravat imunitatea lui Halep (persoanele care petrec mai mult de 4 ore sub influența aerului condiționat sunt predispuse la infecții ale sinusurilor-aerul rece duce la întărirea mucoaselor din glandele nazale).

Într-o ultimă încercare de a găsi o rezolvare a frecventelor sinuzite, fără intervenție chirurgicală, Simona a solicitat WTA acceptul folosirii unui tratatment medicamentos în PERIOADĂ PRE-COMPETIȚIONALĂ (Halep nu a jucat în intervalul 9 iulie-02 august 2022), mai precis în săptămâna dinaintea debutului circuitului nord-american de vară unde românca avea programate turnee la Washington, Toronto, Cincinnati și US Open, ultim Grand Slam al sezonului 2022.

În cazul concret al lui Halep, diagnosticată cu „sinuzită”, Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) impune aprobarea, prin intermediul WTA (Asociația Jucătoarelor de Tenis Profesioniste), utilizării unor medicamente care conțin substanțe interzise ca PSEUDOEPHEDRINA (decongestionante topice și orale, comprimate filmate), GLUCOCORTICOIDZI (cortizol, corticosteron, cortizon, prednisol).

„Pseudoefedrina este interzisă în competiție atunci când concentrația sa în urină este mai mare de 150 micrograme per mililitru”

În ciuda demersurilor Simonei care a aplicat pentru TUE, Departamentul Medical al WTA, condus de Dr. Jennifer Maynard (Chief Medical Advisor), a întârziat să dea acceptul “Excepției de Uz Terapeutic” astfel că Halep nu a mai apucat să trateze sinuzita în perioada dinaintea circuitului nord-american și a zburat, BOLNAVĂ, la 28 iulie, spre capitala Statelor Unite ale Americii!

Riscurile imense pe care ar fi trebuit să și le asume WTA în cazul în care nu îi aproba româncei tratamentul sinuzitei, chiar în perioadă competițională, sunt specificate clar de Agenția Mondială Anti-Doping (vezi atașamentele în engleză și română): „Eșecul de a trata sinuzita sau un răspuns eșuat la tratament poate duce la tuse cronică, complicații orbitale sau complicații neurologice intracraniene, inclusiv orbire, oftalmită, meningită, abces cerebral sau osteomielita”.

La turneul de la Washington, cu aprobarea WTA și sub medicamentație specifică tratamentului sinuzitei (vezi atașamentele în engleză și română) pe care Agenția Mondială Anti-Doping” (WADA) le acceptă, Halep a fost nevoită să abandoneze la set pierdut și 0-2 cu Anna Kalinskaya din cauza „sinuzitei, epuizării termice și șocului caloric” cauzate de temperaturile de 34 de grade Celsius înregistrate la ora partidei.

Prosport a dezvăluit că, în fotografia în care a fost surpinsă la Washington, Simona utilizează un decongestionant nazal (fenilefrină, oxymetazolină și xylometazolină) în condițiile în care „pseudoefedrina este interzisă în competiție atunci când concentrația sa în urină este mai mare de 150 micrograme per mililitru”, conform listei interzise WADA.

Imediat ce a abandonat la Washington, Halep a zburat la Toronto, unde sunt influența tratamentului medicamentos urmat în prima săptămână din luna august 2022 pentru a vindeca efectele sinuzitei, a cucerit titlul Open-ului Canadei și a revenit între cele mai bune 10 jucătoare ale lumii la, fix un an, după ce ieșise din Top 10 WTA!

Efectele secundare ale tratamentului contra sinuzitei (nivel hidroaeric, opacifierea sinusurilor maxilare, frontale sau sfenoidale) au influențat și abandonul Simonei, câteva zile mai târziu, la Cincinnati: în urma efortului fizic uriaș făcut continuu timp de o săptămână în care a câștigat cinci meciuri la rând la Toronto, a acuzat dureri la piciorul stâng.

Halep a plecat de la Cincinnati la New York unde a trecut un test anti-doping efectuat de organizatorii US Open la 26 august 2022.

„Când am pierdut la US Open, am realizat că sunt epuizată din punct de vedere mental”

Trei zile mai târziu, imediat după partida programată la 29 august în primul tur de la Flushing Meadows, pierdută cu Daria Snegur, Simona a fost depistată pozitiv cu Roxadusat, medicament folosit pentru a trata anemia asociată cu o boală cronică de rinichi. Comercializat sub denumirea Evrenzo, roxadustatul este trecut la categoria hormonilor care îmbunătățește biodisponibilitatea fierului, crește producția de hemoglobină, mărește masa de celule roșii din sânge.

Două săptămâni după testul anti-doping de la New York, pe care nu știa că l-a picat, Halep s-a operat la nas. „Când am pierdut la US Open, am realizat că sunt epuizată din punct de vedere mental. Având probleme cu respirația de mulți ani, care s-au înrăutățit, am decis să urmez sfatul medicului și să fac operația necesară” a anunțat Simona intervenția chirurgicală recomandată de doctor Dana Safta, coordonatoarea secției ORL Ponderas Academic Hospital.

„Nu am putut să fac operația la nas mai devreme pentru că nu am avut liberă o perioadă de trei luni pentru recuperare. Tenisul a fost prioritatea în viața mea. Însă acum am simțit că e timpul potrivit să fac ceva pentru mine. De aceea am ales și operația estetică. Și pe aceea am vrut să o fac de multă vreme, pentru că nu îmi plăcea deloc nasul meu. Am făcut-o și am rezolvat atât partea funcțională, cât și pe cea estetică” a explicat Halep necesitatea stringentă a intervenției chirurgicale pentru care a trebuit să nu mai joace ultimele 8 săptămâni din sezonul 2022.

Simona Halep, excepția de utilizare terapeutică

SINUZITA / RINOSINUZITA

Substante interzise: Pseudoefedrina, glucocorticoizi. Sinuzita se referă doar la inflamația sinusurilor, în timp ce termenul mai relevant din punct de vedere clinic ar trebui să fie Rinosinuzită, care se referă la inflamația atât a sinusurilor, cât și a mucoasei nazale. Rinosinuzita este o boală care apare frecvent, cu impact semnificativ asupra performanței atletice atât în competiție, cât și în antrenament. Există două tipuri de rinosinuzită: rinosinuzita bacteriană acută (ABRS) și rinosinuzita cronică (CRS).

Diagnostic

Istoricul medical:

  • Rinosinuzita bacteriană acută (ABRS) este un diagnostic clinic cu semne și simptome de infecție a tractului respirator superior (URTI) cu o durată mai mare de 7 zile, fără ameliorare sau îmbunătățire, care este apoi urmată de agravare.
    Principalii doi agenți cauzali ai ABRS sunt Streptococcus pneumoniae și Haemophilus influenzae.
  • Rinosinuzita cronică (CRS) este o boală inflamatorie care implică mucoasa nazală și sinusurile paranazale.
    Simptomele CRS sunt de obicei de intensitate mai mică decât cele ale ABRS, dar durata lor depășește cele 4 săptămâni utilizate în mod obișnuit ca limită superioară pentru diagnosticul ABRS.
    Principalii agenți bacterieni cauzatori ai CRS sunt Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae și anaerobii, dar CRS poate fi legat și de alergie, polipi nazali, factori mecanici sau fără cauză evidentă. Un diagnostic de CRS este probabil dacă 2 sau mai multe simptome majore sunt prezente timp de cel puțin 12 săptămâni, împreună cu documentarea obiectivă a inflamației sinusurilor paranazale sau a mucoasei nazale fie prin endoscopie sino-nazală, fie prin scanare CT.

Criterii de diagnostic

Tabelul de simptome ABRS:

Durere facială/presiune/plinătate
Obstrucție nazală
Secreții purulente nazale sau postnazale
Miros: Hiposmie/anosmie
Diagnosticul de ABRS necesită prezența a ≥ 2 simptome PODS, dintre care unul trebuie să fie O sau D, și durata simptomelor de >7-10 zile fără ameliorare sau agravare după ameliorarea inițială a simptomelor (Desrosiers et al, 2011).
Diagnosticul se bazează pe istoric și examen fizic.
Cultura nazală și aspirarea sinusală nu sunt necesare.
Imagistica radiologică nu este necesară pentru ABRS necomplicat.

Programul mondial anti-doping WADA

Ghid pentru medici TUE – Sinuzită/Rinosinuzită – Versiunea 2.0 – noiembrie 2021
Acest ghid este revizuit anual pentru a determina dacă revizuirile Listei interzise sau noile practici sau standarde medicale justifică revizuiri ale documentului.
Dacă în cursul acestei revizuiri anuale nu se consideră că sunt justificate modificări, versiunea existentă rămâne în vigoare.

Ghidul medicului TUE Sinuzita/Rinosinuzita

Rinosinuzita cronică (CRS)
CRS este diagnosticat din motive clinice, dar trebuie confirmat cu cel puțin o descoperire obiectivă la endoscopie sau tomografie computerizată (CT).
Controlul simptomelor CRS:
Congestie/plinătate facială
Durere/presiune/plinătate facială
Obstrucție nazală
Purulență nazală/Descărcări postnazale decolorate
Miros: Hiposmie/anosmie
Un diagnostic necesită cel puțin 2 CPODS prezente timp de 8-12 săptămâni, plus o inflamație documentată a sinusurilor paranazale sau a mucoasei nazale.
SRC este un diagnostic clinic și trebuie confirmat cu cel puțin o constatare obiectivă, cum ar fi polipoza nazală purulentă nazală, la endoscopie sau opacificarea sinusală la tomografie. Testarea obiectivă este necesară pentru a exclude diagnosticul diferențial de migrenă, abcese dentare, rinită alergică și sindroame dureroase faciale atipice.

Tratament:

Principii generale: Pentru rinosinuzita virală și bacteriană de intensitate ușoară sau moderată, analgezicele, glucocorticoizii intranazali topici și irigarea salină nazală pot fi utilizate pentru ameliorarea simptomatică. Așteptarea vigilentă (fără antibiotice) sau terapia inițială cu antibiotice pentru adulți trebuie aleasă în funcție de evoluția simptomelor. Pacienții cu simptome severe sau cu afecțiuni medicale subiacente care conferă imunitate redusă sau un risc crescut de complicații (de exemplu, insuficiență cardiacă congestivă) trebuie tratați cu antibiotice ca parte a managementului inițial și, de asemenea, evaluați pentru prezența complicațiilor.

Tratamente interzise:

Pseudoefedrina: Utilizarea decongestionantului oral (pseudoefedrină) (PSE) și a combinației de antihistaminice de prima generație (sedative) (dacă este disponibilă) este rezervată în principal pentru accese de exacerbări acute ale sinuzitei. Un sportiv cu CRS bine gestionat nu ar trebui să aibă o nevoie regulată de administrare a PSE.
Vă rugăm să rețineți că PSE este interzis doar „în competiție”. O AUT nu este necesară pentru utilizarea în afara competiției, deși în cazul în care sportivul are un test pozitiv în competiție din cauza utilizării în afara competiției, acesta poate solicita o AUT retroactivă conform Articolului 4.1e din ISTUE.

• Traseu: oral
• Frecvență: așa cum este indicat pe eticheta producătorului.
• Preparatele antihistaminice nu sunt interzise

WADA – Programul Mondial Antidoping

Ghid pentru medici TUE – Sinuzită/Rinosinuzită – Versiunea 2.0 – noiembrie 2021

Ghidul medicului TUE Sinuzita / Rinosinuzita:

• Deși fiecare caz trebuie judecat individual, ar fi foarte puțin probabil ca o AUT să fie acordată vreodată pentru doze supraterapeutice ges de PSE ca altă alternativă rezonabilă de tratament existentă.
• Durata recomandată: Până la 4 săptămâni după cum este necesar pentru controlul simptomelor.

ATENȚIE: Pseudoefedrina este interzisă în competiție atunci când concentrația sa în urină este mai mare de 150 micrograme per mililitru (conform Lista interzise a WADA).
Nivelul prag a fost stabilit pe baza aportului de doze terapeutice de PSE, definită ca o doză zilnică maximă de 240 mg PSE luată fie ca:
o 4 administrări zilnice (una la fiecare 4-6 ore) dintr-o comprimată de 60 mg (sau 2 comprimate de 30 mg), sau o 2 administrări zilnice (una la fiecare 12 ore) dintr-o comprimată de 120 mg
o (eliberare prelungită), sau o 1 administrare zilnică a unei pilule de 240 mg (eliberare prelungită).

Deși rar, este posibil ca nivelul prag stabilit să fie atins de unii indivizi care iau doze terapeutice, în special la 6-20 de ore după pilula cu eliberare prelungită.

Prin urmare, pentru a evita un AAF, sportivii sunt sfătuiți să nu mai ia pastile PSE cu 24 de ore înainte de perioada în competiție.

Orice cerere de TUE ar trebui să demonstreze prezența afecțiunii, așa cum este evidențiată de istoric și de examenul fizic.

În plus, medicul trebuie să explice de ce tratamentul prescris a fost cel mai potrivit, de exemplu, pe baza experienței, a profilurilor de efecte secundare sau a altor justificări medicale, inclusiv, acolo unde este cazul, a practicii medicale specifice geografice și a capacității de a accesa medicamentul.

În plus, nu este întotdeauna necesar să încerci alternative și să eșuezi.

Cu toate acestea, nu este obișnuit ca un atlet să fie nevoie să ia doze supraterapeutice și, prin urmare, să necesite o AUT.

Glucocorticoizi sistemici (GC):

Un curs scurt de GC (cum ar fi prednison 30-40 mg) poate fi necesar în rinosinuzita cronică (cu sau fără polipi), fie pentru controlul inițial și managementul precoce al bolii, fie pentru tratamentul recidivelor sau exacerbărilor.

Tratamentul în curs cu GC sistemice este rar, cu excepția cazului în care este prezentă polipoză nazală complicată.
• Traseu: oral
• Frecvență: OD (zilnic)
• Durată recomandată: perioadă scurtă de timp, cum ar fi 4-7 zile.
• Dacă este necesar un tratament de o durată mai lungă pentru polipoza nazală, o trimitere către un ar trebui să apară otorinolaringolog (chirurg ORL).
• Cerințe TUE: Este necesară o TUE pentru utilizarea glucocorticoizilor orali în competiție.

Aplicarea ar trebui să demonstreze un diagnostic clar de rinosinuzită cronică.
Începând cu Lista interzise din 2022, căile de administrare orală, rectală sau orice cale injectabilă de glucocorticoizi (GC) sunt interzise numai în competiție.
Cu toate acestea, o probă de urină în competiție poate prezenta niveluri de GC peste nivelurile de raportare stabilite de laborator, chiar dacă administrarea a avut loc în afara competiției.

În conformitate cu Codul, rezultatul unui test antidoping pozitiv, cunoscut sub numele de constatare analitică adversă (AAF), ar putea face sportivul pasibil de o sancțiune sub conceptul de răspundere strictă.

WADA – Programul Mondial Antidoping

Ghid pentru medici TUE – Sinuzită/Rinosinuzită – Versiunea 2.0 – noiembrie 2021

Ghidul medicului TUE Sinuzita / Rinosinuzita

Cu toate acestea, conform Articolului 4.1e ISTUE, sportivului i se permite să solicite retroactiv un TUE dacă există un AAF în competiție din utilizarea în perioadă precompetițională.

Tratamente alternative neinterzise

• Spray-uri cu glucocorticoizi intranazale
• Decongestionante orale sau spray-uri decongestionante nazale
• Antibiotice (dacă o infecție bacteriană)
Consecințe asupra sănătății dacă nu este tratată
Eșecul de a trata sinuzita sau un răspuns eșuat la tratament poate duce la tuse cronică, complicații orbitale sau complicații neurologice intracraniene, inclusiv orbire, oftalmită, meningită, abces cerebral sau osteomielita.

Monitorizarea tratamentului

Tratamentul trebuie monitorizat de către medicul curant pentru a asigura eficacitatea regimului de tratament.
În situațiile în care un sportiv se auto-tratează cu medicamente fără prescripție medicală, sportivul trebuie să își monitorizeze propriile simptome și să oprească tratamentul odată ce simptomele lor s-au rezolvat sau conform instrucțiunilor producătorului sau medicului.

TUEdurata

În general, durata tratamentului tinde să fie de scurtă durată, de la câteva zile la câteva săptămâni.

AnyAppropriateCautionaryMatters

Un atlet care nu răspunde la terapie sau cu simptome severe, ar trebui să fie îndrumat către un specialist otolaringolog pentru investigarea altor afecțiuni subiacente. Simptomele și semnele de avertizare includ:
• Simptome severe neobișnuite
• Toxicitate sistemică
• Starea psihică alterată
• Dureri de cap severe
• Umflarea feței, a orbitei sau modificarea acuității vizuale

WADA – Programul Mondial Antidoping! Ghid pentru medici TUE – Sinuzită/Rinosinuzită – Versiunea 2.0 – noiembrie 2021

Referințe

Ghidul medicului TUE Sinuzita/Rinosinuzita

1. Desrosiers M, Evans GA, Keith PK, Wright ED, Kaplan A, Bouchard J, Ciavarella A, Doyle PW, Javer AR, Leith ES, Mukherji A, Robert Schellenberg R, Small P, Witterick IJ.

2. Ghid canadian de practică clinică pentru rinosinuzita acută și cronică. J Otolaringol Cap Gât Surg. 2011 mai;40 Suppl 2:S99-193.

3. Ozturk F, Bakirtas A, Ileri F, et al. Eficacitatea și t tolerabilitatea metilprednisolonului sistemic la copii și adolescenți cu rinosinuzită cronică: un studiu randomizat dublu-orb, controlat cu placebo. J Allergy Clin Immunol. 2011 Aug;128(2):348-52. Epub 2011 31 mai.

4. Rosenfeld RM, Andes D, Bhattacharyya N, Cheung D, Eisenberg S, Ganiats TG, Gelzer A, Hamilos D, Haydon RC, Hudgins PA și colab.: Ghid de practică clinică: sinuzita adultului. Otolaryngol Head Neck Surg 2007, 137: S1-31.

5. Fokkens WJ, Lund VJ, Mullol J, Bachert C, Alobid I, Baroody F, Cohen N, Cervin A, Douglas R, Gevaert P, Georgalas C, Goossens H, Harvey R, Hellings P, Hopkins C, Jones N, Joos G, Kalogjera L, Kern B, Kowalski M, Price D, Riechelmann H, Schlosser R, Senior B, Thomas M, Toskala E, Voegels R, Wang de Y, Wormald PJ.

6. EPOS 2012: European position paper on rinosinuzita și polipii nazali 2012. Un rezumat pentru otorinolaringologi.

7. Rinologie. 2012 Mar;50(1):1-12.

8. Orlandi RR, Kingdom TT, Hwang PH, Smith TL, Alt JA, Baroody FM, Batra PS, Bernal-Sprekelsen M, Bhattacharyya N, Chandra RK, Chiu A, Citardi MJ, Cohen NA, DelGaudio J, Desrosiers M, Dhong HJ, Douglas R, Ferguson B, Fokkens WJ, Georgalas C, Goldberg A, Gosepath J, Hamilos DL, Han JK, Harvey R, Hellings P, Hopkins C, Jankowski R, Javer AR, Kern R, Kountakis S, Kowalski ML, Lane A, Lanza DC, Lebowitz R, Lee HM, Lin SY, Lund V, Luong A, Mann W, Marple BF, McMains KC, Metson R, Naclerio R, Nayak JV, Otori N, Palmer JN, Parikh SR, Passali D , Peters A, Piccirillo J, Poetker DM, Psaltis AJ, Ramadan HH, Ramakrishnan VR, Riechelmann H, Roh HJ, Rudmik L, Sacks R, Schlosser RJ, Senior BA, Sindwani R, Stankiewicz JA, Stewart M, Tan BK, Toskala E, Voegels R, Wang de Y, Weitzel EK, Wise S, Woodworth BA, Wormald PJ, Wright ED, Zhou B, Kennedy DW. Declarație de consens internațional privind alergii și rinologie: rinosinuzită. Int Forum Alergie Rhinol. 2016 Feb;6 Suppl 1:S22-209. doi: 10.1002/alr.21695. PMID: 26889651.

WADA – Programul Mondial Antidoping / Ghid pentru medici TUE – Sinuzită/Rinosinuzită – Versiunea 2.0 – noiembrie 2021

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan sunt ÎMPREUNĂ! Când a venit el pe furiș, în România: Silviu Prigoană a aflat…
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan sunt ÎMPREUNĂ! Când a venit el pe furiș, în România: Silviu Prigoană a aflat…
”Furtună în paradis”. Balaj a intrat în direct și nu l-a iertat pe Petrescu: ”Prima dată să întrebe, apoi să vorbească”
”Furtună în paradis”. Balaj a intrat în direct și nu l-a iertat pe Petrescu: ”Prima dată să întrebe, apoi să…
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată…
Sârbii nu au avut milă după decizia UEFA în cazul România – Kosovo: „Un lucru este șocant”
Sârbii nu au avut milă după decizia UEFA în cazul România – Kosovo: „Un lucru este șocant”
Luis Phelipe este dorit la o echipă din Superligă! Anunţul făcut astăzi
Luis Phelipe este dorit la o echipă din Superligă! Anunţul făcut astăzi
Becali l-a transferat, soţia l-a îmbrăcat. Noul jucător de la FCSB are o parteneră de viaţă mai cunoscută ca el:
Becali l-a transferat, soţia l-a îmbrăcat. Noul jucător de la FCSB are o parteneră de viaţă mai cunoscută ca el:…
Cum a ajuns să arate Anna Kournikova acum, la 22 de ani după ce era votată „cea mai sexy femeie din lume”
Cum a ajuns să arate Anna Kournikova acum, la 22 de ani după ce era votată „cea mai sexy femeie…
Ronald Gavril face dezvăluiri intime din relaţia cu Anamaria Prodan. Ăsta este marele secret al impresarei!
Ronald Gavril face dezvăluiri intime din relaţia cu Anamaria Prodan. Ăsta este marele secret al impresarei!
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Ameninţarea de pe piaţa imobiliară. România ar putea ajunge o piaţă de chiriaşi:
Ameninţarea de pe piaţa imobiliară. România ar putea ajunge o piaţă de chiriaşi: "Preţurile se vor duce la cer"
Întrebare de ȘCOALĂ: Câte LATURI are Marea Piramidă din Giza?
Întrebare de ȘCOALĂ: Câte LATURI are Marea Piramidă din Giza?
Am primit acordul! Ce a spus Larisa Iordache despre soacra ei! Ce se va întâmpla după ce va naşte
Am primit acordul! Ce a spus Larisa Iordache despre soacra ei! Ce se va întâmpla după ce va naşte
Bahmu și-a scos asul din mânecă! Vești crunte pentru Honorius. Ce le-a cerut judecătorilor, în cazul în care fiii ei nu vor să părăsească vila lui Prigoană
Bahmu și-a scos asul din mânecă! Vești crunte pentru Honorius. Ce le-a cerut judecătorilor, în cazul în care fiii ei…
S-a stins unul dintre cei mai iubiți cântăreți din România. Ar fi avut concert chiar astăzi
S-a stins unul dintre cei mai iubiți cântăreți din România. Ar fi avut concert chiar astăzi
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
Oţelul sparge ghinionul la Farul, după nouă meciuri fără victorie
Oţelul sparge ghinionul la Farul, după nouă meciuri fără victorie
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
×